Soczysta, mięciutka, bardzo dobrze przyprawiona i naprawdę prosta do zrobienia karkówka w jogurcie. Dzięki jogurtu karkówka zdobyła bardzo przyjemny słodki przysmak, który robił ją wyjątkowo
Kuchnia Łukaszaaromatyczne świetnie komponują się z delikatnymi i łagodnymi w smaku składnikami, jak np. kasza kuskus czy pieczarki. I to one nadają charakter potrawie. Takie pieczarki mogą pełnić funkcję samodzielnej przekąski na kolację lub imprezę, ale również idealnie pasują jako dodatek do obiadu, np. do kawałka mięsa i/lub sałatki. Składniki: 5-6 dużych pieczarek (portobello) 100 g kaszy kuskus(...)serem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 10-13 min. Pieczarki możemy również upiec na grillu. Podajemy na ciepło
Kuchnia MagdaLenyaromatyczne świetnie komponują się z delikatnymi i łagodnymi w smaku składnikami, jak np. kasza kuskus czy pieczarki. I to one nadają charakter potrawie. Takie pieczarki mogą pełnić funkcję samodzielnej przekąski na kolację lub imprezę, ale również idealnie pasują jako dodatek do obiadu, np. do kawałka mięsa i/lub sałatki. Składniki: 5-6 dużych pieczarek (portobello) 100 g kaszy kuskus(...)serem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 10-13 min. Pieczarki możemy również upiec na grillu. Podajemy na ciepło
Kuchnia MagdaLenytego przy aktywności fizycznej możemy „wypocić” nawet 10 litrów wody – mrozy – wbrew pozorom do odwodnienia organizmu może dojść również zimą, gdy tracimy mnóstwo wody na skutek oddawania ciepła z parą wodną podczas oddychania. Nasz organizm jest jednak sprytną maszynerią i od razu informuje, że chce mu się pić i należy szybko uzupełnić płyny. Odwodnienie możemy podzielić(...)zrobić jednak, jeśli już do niego dojdzie? Otóż w zależności od stanu mamy kilka możliwości: – podawanie wody do picia, pokarmów płynnych (zup, owsianek, kaszek) oraz niewielkich słonych przekąsek typu krakersy. Te ostatnie pozwolą na uzupełnianie strat sodu, szczególnie przy wysiłku fizycznym. Nie należy podawać alkoholu!! – stosowanie doustnej terapii nawadniającej – ORS. Jest to mieszanina wody z chlorkiem sodu, chlorkiem
Kate's Kitchenszpinak są niezwykle popularne. Dzięki wykorzystaniu mrożonego szpinaku takie cudowne, zdrowe, pachnące słońcem danie można przygotować o każdej porze roku! Zapiekanka może stanowić samodzielne danie, jest idealna jako zdrowa przekąska na lunch (do pracy lub szkoły), a może także stanowić dodatek do dania głównego np. jakiegoś mięsa. Polecam! Składniki : 800g mrożonego szpinaku (siekanego) 3-4 ząbki czosnku 1 cebula(...)przez około 30-45 minut lub do czasu aż ciasto będzie rumiane. Odstawić ciasto, aby nieco przestygło (10-15 minut) i dopiero po tym czasie otworzyć tortownicę. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego
Codzienne Gotowanieprosty do wykonania, a mus truskawkowy i masa nie wymagają wielu składników. Dzisiaj nawet uświadomiłam sobie, że zupełnie przypadkowo ciasto wyszło mi trochę patriotycznie i mogłoby stanowić pyszną słodką przekąskę z “okazji” najbliższego meczu (oby było co świętować ;)). Myślę, że podobne ciacho mogą też zrobić weganie, wykorzystując biszkopt z aquafaby , a klasyczną galaretkę zastępując taką na bazie agaru(...)piec około 25 minut w 180 stopniach. Przestudzić. Truskawki odszypułkować i zblendować na gładką masę. Galaretkę rozpuścić z ksylitolem w gorącej wodzie i odstawić. Kiedy nie będzie już ciepła, wstawić do lodówki na kilka minut. Zblendowane truskawki zmiksować z galaretką w taki sposób, by nie było grudek. Jeśli całość jest zbyt płynna, umieścić na chwilę w lodówce (powinna być
FitkotDziś dzień chłopaka, więc postanowiłam przyrządzić (prócz tarty, ale o niej wkrótce) szybką i pyszną przekąskę, na jeden kęs dla mojego mężczyzny. Powiecie mi, że dzień mężczyzny jest 10 marca, lecz nie świętujemy go tak powszechnie jak 30 września, więc niech już tak pozostanie. Mój smakosz uwielbia banany i masło orzechowe, wobec tego chciałam przyrządzić pyszny deser z tych dwóch(...)Wyciągamy nasze Banana Bites i oblewamy każdy kawałek łyżeczką rozpuszczonej czekolady. Umieszczamy jeszcze na chwilę w zamrażalniku i są gotowe do spożycia. Lepiej nie trzymać ich za długo w cieple, gdyż się rozpuszczają. Smacznego
