por - 14468 przepisów (strona:555/965)

Nalewka różana 172

Rozpączął się sezon i róże zaczeły już kwitnąć. Na krzewach zaróżowiło sie od pączków i kwiatów róż. Pora żeby zacząć zbierać płatki i zrobić z nich ulubiony wysoko %, wyskokowy napój. Nalewka z róż, to jedna z moich ulubionych nalewek. Mała butelka tej przyjemności kosztuje majątek, a po co go wydawać skoro można ją sobie zrobić samemu. Płatki najlepiej zbierać

Lili w kuchni
Zupa z zielonym groszkiem, ziemniakami i koprem 234

sobie trochę popyrkocze. Później ziemniaki i on. Groszek. Jeszcze tylko duuża porcja kopru i zupa gotowa. Zapraszam! Składniki: 3 marchewki 2 pietruszki 1 młody seler z nacią 1 mały por ½ dużego pęczka kopru 1 świezy listek laurowy lub 2 suszone 4 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna czarnego pieprzu 4-5 średnich młodych ziemniaków 2 szklanki świeżego groszku

Pełny talerz
Papryka nadziewana mięsem mielonym z kaszą i kurkami 249

Zostało mi sporo produktów, które używałem ostatnio przy klopsikach , więc postanowiłem zrobić z nich coś równie ciekawego :) Paprykę bardzo często nadziewam, ale do tej pory nie znalazła się na blogu. Przeważnie używam do tego czerwonej, zielonej czy żółtej, wybieram taką, żeby stała i odcinam górę i nadziewam. Tym razem kupiłem białą paprykę, dlatego przekroiłem ją w poprzek.  Składniki : 100g

Parowar Faceta
Placki z cukinii z czosnkiem i świeżym majerankiem 627

Czech. Tam podano mi placki ziemniaczane z tymi przyprawami. Bardzo mi one posmakowały. Pomysł ten przeniosłam na placki z cukinii. I to był strzał w dziesiątkę.  Od tamtej pory dla placków z cukinii i placków ziemniaczanych wysiewam każdej wiosny majeranek.  Trzymam go w donicy, która stoi na balkonie.  Zapraszam na placki z cukinii z czosnkiem

Smak mojego domu
Filled Pasta - makaronowe warsztaty w Jamie's Recipease 194

sposób londyńskiej wyprawy na warsztaty do Jamie's Recipease opisać w jednym poście. Stąd własnie pomysł, żeby tę opowieść podzielić na kilka części. Dzisiaj pora część trzecią i na... pierwszy dzień kulinarnych warsztatów u Jamie Olivera w Jamie's Recipease. Pierwszy dzień warsztatów przypadł na piątek, 12. czerwca. Temat: Filled Pasta , czyli najogólniej mówiąc to, co można zrobić z ciasta

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szaszłyki warzywne z ziemniakami 200

sokiem z cytryny. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie

Marder&Marder Manufacture
OWSIANO-ŻYTNI OMLET Z OWOCAMI LEŚNYMI 245

Zima czy lato, niezależnie od pory roku, każdy z nas od czasu do czasu ma ochotę na pyszny omlet. My proponujemy wersję z owocami. Delikatne ciasto, słodycz owoców i mnóstwo zdrowych ziaren - to wszystko zagości na twoim talerzu :) Taki omlet to nie tylko wsparcie dla twojego układu pokarmowego, ale także pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie. Składniki na 1 omlet

Banana Smiles
Kotleciki z ryżem, kalafiorem i cukinią 331

Idealny piątkowy obiad. W dodatku bardzo sezonowy bo pora jest na cukinię i kalafior. Kotleciki są bardzo delikatne i smaczne. 100 g ryżu 1 cebula 1 mały kalafior (ok. 400 g) 1 młoda cukinia (ok 200 g) 5 łyżek bułki tartej + do panierowania 2 jajka Sól Pieprz Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Kalafior dzielimy na mniejsze kawałki

