Sałatka z rukolą i marchewką to idealna propozycja dla wszystkich osób będących na diecie. Przygotowanie zajmuje nam dosłownie kilka minut. Danie to możecie również przygotować na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ostatnio ciągle słyszę, że na blogu to tylko ciastka, ciasteczka i słodkie, a co na obiad? Jak to co! Wołowina po tajsku Jest tak dobra i
PaleoLifechwilę Majówka, czas pikników, grillów i wycieczek. Dziś mam dla Was przepis, który idealnie sprawdzi się jako przekąska w plenerze, przystawka na grillu czy też drugie śniadanie zamiast kanapki. Börek to wywodzący się z Turcji placek z ciasta yufka lub drożdżowego z nadzieniem, które u mnie jest bardzo wiosenne, na bazie sera i liści botwinki, które możecie też zastąpić(...)wstaw do piekarnika i piecz w 180 stopniach C przez 40-45 minut, aż będzie złote i upieczone. 9. Upieczone ciasto pokrój na kwadraty ostrym nożem. Podawaj na ciepło lub zimno. Jeżeli chcesz go przechować do następnego dnia, przełóż kwadraty do szczelnego pojemnika i przechowuj poza lodówką. Spożyj w ciągu 1-2 dni. ➤ Zobacz też: hortopita - grecka
Chilli Czosnek i OliwaSushi to chyba jedna z najbardziej rozpowszechnionych potraw kuchni japońskiej. Przez ostatnie lata zrobiła furorę również w Polsce, gdzie tak zwane susharnie można znaleźć
Food SquareCzy wiecie, że popularne wśród studentów zupki chińskie możemy wykorzystać również do przygotowania smacznej sałatki? Pokażę Wam w jaki sposób przygotować sałatkę z zupkami chińskimi –
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Początek lutego to w naszej rodzinie urodzinowy zawrót głowy! Maraton zaczyna się 2 lutego urodzinami mojego męża, później są urodziny naszej starszej córeczki, dzień później
Kulinarne InspiracjeQuiche nie jest zbyt popularne w mojej kuchni i przeważnie
Kuchnia PrezydentowejOjczyzną drożdżowego kapuśniaczka, jak wynika z rejestru prowadzonego przez Ministerstwo Rolnictwa, jest Brzozów na Podkarpaciu, który w ten sposób na zawsze zapisał się w historii! Kapuśniaczek to przecież wspaniała przekąska, nasza, polska, jakiej gdzie indziej nie znajdziecie. Nasz własny tapas albo pattie, tym smakowitszy, że raczej nie jest jedzony na co odzień, ale w pięknych okolicznościach wigilii. Domowe kapuśniaczki – warto(...)kapuśniaczki. Po upieczeniu łatwiej będzie je podzielić. Tak przygotowane kapuśniaczki wstaw do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, na 20-25 minut, aż pięknie zbrązowieją. Kapuśniaczki doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Artykuł Przepisy na wigilię: Drożdżowe kapuśniaczki pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzPaszteciki z wieprzowiną powstały w zeszły weekend jako prowiant na drogę. Wyjeżdżaliśmy na dwa dni do Busko-Zdroju i chciałam upiec coś wytrawnego co sprawdzi się
Cooking for EmilyPaszteciki to danie, które dość często gości u mnie na stole, głównie ze względu na to, że mój chłopak je uwielbia Podane w towarzystwie czerwonego barszczu
PatiGotujeJogurtowy sos czosnkowy to idealny dodatek nie tylko do pizzy, ale wielu z nas uwielbia go jeść razem z pieczonym mięsem, z potrawami z grilla. Sos
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!nadzieję, z wypróbowywania zamieszczanych przeze mnie przepisów. Dzisiejsze danie to wytrawne ciastka z ciasta francuskiego, nadziane cukinią, boczkiem i pastą z suszonych pomidorów, które świetnie sprawdzą się jako przekąska na zabawę sylwestrową. Do przygotowania ciastek użyłem: 2 płatów ciasta francuskiego, 20 plasterków parzonego boczku, 2 małych cukinii, słoiczka (300 gram) pomidorów suszonych w oliwie, 2 ząbków czosnku, 30 gram parmezanu(...)ciastka. Po około 5 minutach obniżyłem temperaturę do 150 stopni i piekłem jeszcze przez 20 minut. Po tym czasie ciastka powinny być ładnie zarumienione. Doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno, z tym że należy odczekać około 5 minut przed ich spożyciem, z uwagi na bardzo gorący farsz
Wyprawy kulinarnepoğaça . Moje są z ciasta drożdżowego z nadzieniem ze szpinaku, fety i ziół . W Turcji często jada się je na śniadanie lub podwieczorek. Mam nadzieję, że umilą również Waszą przekąskę:) Bułeczki pogaca znane są także w kuchni bałkańskiej i węgierskiej. Ich nazwa wywodzi się z łaciny - panis focacius oznacza chleb pieczony w palenisku i rzeczywiście pierwsze bułeczki pieczono(...)ziarnami. Wstaw pogaca do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz bułeczki aż się ze złocą (mi to zajęło ok. 30 minut). Odstaw do przestygnięcia. Można je jeść na ciepło i na zimno
Chilli Czosnek i OliwaP o wakacjach pozostały miłe wspomnienia, opalenizna, zdjęcia i pamiątki. Nasze małe i duże dzieci wróciły do swoich szkolnych klas lub rozpoczęły
SzczyptaSmaQJak jeść zdrowo w pracy? Niby proste, ale nie dla wszystkich. Dodatkowo wielu z nas zwyczajnie szkoda czasu na przygotowywanie sobie pojemniczków z posiłkami, a szkoda
Taste Of My Day