Macie czasami ochotę na taki domowy fast-food? Ja mam i robię wtedy jakieś tosty, zapiekanki czy hot-dogi. Są już na blogu domowe
Walijskie PichcenieKolejna potrawa z cyklu "weekend u Mamy" :) Składniki (5 porcji): 500 g filetu z łososia, świeży, bez ości 1 cytryna 1 łyżka octu balsamicznego 4 łyżki
My Culinary ArtSzybka i smaczna przekąska na bazie placków tortilla. Z dużą ilością sera, który po roztopieniu służy niejako za spoiwo z pozostałymi składnikami. Taka tortilla z papryką, serem oraz szynką to fajna opcja dla dużych i małych łasuchów. 1 op. tortilli (6sztuk) 2-3 op. tartej mozzarelli (każde po 200g) 300-350 g szynki wieprzowej wędzonej 1 czerwona papryka 1 duża(...)Przykrywamy drugim plackiem tortilli. Po chwili obracamy placki na drugą stronę i ponownie chwilę podgrzewamy. Quesadillę przekładamy na deskę do krojenia i kroimy na mniejsze kawałki. Najlepiej smakuje na ciepło
Smaki Na Talerzuwersję tradycyjną, jak i o smaku z rozmarynu i czosnku. Uwielbiam obie, choć do zupy podaję najczęściej tą drugą. Wspaniale się komponuje z kremem pieczarkowym. Grissini to też idealna przekąska na spotkania z przyjaciółmi lub wieczorny seans filmowy z mężem A wracając do przepisu… Składniki: 8-9 pieczarek (u mnie 7 mniejszych i jedna większa) 300 ml bulionu drobiowego(...)Całość przelewamy do misy blendera z nożami i miksujemy. Następnie dodajemy jogurt naturalny, znów krótko miksujemy. Gotową pieczarkową zupę krem przelewamy do kubeczków. Podajemy od razu (zupa ma być ciepła) z pysznymi grissini. Smacznego
Słodkie okruszkiTe tortille powstały z myślą o moim młodszym bracie, który nie bardzo lubi się ze szpinakiem. Chociaż ciasto szpinakowe lubi :)) Szpinaku w tortillach nie czuć
Przepisy MikołajaGrissini to rodzaj włoskiego pieczywa. Mają postać cienkich paluszków, a wyrabiane są z ciasta drożdżowego. Idealnie sprawdzą się jako przekąska lub jako dodatek do sałatki z owocami. przygotowywane jest na słono. Podawane są wtedy z oliwą z oliwek lub hummusem. Ja zdecydowałam się jednak na przygotowaniem grissini na słodko . Dodałam odrobinę czekolady, daktyli oraz pestki słonecznika, sezamu i dyni. Dzięki(...)paluchów. Paluchy układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy grissini przez ok 15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 220 st. Grissini można jeść na ciepło lub zimno
Kuchnia w oparachzdrowia. Na początku przetestowaliśmy oczywiście piramidki i popcorn. Popcorn po uprażeniu wygląda praktycznie tak samo jak tradycyjny. Jest pysznie chrupiący i smaczny Tak samo jak wspomniane piramidki. Idealna, zdrowa przekąska dla każdego i na każdą okazję. Do tego nie zapominajmy, że chrupiemy coś co przyniesie korzyści dla naszego organizmu Mąkę i kaszkę wykorzystuję w kuchni. Kaszkę najczęściej podaję samą(...)wierzch układamy maliny. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i zapiekamy około 10-12 minut. Po wyjęciu posypujemy chipsami kokosa i zdobimy listkami świeżej mięty. Deser podajemy ciepły. Smacznego
