Walentynek zostało już tylko dwa dni, więc pora na przygotowanie jakiegoś słodkiego upominka dla ukochanej osoby :) Składniki: warstwa czerwona: - 4 łyżki cukru pudru - 2 łyżki soku z cytryny - 2 galaretki malinowe - 400 g malin mrożonych warstwa biała: - 500 g mascarpone - 500 g śmietany 36 % - 5 łyżeczek żelatyny - 1 szklanka cukru pudru - 1/2 szklanki wiórków kokosowych warstwa ciemna: - 100 g mąki
Zainspirowana w kuchniwytrawną alternatywę lub uzupełnienie romantycznej kolacji. Moja dzisiejsza propozycja poza tym, że jest bombą witamin, smaków i aromatów zawiera również całą masę afrodyzjaków takich jak chili, pieprz, cebula, czosnek, por, cynamon i włoskie orzechy. Niech ten dzień będzie dla Was wyjątkowy. Walentynkowa wariacja na temat kremu pomidorowo- paprykowego Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytKukurydziane placki z tofu,* z kakaowym sosem daktylowym i bananem * na mleczku kokosowym słynne już w niektórych kręgach, pora i na mnie :) proste rzeczy wzruszają mnie najbardziej, zwykłe historie doprowadzają do łez, zwykłe filmy i książki, tak proste, że mogłyby dziać się obok, jednocześnie wciągają i dają do myślenia
More food, love and dreamskupić nojlepszego. Ratatouille abo ratatuj to je znano i bardzo dobro potrawa ze Prowansji. Tera, jak we łogrōdku mōmy świyże warzywa, je na nia nojlepszo pora. Co potrza? 2 cukinie 2 bakłażany 2 papryki 2 cebule 2-3 zōmbki czosku 6 tōmatōw [20] 12 łeżek [21] oliwy 4 łeżki łoctu [22] 1 łeżka cukru Prziprawy: Joł tam naciepoł [23] tego
Chop w kuchniPaństwo 12 którego 13 później 14 kiedy indziej 15 potrzeba 16 nieraz 17 kości 18 lekką 19 kilka 20 laurowych 21 niektórzy 22 musztardy 23 wrzucić 24 seler 25 por 26 zostawcie 27 mięsa 28 peklują 29 gotowały 30 pół 31 włoszczyzna 32 tłustą 33 jej 34 wlać 35 po wierzchu 36 przypiekają
Chop w kuchniosób lubiących! <3 Bardzo dziękujemy, że jesteście z nami! Z tej okazji na fanpage przygotowałyśmy krótki filmik ze zdjęciami - oczywiście jedzenia nie zabraknie. ;) A dzisiaj pora na coś słodkiego! Szybkie muffiny jogurtowe z Twoim ulubionym owocem w środku. A więc... Do dzieła! Składniki: 2 szklanki mąki typ 500 1 jajo 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Gotowanie, czyli hobby dla każdegoOstatnia już warstwa zapiekanki, jeszcze tylko ser. Zapiekanka z wszystkimi już warstwami, jeszcze tylko pokrywa naczynia i do piekarnika. Gotowa zapiekanka. W domu unosi się apetyczny zapach zapiekanki, więc pora jeść. Smacznego
Passions hobbies lifeGotowe roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na wolnym ogniu aż będą złociste. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z pora i marchewki . Polecam też: Roladki drobiowe z serem i szpinakiem Roladki nadziewane fetą Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą
Monia miesza i gotujepyszny makaron nie miał sobie równych ;) Do zrobienia makaronu użyłam mąki pszennej luksusowej Młynomag typ 550 . Polecam Wam tę mąkę ponieważ jest bardzo delikatna, najlepsza jaką do tej pory używałam. 2 jajka łyżka miękkiej margaryny lub oleju szczypta soli ok 300 g mąki pszennej luksusowej Młynomag Do miski przesiewam szklankę mąki, robię dołeczek, wbijam jajka i dodaję margarynę i sól
Smakołyki AsiSkładniki: 1,2-1,5 kg żeberek wieprzowych włoszczyzna (cebula, marchew, pietruszka, kawałek selera, por) 4 ziela angielskie 4 liście laurowe sól, pieprz mąka jajka tarta bułka tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Żeberka dokładnie myjemy. Dzielimy na mniejsze porcje. Włoszczyznę oczyszczamy, obieramy. Mięso przekładamy do garnka. Zalewamy wodą, tak, żeby mięso było przykryte. Dodajemy włoszczyznę, liście i ziele angielskie. Gotujemy
Pobite gary Barbarykurczak w sosie pomidorowo-bazyliowym. Danie niezwykle sycące i szybkie do przygotowania. Idealne do zabrania w pojemnik do pracy. Ja użyłam do wykonania dania pomidorów śliwkowych, bo o tej porze roku trudno o dobre pomidory. Z pewnością danie robione w lato, będzie smakować zdecydowanie lepiej i głębiej. Dodane do sosu masło nadaje sosikowi delikatnego smaku i odpowiednią konsystencję. Filet
Mieszam w Garnkukuriera, który przywiezie nasze zamówienie prosto pod drzwi! * SKŁADNIKI na 4-6 porcji Bulion: 3 marchewki 2 cebule 1 pietruszka kawałek selera, korzeń 1 łodyga selera naciowego 1 por 5 cm korzenia imbiru 4 ząbki czosnku 2 liście laurowe 4 ziela angielskie 1 łyżeczka czarnego pieprzu w ziarnach kilka glonów kelp 1 łyżka oleju sezamowego 1,5 litra wody
Food Squareprzez około 10 minut, w termoobiegu – wiele zależy od piekarnika, czas może być krótszy bądź nieco dłuższy. Idealnie jak nasz fondant pozostanie płynny w środku ;) I to tyle! Pora zajadać ;) Smacznego
Jak gotować i nie zwariować