gotowania. Gdy wystygną, pokroić w poprzek na mniejsze kawałki. Do wody po groszku wsypać bób, dodać czubatą łyżkę soli i gotować do miękkości (pamiętajcie, że młody bób, o tej porze roku, gotuje się znacznie krócej niż ten zbierany w środku lata - w moim przypadku wystarczyły 4 minuty), po czym odcedzić i przelać zimną wodą. Gdy będzie już chłodny, obrać
W SMAKwiemy co przygotować :) Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie
Marder&Marder Manufactureudanej próbie zrobienia tortilli pszennej (przepis możecie znaleźć tutaj: http://www.bullio.pl/?p=525 ), przyszła pora na tortillę razową. Próba okazała się bardzo udana Tortilla jest smaczna, wyrazista w smaku i dość elastyczna, a dzięki temu łatwa do zwijania. 2 szklanki mąki żytniej razowej 1/2 szklanki mąki pszennej 40 g masła 1 łyżeczka soli 1 szklanka gorącej wody Mąkę wymieszać z solą
Bulliomoim blogu był już przepis na mleko kokosowe , więc teraz pora na owsiane. Robi sie je w zasadzie tak samo jak kokosowe, czy inne rodzaje mlek roślinych, jednak warte jest osobnego wpisu ze względu na to, że jest przepyszne, odżywcze i bardzo bardzo zdrowe. Jako, że ostatnio dietuję (co widać po ilości wpisów), często je piję zamiast
Lubczyk i Waniliataka jest najsmaczniejsza :) Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie
Marder&Marder Manufactureprzejadają :P Moim zdaniem, warto pomyśleć o tych daniach, bo pomogą Wam zaoszczędzić dużo czasu i będziecie mogli cieszyć się wymarzonym urlopem, nie spędzając go w kuchni ;) Do tej pory wypróbowałam kilka produktów i jestem bardzo zadowolona, bo przygotowanie jest bajecznie proste a dania bardzo smaczne. Jedyną rzeczą, do której mam zastrzeżenie, jest to że na niektórych opakowaniach
Czerwona Porzeczkaupieczeniu twardnieją i można je jeść maczane w mleku, są bardzo aromatyczne i wodzą człowieka na pokuszenie....Robiłam zimowe wydanie tych ciasteczek w formie piernikowych ludków, a teraz pora na letnią opcję, bo wykrawanie wierzchu tak mnie zachwyciło u Gosi z blogu Ósmy kolor tęczy, że musiałam sama je przetestować. Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki żytniej, ja miałam
Apetyczna babeczkabyło. Przepraszam ale nie miałam weny na wymyślanie, ciągle i namiętnie wcinałam CHŁODNIK z młodymi ziemniaczkami i koperkiem. Nie mogłam się powstrzymać :-) Na szczęście dziś przyszła pora i zrobiłam pulpety z bazylią. W sumie, to do takiego mięska można dodać wszystko, więc wymyśliłam po włosku. Bardzo dobrze smakuje na gorąco z SOS POMIDOROWY
pieprzny smaczekkocha lody? Ja uwielbiam ich smak i to nie tylko w letnie, upalne dni. Lody mogę jeść o każdej porze dnia i bez względu na aurę. Dlatego wczoraj mimo, że na zewnątrz szalał deszcz i chłodny wiatr, postanowiłam zrobić sobie i najbliższym pudełko smacznych, domowych lodów cytrynowo-śmietankowych. Znikły tak szybko, że jak wrócą upały, to na pewno zrobię
Słodkie okruszkitaki jak trzeba :) Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie
Marder&Marder Manufacturechwili dodajemy wątróbkę. Solimy, pieprzymy i dodajemy tymianku. Przesmażamy kilka minut. Odstawiamy do wystudzenia. Mięso: -płat filetu z indyka, rozbijamy do mniej więcej kształtu prostokąta -sól, pieprz -por, liście -dwa ząbki czosnku w łupinach zgniecione bokiem noża -gruszka w plastry pokrojona -marchewka pokrojona na kilka kawałków -gałązki rozmarynu -kilka pieczarek przekrojonych wzdłuż na ćwiartki -szklanka bulionu drobiowego -3 jajka Rozbite
BaRepasśniadanie ? Zadajesz pytanie ? Jaglanka dobra na każdy dzień. Raz z bakaliami, raz z orzechami, a w czerwcu obowiązkowo z TRUSKAWKAMI ! Nie jadłeś jeszcze ? pora nadrobić zaległości i przygotować zdrowy, sycący posiłek. Pamiętaj, o śniadaniu nie wolno zapominać - to najważniejszy posiłek dnia. Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 1/3 szklanki napoju migdałowego Alpro ( zamiennie mleko 2%) 200 g truskawek łyżeczka miodu
kolorowotorcikowodniach pełnych słodkości... pora na zdrowe, pożywne śniadanie. A cóż jest lepszego niż domowe pasty kanapkowe. Na straganach mamy teraz tak wiele zdrowych warzyw, że nie sposób z nich nie skorzystać. A dodając do tego nutkę lubczyku, stworzymy zdrową, serową pastę kanapkową o niebanalnym smaku i aromacie, która doskonale się sprawdzi na śniadanie dla całej rodziny, zwłaszcza dla najmłodszych. Spróbujcie
Słodkie okruszkiMiło było więc nie żałuję, a dzisiaj za to smażę sobie placki w nagrodę, fasolowe bo lubię z nią kombinować, były już w wersji bez ubijania to teraz przyszła pora na te z, swoją drogą robię się chyba bardziej fanką tych bardziej zbitych, o dziwo, ale takie też czasem lubię zjeść ^^ A wczoraj w drodze było to.. Kasza jaglana
More food, love and dreamssezonie, zmieniając tylko dodane do niego składniki bądź przyprawy. Dla mnie jest on ukoronowaniem kapuścianego sezonu, bo już nigdy później kapusta nie smakuje tak, jak o tej porze roku :)) Przygotowuje się go bardzo szybko, ale jaki efekt! Mmmm ... palce lizać! :) Na blogu także: bigos z młodej kapusty wariacja nr 1 oraz bigos z młodej kapusty
Walijskie Pichcenie