Słodkie okruszkiroste wiosenne danie w intensywnych kolorach. Słodycz malin, maślana wątróbka i żywo zielony jarmuż. W zależności od wielkości porcji i dodatków może być przekąską, daniem obiadowym lub kolacją. Do przygotowania w 15 minut. Czas przygotowania: 15 minut Porcje: 2-4 Składniki: 500 g wątróbki drobiowej, 1 duża cebula, 3 liście jarmużu, mąka do obtoczenia wątróbki, sól i pieprz do smaku(...)Wątróbkę oczyścić, obtoczyć w mące i obsmażyć na gorącym oleju po kilka minut z każdej strony. Wątróbka powinna być miękka i soczysta w środku, ale nie krwista! Podawać na ciepło z cebulką, jarmużem i sosem malinowym. Tkaniny Kardelen by Mira design
SzczyptaSmaQPlacuszki to pomysł na szybką do przygotowania i smaczną przekąskę na słodko :) Dzisiaj zachęcam Was do usmażenia różowych placuszków, które kolor zawdzięczają upieczonemu buraczkowi. Takie placuszki powinny przypaść do smaku dzieciom, ponieważ smakiem (burak jest minimalnie wyczuwalny w smaku) i wyglądem zachęcają do jedzenia. Składniki na porcję dla 4 osób: 1 opakowanie maślanki (400 ml) 2 płaskie szklanki mąki(...)zbyt dużym placuszki mogą się spalić. Najlepiej przewrócić na drugą stronę, gdy zaczną pojawiać się "dziurki" (widać to na zdjęciu poniżej). Upieczone placuszki posypać cukrem pudrem. Smakują na ciepło, jak i na zimno. Przygotowywanie ciasta na placuszki Po lewej: wylane surowe ciasto Środek: w placuszkach pojawiły się "dziurki", czyli idealny moment na odwrócenie placuszków Po prawej: smażenie
Ugotowaćwykonaniu i przede wszystkim syte. Robimy je gdy nie mamy czasu ani chęci na większe kombinacje kulinarne. Farszu zawsze przygotowujemy więcej wtedy mamy obiad na dwa dni lub dodatkową przekąskę. Oczywiście sos można zrobić samemu, ale przyznam, że żeby zaoszczędzić na czasie najczęściej używamy gotowego ze słoiczka, wtedy danie robi się ekspresowo. Składniki na 8 tortilli: 500 g mięsa mielonego(...)wszystko razem wymieszać. Placki tortilli podgrzać, np. w kuchence mikrofalowej (każdy osobno), na każdym kłaść kilka łyżek farszu i zawijać, najpierw od dołu, a potem boki. Podawać na ciepło
Simply Foodskładniki: 110 g mąki kukurydzianej 90 g mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 190 g maślanki
Domowy Smak JedzeniaStandardowo, mój mężczyzna ma wolne, a pogoda wprost proporcjonalnie jest brzydka i leje. Ta zależność jest tak denerwująca i trwa dłuższy czas, że nie pozwala cieszyć
Be Fit Be StrongKtóż z nas nie lubi past Lisnera - łososiowej, krewetkowej czy jajecznej. Kogóż z nas nie ogarnia czasami lenistwo i brak chęci do spędzenia czasu przy kuchence
Smaki Brazyliiskładniki: 3 jajka 150 g pieczarek ok. 1/2 średniej cebulki 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki śmietany sól, pieprz bułka tarta szczypiorek, natka pietruszki masło wykonanie: Jajka
Domowy Smak JedzeniaMłoda kapusta po węgiersku Szybkie i bardzo smaczne danie jednogarnkowe przypominające leczo. Potrawa obfituje w warzywa oraz zawiera mięsny dodatek w postaci kiełbasy i boczku. Danie podajemy na ciepło ze świeżym pieczywem. Składniki: 1 główka młodej kapust 1 wędzona kiełbasa 10dkg wędzonego boczku 1 cebula 1 łyżka masła 1/3 szklanki bulionu 1 papryka (użyłam żółtej i czerwonej(...)smaku solą oraz pieprzem i posypujemy zieleniną *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Młoda kapusta po węgiersku pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem