To jest kolejny przepis z serii “niespodziewani goście” albo “wielka ochota na szybkiego smakołyka” Prosty w wykonaniu i niesamowity w smaku. Wystarczą zamrożone kawałki ananasa i
Lamarida.plrazie jest jak najbardziej prosto, żeby nasycić się smakiem czystej truskawki. Potem zacznie si etap ciast, truskawek pieczonych czy dodawanych do różnych dań. Korzystajcie z sezonu na truskawki, słyszałam że ma być niestety drogi i krótki. Ten deser też należy do bardzo prostych i szybkich – truskawki w occie balsamicznym podane z kremem na bazie nerkowców. Całość przygotowuje się
Cooking for EmilyPyszne, drożdżowe, przytulone bułeczki które możemy zabrać do szkoły, pracy, na piknik czy na wycieczkę :) Składniki na 9 bułeczek Zaczyn: 15 gr drożdży świeżych 100 ml
Gotowanie...to proste !niebanalny w wyglądzie deser. Jego kluczowym składnikiem (oprócz gruszek 😜) jest twarożek migdałowy, ten zaś w bardzo prosty sposób uzyskamy z... domowej produkcji mleka migdałowego 😀 Takie mleko, to doskonały i dużo zdrowszy zamiennik mleka zwierzęcego- chociażby w popularnej owsiance, jako baza do koktajli, deserów, ciast, a także jako dodatek do kawy czy samodzielny napój (np. z kakao, cynamonem...). Tak więc
Kraina Miodem Płynącaproste w wykonaniu i szczególnie powinny ucieszyć osoby, które z wielu powodów nie mają czasu na formowanie słodkich bułeczek i oczekiwania, aż podrosną. Najlepsze jeszcze ciepłe :-) Jeżeli ciasto zostawimy na noc w lodówce, to w kolejnym dniu pozwoli się ładnie odrywać i bezpośrednio przed włożeniem na tłuszcz formować dłońmi na małe kuleczki (zimne ciasto nie klei się
Poezja Smaków - blog kulinarnyCoś dla osób lubiących krówki 🙂 Kuleczki migdałowo – kajmakowe – Są bardzo słodkie i trochę przypominają krówki ciągutki 🙂 Pyszna przekąska nadczas oglądania Kevina, gdy
KuchniaWeDwoje.plzestawienie jednych z moich ulubionych przekąsek, idealnych na domową imprezę sylwestrową. Wszystkie są proste i szybkie do przygotowania, a na pewno zasmakują biesiadnikom. Bułeczki z pieczarkami Flaczki cielęce w rosole Knapka z grillowanym łososiem Domowe nuggets'y Kruche paluchy z ciasta piwnego Kruche miseczki z sałatką tuńczykową Kruche drożdżowe paszteciki z szynką i serem Sałatka z ryżem, kukurydzą
Codzienna kuchnia niecodziennaOto kolejna propozycja na ciasta. Smak skórki z cytryny nadaje in wyrazisty smak Wszystkie składniki wrzucić do miski, ugnieść dłońmi w jednolitą masę. Ulepić kulę, zawinąć
Kuchnia Pokoleńjednocześnie postanowiłam coś upiec, bo dawno żadne pieczywo z mojego piekarnika nie wyszło. Postawiłam na proste bułeczki znalezione w Den store Julebagebog wydanej przez Amo, jednego z największych producentów mąki w Danii. W książeczce można znaleźć całe mnóstwo świątecznych przepisów na pieczywo, ciasta i ciasteczka, a także propozycje dekoracji. Te akurat bułeczki to lekko tylko zmieniony przepis na bardzo
Pożeraczka, czyli raz adobrzeopakowaniem. Służą m.in. do wypieków: keksów, panettone, tart, ciast typu pie, babek, pierników, chleba oraz ciast na różne okazje. PapilArt, to wspaniałe formy, foremki, papilotki, które doskonale nadadzą się do codziennych, jak i świątecznych wypieków . Na Święta Wielkanocne możemy w szybki i prosty sposób przygotować ulubione keksy, babki, pasztety, a nawet jajeczka lub baranki. Zapraszam Was serdecznie do zapoznania
Słodkie okruszkibyła dla mnie do przyjęcia) Musicie koniecznie je upiec w wolnej chwili, bo są proste do zrobienia, nie wymagają wyszukanych składników, a efekt? Są pyszne, mięciutkie i rozpływają się w ustach :) Dodatek skórki pomarańczowej zdecydowanie wzbogacił ich smak. Składniki na jasne ciasto: (na 4 blachy ciastek) 220 g mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku
Walijskie Pichcenieopakowaniem. Służą m.in. do wypieków: keksów, panettone, tart, ciast typu pie, babek, pierników, chleba oraz ciast na różne okazje. PapilArt, to wspaniałe formy, foremki, papilotki, które doskonale nadadzą się do codziennych, jak i świątecznych wypieków . Na Święta Wielkanocne możemy w szybki i prosty sposób przygotować ulubione keksy, babki, pasztety, a nawet jajeczka lub baranki. Zapraszam Was serdecznie do zapoznania
Słodkie okruszkiSmaczne, szybkie i proste do przygotowania kruche ciasteczka w kształcie baranków i zajączków. Ciasteczka idealne na wielkanocny stół :) Wbrew pozorom przygotowanie domowych ciasteczek nie jest skomplikowane. Wystarczy dobrze zagnieść kruche ciasto, rozwałkować i wykroić ciasteczka. Szczerze polecam! Składniki na 3 duże blaszki: 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej (300 g) niecała kostka masła (180 g) 3 żółtka
Ugotowaćdopiero potem wykroisz biszkopty, albo zrobisz jak ja. Wyłożysz blachy papierem do pieczenia i nałożysz ciasto łyżką, formując kształty "jajowate". Wielkość zależy od Ciebie. Pieczemy jednak nieco ostrożniej, gdyż biszkopciki są raczej cieńsze od pierwszego sposobu. Brzmi skomplikowanie, ale to na prawdę proste procedury. Po upieczeniu starać się od razu odkleić biszkopty od papieru i odwrócić je na drugą
Z Kuchni Do Kuchni