Deser z czerstwych muffinek z jagodami to banalnie prosty i mega szybki deser. Jest moim sposobem na wykorzystanie babeczek, które straciły już swoją świeżość i nie mają chętnych do konsumpcji. Zamiast muffinek możecie wykorzystać kawałki starszego ciasta. Ja w swoim deserze użyłam muffinek z borówkami, które przygotowuje się bez użycia miksera. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/05/d-1-deser-muffinki-smietana-jagody-1170x874.jpg The post Deser z czerstwych muffinek
Moja DelicjaPrzi fajerze 1 to chciałoby sie gojści 2 czym zaskoczyć, ale żeby tyż przi tym niy mieć za kans roboty. Te łōdki 3 to żech sie
Chop w kuchniKolejne ciasto z wykorzystaniem letnich owoców. Tym razem padło na śliwki węgierki, które idealnie nadają się do wypieków. Placek jest bardzo szybki w przygotowaniu, dlatego polecam go leniuchom lubiącym proste i niezawodne przepisy. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaCiepłe, pachnące i cudownie prezentujące się drożdżówki potrafią skraść serce nie jednego łasucha. Domowe wypieki choć są zazwyczaj czasochłonne to myślę, że od czasu do czasu
Tagebuch po polskuSzybkie i proste w przygotowaniu ciastka, które mimo braku cukru w składzie nie tracą walorów :) Są przepyszne! Marmolada z dzikiej róży wspaniale podkreśla delikatny i kruchy charakter wypieku. Zapraszam! Kruche ciasta ze śmietaną Składniki: 30 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 15 dag margaryny 2 łyżki śmietany 2 jajka + 1 jajko do posmarowania ciastek marmolada Przygotowanie
Tagebuch po polskuProsta i szybka w przygotowaniu tarta, a że z kozim serem więc wg nas pyszna. FROMAGE DE CHEVRE, czyli kozi ser, to prowansalski przebój. Składniki 500 g mrożonego ciasta francuskiego świeża bazylia Farsz : 500 g pomidorów 200 g koziego sera 1 średnia cebula 3 łyżki oliwy sól pieprz suszona bazylia Przygotowanie Rozgrzałem piekarnik do 190 stopni
R'n'G Kitchengniazdka, oponki... Każdy nazywa je inaczej, łączy je niewątpliwie jedna cecha - są pyszne i bardzo proste do zrobienia! Spritzkrapfen czyli pączki rodem z Wiednia nie potrzebują drożdży czy też proszku do pieczenia by pięknie urosnąć i się napuszyć, smaży się je bowiem z ciasta parzonego. W wersji z rumowym lukrem gniazdka po prostu rozpływają się w ustach... To stanowczo
maniapieczeniabardzo puszyste francuskie bułeczki śniadaniowe. Polecam wypróbować przepis bo bułeczki są naprawdę smaczne i proste w przygotowaniu. Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie 16 bułeczek na rozczyn : 25 g drożdży świeżych 300 g mąki pszennej ( użyłam poznańskiej ) 400 ml letniego mleka do ciasto: 350 g mąki pszennej (poznańskiej) 50 g masła o temperaturze pokojowej 20 g cukru kryształ
Uwaga Babcia Piecze ChlebKrucha tarta z nadzieniem z białego maku, migdałów, orzechów włoskich i laskowych oraz żurawiny to prosty i smaczny deser, który zachwyci nawet najbardziej wybrednych gości. Dekoracja powstała z marcepanu, który świetnie współgra z całością. Składniki (na jedną dużą tarte o średnicy 28 cm): Ciasto kruche: 300 gram mąki pszennej 50 gram cukru pudru 150 gram masła 1 żółto szczypta soli
Mango PapajaMichała Lachura, a przed świętami szykują się rewelacyjne warsztaty - w planie m.in. świąteczne pierniczki, makowiec, ciasto marchewkowe i wiele innych - zobaczcie na stronie - KLIK Dzisiaj mamy dla Was trochę zmodyfikowany przepis Michała - pyszną zupę marokańską z kalafiorem! Koniecznie spróbujcie - jest szybka i super prosta! Składniki: 1 średni kalafior, 1 czerwona papryka, 2-3 ząbki czosnku, 3/4 łyżeczki mielonego kuminu
Plate of Joytakże pyszny i prosty pomysł na obiad. Podane z rozpuszczonym masłem i posypane cukrem smakują wyśmienicie i mogą być kolejnym przebojem kulinarnym w menu obiadowych słodkości. składniki na około 40 sztuk ciasto 4 szklanki mąki pszennej
Smakowite Daniaziaren słonecznika 75 g maku 1,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru Sprawa prosta: do miski wrzucamy wszystko co tam mamy, tylko z ziarnami trochę kombinujemy. Mianowicie wsypujemy po 50 g każdych ziaren, a po 25 g zostawiamy na później. Wyrabiamy ciasto 15-20 minut - będzie dość lepiące. Przykrywamy szmatką i zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na godzinę
Marder&Marder Manufacturerozmaitych kształtów, kolorów, producentów czy gatunków, to domowego makaronu nic nie przebije! Dziś zatem prosty przepis na smaczny i prawdziwie domowy makaron. Składniki: 40 dag mąki, 4 jaja, Odrobina wody, Sól, Wykonanie: Mąkę posolić, dodać jaja i zalać odrobiną wody. Wyrobić dokładnie ciasto (powinno być lśniące i gładkie). Następnie wyłożyć na stolnicę dobrze oprószoną mąką, rozwałkować i zostawić
Tradycyjna Kuchnia