Pszenne bułeczki na sodzie z patelni (proziaki)

Pszenne bułeczki na sodzie z patelni (proziaki)

Pszenne bułeczki na sodzie z patelni (proziaki)

Pyszne, proste bułeczki pszenne. Przygotowane na sodzie i wypieczone na patelni. Chrupiące, najlepsze jeszcze ciepłe. Długo utrzymują świeżość, są przepyszne nawet kolejnego dnia. Polecam przepis wszystkim zabieganym, którzy nie mają czasu na oczekiwanie kiedy ciasto wyrośnie i wszystkim tym, którzy i latem chcą cieszyć się świeżym, domowym pieczywem nie włączając przy tym piekarnika. Podobno takie bułeczki nazywają się proziaki i jest to bieszczadzkie pieczywo na sodzie. Składniki (na 12 bułeczek): 250 ml ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.