Truskawki z kruszonką

Truskawki z kruszonką

Truskawki z kruszonką

Truskawki z kruszonką to świetny pomysł na szybki i tani deser. Ponadto kruszonka z dodatkiem wiórek kokosowych jest lekko chrupiąca i naprawdę bardzo smaczna. Truskawki przygotowane w ten sposób powinny delikatnie puścić sok. Mąkę ryżową możecie zastąpić zwykłą mąką, np. pszenną, ale gdy ją zamienicie to danie nie będzie już bezglutenowe.  Składniki: 800 g truskawek (waga z szypułkami) 1/2 szklanki mąki ryżowej 1/4 szklanki zwykłego cukru 1/4 szklanki wiórek kokosowych 1/4 kostki masła (50 g) 1 łyżka c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawka, truskawki, kokosowe, sok, walentynki, deser, bezglutenowe, desery, przekąska, przekąski, szybki deser, desery kokosowe, szybkie przekąski, deser na walentynki, bez pieczenia, przekąski na ciepło

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.