por - 13968 przepisów (strona:462/932)

pieczone sajgonki z cukinią, grzybami mun i mozzarellą 162

Dzisiaj pora na pyszne chrupiące sajgonki! Co ciekawe- pomysł na przepis urodził się w mojej głowie całkowicie spontanicznie. Podczas przygotowywania nadziewanych plasterków cukinii, uznałam, że ciekawie byłoby zamknąć je w papierze ryżowym i upiec- tak aby ten stał się chrupiący. Muszę przyznać, że był to strzał w dziesiątkę! Całość podkreślał smak sezamu, którym posypany był każdy z plasterków cukinii (ostatnio

healthy dreams
Owsiany serniczek z kiwi 150

mnie całkowicie, aczkolwiek ostatecznie się przełamałam, czego później nie żałowałam. Zauważyłam, że wszelkie odejścia od stałych połączeń smaku, mogą nas naprawdę pozytywnie zaskoczyć. Przepraszam za jakość zdjęć-  niestety pora o której je robiłam, nie sprzyjała dobremu naświetleniu pomieszczenia, co dało widoczny efekt. SKŁADNIKI: 60g twarogu białko jajka 1/2 banana 4 łyżki płatków owsianych łyżeczka cynamonu kiwi WYKONANIE: wszystkie składniki

healthy dreams
jogurtowy śliwkowiec 98

jakie mogę znaleźć w ogródku, obtoczone są "panierką z mrówek", ja nagle mam na nie ochotę. Ironia losu. Na szczęście istnieje jeszcze coś takiego jak sklep, gdzie o każdej porze roku, dostaniemy każdy produkt. Jogurtowe ciasto śliwkowe z żytniej mąki pełnoziarnistej Nie ma nic przyjemniejszego niż świadomość, że mam rano odrobinę więcej czasu i mogę sobie zafundować niecodzienne śniadanie. Choroba

healthy dreams
wegańskie krokiety z soczewicą i grzybami mun 158

Krokiety, które gościły na moim stole w święta. Dopiero dzisiaj dokopałam się do ich zdjęć i uznałam, że pora na publikację przepisu. Lekkie, bo z mąki ryżowej, i pożywne dzięki soczewicy. Do ich przygotowania nie użyłam grama tłuszczu, dzięki czemu bez obaw mogą zajadać się nimi osoby dbające o linię. Kolejnym plusem, jest fakt iż są one bezglutenowe. PRZEPIS: szklanka

healthy dreams
kokosowa pasta z buraka i amarantusa 95

Moje szkolne kanapki mienią się coraz to innymi kolorami, począwszy od pomarańczowego, kończąc na różowym (chyba pora na coś zielonego). Skończyło się moje niedawno robione smarowidło na chleb, więc szybko zaczęłam działać i uzupełniłam słoiczek nowym. Buraczek, mleko kokosowe i amarantus ekspandowany- mieszanka udana! Przetrwałam czwartek, jeszcze tylko jutro i dwie godziny zajęć w sobotę. Za dwa dni mój wymarzony

healthy dreams
Koktajl avocado +banan + mirabelka 202

Czas na egzotyczny koktajl z polskim akcentem. Mirabelka jest niestety trochę zapomnianym owocem. Dzięki mojej mamie mogę cieszyć się jej smakiem o każdej porze roku, czemu by nie w formie koktajlu? Co powiecie na poniższe połączenie? 1 banan 1 avocado 2 łyżki mirabelek w syropie (opcjonlnie) 250ml mleka kokosowego (tak na oko, chodzi o to,  Continue Reading

Głodni Wrażeń - fit przepisy
żeberka cielęce duszone w warzywach 170

żeberka duszone Pora roku jest  odpowiednia, by na obiad zaserwować solidny mięsny kawałek. A jeżeli delikatne cielęce żeberka, podamy w aromatycznym warzywnym sosie, to zwykły posiłek zmieni się w prawdziwą ucztę. składniki dla czterech osób mięso i marynata 4  ładnie spore kawałki żeberek cielących każdy o wadze  około 300 g sól, pieprz 2 łyżki octu jabłkowego