Be Fit Be Strongpieczonej na wsi. Cóż, domowa jest najlepsza! Wracając do przepisu... Tarta jest szybką, tanią i smaczną propozycją, która idealnie zastąpi obiad, kolację, czy po prostu sprawdzi się jako syta przekąska. Połączenie kaszanki i sera mozzarella może jest nietypowe, ale zapewniam, że pyszne! Koniecznie spróbujcie. (Forma o średnicy 24 cm) Ciasto: 150g mąki pszennej 75g masła/margaryny 1/2 łyżeczki czosnku(...)pokrojoną w kostkę. Nadzienie równomiernie przełożyć na podpieczony spód, a na wierzchu ułożyć plastry sera. Ciasto piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowa tarta najlepiej smakuje na ciepło, bezpośrednio po przygotowaniu. (*) Zagniecionym ciastem można od razu wylepić formę do tarty i następnie całość należy porządnie schłodzić w lodówce. Czosnek granulowany , majeranek oraz pozostałe przyprawy pochodzą ze sklepu
Di gotujeZwinąć ciasto i skleić brzegi, gotowe zawijańce posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piecyku przez 20 minut. SERDECZNIE GRATULUJĘ !!! Przedstawiam też moje zdjęcia przekąsek przygotowanych z powyższych przepisów oraz uwagi na ich temat: DROŻDŻOWE PIEROŻKI Z WIŚNIAMI Ja zamiast dżemu dałam drylowane wiśnie z kompotu - wyszło pysznie! Z ciastem fajnie się pracuje, a gotowe(...)minut i od razu do piekarnika :) Dodatek keczupu (ja dałam dość grubą warstwę pikantnego) sprawia, że całość nie jest sucha i dodatkowo podkręca smak. Myślę że w wersji na ciepło stanowiłyby świetną zakąskę na różnego rodzaju imprezy, a na zimno można je zabrać nie tylko na wycieczkę, ale też do pracy czy szkoły. PS. Ze zwycieżczyniami skontaktuję się mailowo
Kto ugości moich gości?szparagi i opakowanie gotowego ciasta francuskiego. Jeśli mamy w lodówce to możemy dorzucić trochę sera i wędliny. Pięć minut przygotowania, kwadrans w piekarniku i mamy gotowy dodatek do obiadu, przekąskę lub kolacje. Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 6 Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego 12 zielonych szparagów (około pół pęczka) 6 plastrów szynki (użyłyśmy szynki Szwarcwaldzkiej) 6 kawałków żółtego sera Ciasto(...)mocno dociskamy. Wkładamy na 15 minut do piekarnika na 200 stopni (ciasto należy obserwować, bo niekiedy starczy już 10 minut by całość się upiekła). Podajemy i zajadamy na ciepło
Kolizje SmakówKolejne małe coś z pieczarek . Inaczej mówiąc pieczarki faszerowane pieczarkami i odrobiną cebuli. Myślałam że wyjdzie nie ciekawie ale całkiem nie złe wyszły . Myślę że sporo
Eli GotowanieOstatnie dni karnawału to idealny moment na przygotowanie cebulowych krążków. Zastąpić mogą one sklepowe, niezdrowe chipsy. Dla urozmaicenia, krążki cebulowe podawać możecie z
kolorowotorcikowozjadamy. Spróbujecie? Koniecznie podzielcie się komentarzach jak Wam smakowało. Print Domowe bounty – FIT batony Domowe bounty – kokosowe FIT batony to fenomenalna w swej prostocie i smaku słodka przekąska, która podbije serce każdego miłośnika egzotycznego kokosa. Course FIT deser Keyword batony, bounty, fit, gorzka czekolada, mleczko kokosowe, wiórki kokosowe Prep Time 15 minutes Total Time 15 minutes Servings(...)dłużej. Kiedy batoniki stężeją, rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej (w tym celu połamaną na kawałki czekoladę umieszczamy w miseczce nad garnkiem z wrzącą wodą, tak aby roztopiło ją ciepło pary) i obtoczyć w niej batony. Można czekoladę rozsmarować pędzelkiem spożywczym lub polewać batony czekoladą tylko od góry. RADA: Żeby z czekoladą lepiej się pracowało można dodać przy rozpuszczaniu odrobinę
Fitsweet.merównież powinni być zachwyceni jej smakiem i aromatem. Banalne połączenie jabłka, płatków owsianych, suszonej żurawiny, rodzynek i orzechów, po upieczeniu daje naprawdę dużo przyjemności podczas jedzenia. Taką przekąskę powinny wybierać, osoby dbające o zdrowe odżywianie i starannie dobierające do swojej diety zdrowe produkty. Dzięki sporej zawartości błonnika, jabłka pomagają naszemu organizmowi w przemianie materii, więc ich jedzenie(...)jest uzależniony od stopnia dojrzałości i twardości jabłka. Obserwować końcowy proces pieczenia i nie dopuścić do pękania skórki jabłka, poprzez zmniejszenie temperatury. Tak upieczone jabłko świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno
Kuchcik gotujetakie potrawy, które od pierwszej łyżeczki kradną nasze serca doprowadzając do euforii kubki smakowe :D . Taki jest właśnie budyń z tapioki! Banalnie prosty, dobry na śniadanie, podwieczorek, przekąskę i deser. Przygotowujemy go na mleku roślinnym, najczęściej na gestym kokosowym z dużą porcją wanilii (ziarenka z laski, pasta lub ekstrakt waniliowy). Używając rzadszego mleka np. migdałowego, ryżowego z nerkowców(...)małym ogniu przez ok. 15-20 minut (aż kulki tapioki zrobią się przezroczyste) od czasu do czasu mieszając żeby tapioka nie przywarła do dna. Dodać owoce, podawać na ciepło lub zimno - tak jak lubicie
SzczyptaSmaQ