Kruche małe co nieco do kawki o każdej porze dnia…. Ciasteczka są rewelacyjne – pachną migdałami i orzechami… Przygotowanie zajmuje dosłownie 10 minut. Ciasteczka umila nam słoneczne popołudnie. Podam je na otrzymanej od sklepu Rossi.pl kolorowej etażerce. 75 g orzechów włoskich 250 g maki pszennej 80 g cukru pudru 60 g cukru 5 łyżek mleka 1 łyżeczka olejku migdałowego
VioletoweKucharzenieNareszcie nadeszło. Wymarzone, wyczekane lato . Nie ma chyba nikogo, kto nie lubi tej pory roku. No, może czasami, kiedy jest zbyt gorąco, kiedy słońce tak nam daje popalić (nomen omen), że mamy wrażenie, że zaraz wyparujemy. Wtedy lata nie lubimy. Krótko, gwałtownie i bardzo intensywnie. Prawda? :) Ale wystarczy, że pojawi się chmurka na niebie, że słonko zblednie, a temperatura spadnie
Codzienna kuchnia niecodziennaBędę bardzo wdzięczna za wszelkie uwagi i komentarze. Truskawki już się praktycznie skończyły, ale lato to bogactwo innych owoców i trzeba z nich korzystać ile się da. Dziś pora na czereśnie :) Jako, że prognozy weekendowe zapowiadają upały więc nie sądzę, by komukolwiek chciało się spędzać godziny w kuchni. Dlatego mam dla Was lekkie, szybkie czekoladowe ciasto z czereśniami
Cynamonowe szczęściedworze upały, odsłaniamy coraz więcej ciała, więc pora również o nie zadbać. Zamiast słodkich, niezdrowych przekąsek warto zrobić smaczny koktajl. Zapewni nam on przyjemne uczucie sytości, zaspokoi potrzebę na coś słodkiego, a poza tym pozwoli również zadbać o sylwetkę. W dzisiejszych czasach nie musimy ograniczać się tylko do ananasa z puszki, bo w sklepach i marketach dostępne są świeże, soczyste
Passions hobbies lifeJaki film lubisz oglądać najczęściej? 4. Wolisz kawę czy...herbatę? :) 5. Miejsce, gdzie najbardziej lubisz spędzać czas? 6.Wolisz wybrać się do kina czy do teatru? 7. Ulubiona pora roku? 8. Ulubiony owoc tego lata? :) 9. Za co najbardziej lubisz blogowanie? 10. Jaką radę dałabyś/dałbyś początkującemu blogerowi? 11. Twoja ulubiona książka? Czytelniku, nominuję Ciebie, Ciebie
Chocolate Stop TemptingChleb czosnkowy z tymiankiem, rozmarynem i kroplą oleju rzepakowego Zielony chleb cukiniowy Hätäleipä - Fiński chleb awaryjny z orzechami Fiński chleb błyskawiczny - wersja z migdałami Chleb z cukinią i porem Chleb ze świeżymi pomidorami i ziołami Pikantny chleb dyniowy Chleb pełnoziarnisty z serem feta Chleb dyniowy z mąką kukurydzianą Chleb nadziewany szpinakiem i serem feta
Grunt to przepis!Pomysł na deszczowy jesienny dzień? Pyszne, aromatyczne ciasto, oczywiście z tym, co o tej porze roku najsmaczniejsze - gruszkami. Udało mi się kupić naprawdę dorodne i bardzo soczyste okazy. Samo ciasto orzechowo marchewkowe jest miłą odmianą od tradycyjnych biszkoptów. Delikatny budyń gruszkowy przykryłam masą serowo śmietanową, a żeby było ciekawiej zamiast zwykłego sera dodałam almette jabłko-gruszka i okazało się
Cynamonowe szczęściewychodzę z domu. Kocham wszelkie owsianki i jaglanki, ale jeszcze bardziej kocham każdą minutę snu rano, dlatego śniadanie przygotowuję wieczorem i potem tylko podgrzewam w mikrofali. Dość gadania, pora na przepis: Składniki: 4 łyżki kaszy jaglanej 1 szkl. mleka (u mnie 2%) 1 łyżka suszonej żurawiny 1 jabłko szczypta cynamonu Wykonanie Kasze wsypuję na sitko i przelewam wrzątkiem, dzięki temu
Cynamonowe szczęściemusi wyglądać idealnie, jak od linijki. Myślę, że i komuś kto będzie moje przepisy próbował odtworzyć milej będzie mieć świadomość, że nie wszystko zawsze wychodzi perfekcyjnie. Dość tych wywodów, pora na przepis. Dziś "Szarlotka Krysi" ciasto to pierwszy raz jadłam jeszcze w liceum u moich koleżanek, zachwyciło mnie swoją lekką konsystencją i aksamitnym smakiem, zwieńczonym czekoladową polewą. Jest to także
Cynamonowe szczęściekońcu są, czerwone, soczyste pachnące i trzeba korzystać na zapas. Uwielbiam, zwłaszcza te zrywane prosto z krzaczka. Jak już się najadłam i nacieszyłam ich smakiem, przyszła pora na pierwsze w tym roku ciasto. Mój wybór padł na lekko kruche z kremem z kaszy manny. Jest ono dość łatwe, z gatunku tych, które zawsze się udają. Polecam je wszystkim bo jest
Cynamonowe szczęściekupić zostałam posiadaczką nowego aparatu - bezlusterkowca Olympusa. Jeszcze nie poznałam jego wszystkich zalet i wad, ale mogę z całą pewnością stwierdzić, że to była dobra inwestycja. A teraz pora na przepis :) Biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka octu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej Białka ubijamy na sztywno, dodajemy partiami
Cynamonowe szczęściebazę do innych zup :) Składniki: Qchnia po prostu 1 korpus z kurczaka 4 skrzydełka drobiowe 3 litry zimnej wody 4 marchewki 3 pietruszki 1 mały seler 1 mały por 3 listki laurowe około 7 ziarenek ziela angielskiego około 10 ziarenek pieprzu 2 łyżki vegety sól do smaku posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso dokładnie umyć w zimnej wodzie
Qchnia po prostuWakacje rządzą się swoimi prawami. W upalne dni należy nam się odrobina orzeźwiającej rozpusty, chociażby i o każdej porze dnia. A co jest bardziej chłodzącego i pysznego od gałki lodów, w dodatku własnej produkcji ?!? Lody truskawkowe są dziecinnie proste i przepyszne. Uwierzycie, że samodzielnie zrobił je mój 4-latek ? – ja tylko dyktowałam składniki. Wyszły wspaniałe. I nieskromnie powiem
Made By Mom And Sonoliwki, bez których nie wyobrażam sobie kulinarnego życia! Plusem tej potrawy jest to, że świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno, tak więc można przygotować ją o dowolnej porze roku, ale nie ma to jak nowe ziemniaczki, prawda? Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i czarnymi oliwkami Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 łyżki drylowanych czarnych
Moja smaczna kuchnianależy wstrząsnąć butelką. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie
Marder&Marder Manufacture