Miód i pieprz
Faworki 156

Faworki do tej pory przygotowywałam z przepisu: Faworki bez jajek , jednak postanowiłam tym razem zmienić i zrobić takie z jajkami. W tych z jajkami trzeba użyć więcej siły do ich wyrobienia, a kruchość w dużej mierze zależy od tego, jak cienko rozwałkujemy ciasto na faworki (im cieniej tym lepiej). Oprócz starannego wyrobienia ciasta i cienkiego wałkowania, aby faworki były chrupiące

Kuchcik gotuje
Rokitnik - z czym to się je...? 186

Czym może być ten tajemniczo brzmiący havtorn ...? Ależ oczywiście, że to rokitnik. Hmm... Chwila konsternacji. Rokitnik? A cóż to znowu? Taka była moja pierwsza reakcja. Do tej pory o rokitniku nie słyszałam, ale że uwielbiam nowości wiedziałam, że dowiedzieć się o nim czegoś muszę. Tak zwana skandynawska cytryna ; małe, pomarańczowe kuleczki o kwaśnym smaku. Bez trudu zgadniecie, że mnie zachwyciły

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zupa ogórkowa 118

metody jaki robię jest żurek, do którego jednak dodaję śmietanę Drukuj Zupa ogórkowa window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 2 udka z kurczaka 3 marchewki 1 pietruszka pół selera pół pora 4 ziela angielskie 3 listki laurowe 4 ziemniaki 4 ogórki kiszone 1/2 szkl. śmietany sól, pieprz Wykonanie Z warzyw (bez ziemniaków), mięsa i przypraw gotujemy wywar. Doprawiamy do smaku solą

Mieszam w Garnku
Kapuśniaczek na kurczaku. 165

udko z kurczaka 2 marchewki pęczek włoszczyzny do zupy 1 łyżka Suszonego lubczyku Becla 1 łyżka suszonego selera Becla 3 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy kawałek selera i pora  około 6 ziemniaków 2   litr y wody 1 szklanka  Kiszonej kapusty Orzech   1 łyżka domowej vegety sól pieprz, szczypta chili do smaku Wykonanie : Warzywa obieramy , myjemy

Sama słodycz i szczypta chili
Zupa z brukselki 93

natka pietruszki koperek sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchewkę obieramy i kroimy na plasterki. Pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w piórka. Brukselkę oczyszczamy, większe kroimy na pół. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone (w garnku), mieszając by nie przywarło do dna. Jak będzie „rozdzielone” dodajemy warzywa, chwilę razem

R'n'G Kitchen
SZASZŁYKI Z PANIEROWNYCH PARÓWEK 190

Nigdy do tej pory nie zrobiłam kolacji na ciepło.Zazwyczaj kolacja moja kończyła się na kanapce z wędliną lub serem.Od dziś będę częściej serwować sobie dania na gorąco.A szaszłyki naprawdę wyszły smaczne i POLECAM je osobom , które je lubią pomimo że są niezdrowe i robione są z byle czego.Pomimo że wiem jak się je wyrabia i z czego składa

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Bułeczki z dżemem malinowym-odrywane 152

chwile , że nawet późnym wieczorem zaczynam np.zagniatać ciasto i potem piec pyszne bułeczki...tak było i tym razem...Dzięki uprzejmości Młynomag dostałam spory zapas różnych mąk..do tej pory nie miałam do czynienia z mąką tejże firmy, więc od razu zakasałam rękawy i zagniotłam ciasto drożdżowe..zrobiłam bułeczki drożdżowe z mąki tortowej, w sumie wg producenta lepiej do wypieków

Moje domowe kucharzenie
Zupa-krem z selera naciowego z orzeszkami ziemnymi 271

Przygotowanie: Cebulę podsmażamy na oleju (najlepiej w docelowym garnku, żeby nie brudzić niepotrzebnie innych garów). Gdy jest lekko zeszklona wrzucamy do niej pokrojony na plasterki seler naciowy. Podsmażamy por przez około 5 minut, pod przykryciem. Po tym czasie wszystko zalewamy bulionem i gotujemy, dopóki seler nie zmięknie. Gdy już będzie gotowe, blendujemy na gładką masę i doprawiamy do smaku przyprawami

Jak gotować i nie zwariować