VioletoweKucharzenie
Dlaczego diety cud to zło? 224

Coś, co jest przeznaczone dla każdego, tak naprawdę nie nadaję się dla nikogo. Są monotonne, powodują szybkie znudzenie i demotywację, często zmuszają nas do jedzenia rzeczy, których nie cierpimy. Pora posiłku powinna być przyjemnością, nie można sobie tego odbierać. Ja uwielbiam jeść i gotować, nie wyobrażam sobie, żebym miała przez tydzień jeść tylko kapustę czy banany. Po co się męczyć

Powiedz dietom nie
Lion - słodkie ciasto ze słonym akcentem 440

owocami i owocami, dziś mam dla Was coś na specjalne okazje - ciasto lion z ryżem preparowanym, masą kajmakową i kremem budyniowym. Pierwszy raz użyłam do ciasta ryżu, do tej pory jedyne jego zastosowanie to do szyszek, taki tam smaczek dzieciństwa. Wypróbowanie tego ciastka, chodziło już za mną od jakiegoś czasu i w końcu się udało, co więcej mogę

Cynamonowe szczęście
KAWA MROŻONA 723

Moja wersja kawy mrożonej, dziecinnie łatwa do przygotowania. Idealnie orzeźwiająca rewelacyjnie smakuje nie tylko rankiem ale o każdej porze dnia, szczególnie w upalne dni. SKŁADNIKI (szklanka o pojemności 250 ml) Składniki podaje w proporcjach jakich mi najlepiej smakuje  kawa, ale to jest indywidualne dla każdej osoby:) 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (dla dzieci odpowiednia będzie kawa zbożowa) 2 łyżeczki cukru

RAROSSA
Zupa kurkowa z makaronem 179

popadnie ;) Polecam wypróbować, zupka jest delikatna w smaku, maślana, pachnąca koperkiem... * wywar warzywny- 1,2 litra * włoszczyzna: marchewka- 2 szt.,  pietruszka- 1 szt.,  seler- 1 mały,  por- 1 szt. * cebula- 1 szt. * kurki- 150 g * koper- 1 pęczek * masło klarowane- 50 g * ziele angielskie, listek laurowy * sól, pieprz- do smaku * makaron pełnoziarnisty- dodatkowo Cebulę pokroić, zeszklić

Kraina Miodem Płynąca
Zupa krem z groszku 220

ziemniaki - biała część poru - 1 pietruszka - kawałek selera - 2 łyżki masła - mały kubek śmietany - sól - pieprz biały - pęczek kopru Sposób przygotowania 1. W garnku rozpuścić masło dodać pokrojony por chwilę podsmażyć dodać  warzywa pokrojone w kostkę i groch przesmażyć dolać wodę ok 2,5 l  Gotować do miękkości warzyw 2. Zupę zmiksować dodać śmietanę zagotować przyprawić solą

W królestwie smaków Beaty
Zupa krem ze szpinakiem 193

kubek jogurtu greckiego+2 łyżki śmietany - groszek ptysiowy - sól - biały pieprz - 1/2 opakowania mrożonego szpinaku - 1 łyżka masła Sposób przygotowania 1. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę masła dodać pokrojony por chwilkę podsmażyć  Dodać ziemniaki seler i pietruszkę pokrojone w kostkę podsmażyć chwilę 2. Podsmażone warzywa przełożyć do garnka zalać ok 2,5 litra wody  gotować aż warzywa zmiękną

W królestwie smaków Beaty
Zupa krem z kalafiora z roszpunką 159

łyżki masła - 1 pietruszka - sól - pieprz - gałka muszkatołowa - mały kubek śmietany - 1/2 opakowania roszpunki - 1 łyżka masła - sól pieprz - 1 łyżeczka tartej bułki - groszek ptysiowy  Sposób przygotowania 1. Por pokroić w paski podsmażyć na patelni  dodać pokrojone w kostkę  ziemniaki i pietruszkę różyczki kalafiora  zalać to rosołem Gotować wszystko  do miękkości  Zupę zmiksować blenderem

W królestwie smaków Beaty

Proponowane wyszukiwania