por - 13968 przepisów (strona:457/932)

Trójkolorowe serduszko 143

Walentynek zostało już tylko dwa dni, więc pora na przygotowanie jakiegoś słodkiego upominka dla ukochanej osoby :) Składniki: warstwa czerwona: - 4 łyżki cukru pudru - 2 łyżki soku z cytryny - 2 galaretki malinowe - 400 g malin mrożonych warstwa biała: - 500 g mascarpone - 500 g śmietany 36 % - 5 łyżeczek żelatyny - 1 szklanka cukru pudru - 1/2 szklanki wiórków kokosowych warstwa ciemna: - 100 g mąki

Zainspirowana w kuchni
Miłosna kombinacja kremu z pomidorów z bazyliowymi grzankami i rzepakowym olejem. 126

wytrawną alternatywę lub uzupełnienie romantycznej kolacji. Moja dzisiejsza propozycja poza tym, że jest bombą witamin, smaków i aromatów zawiera również całą masę afrodyzjaków takich jak chili, pieprz, cebula, czosnek, por, cynamon i włoskie orzechy. Niech ten dzień będzie dla Was wyjątkowy. Walentynkowa wariacja na temat kremu pomidorowo- paprykowego Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
placuszki serowe bez sera. 157

Kukurydziane placki z tofu,* z kakaowym sosem daktylowym i bananem * na mleczku kokosowym  słynne już w niektórych kręgach, pora i na mnie :) proste rzeczy wzruszają mnie najbardziej, zwykłe historie doprowadzają do łez, zwykłe filmy i książki, tak proste, że mogłyby dziać się obok, jednocześnie wciągają i dają do myślenia

More food, love and dreams
KRUPNIOK RAJZUJE. Czyńść 1: Krupniok ratatuje (Podróże z kaszanką. Część 1: Ratatuj wspomagany kaszanką) 121

kupić nojlepszego. Ratatouille abo ratatuj to je znano i bardzo dobro potrawa ze Prowansji. Tera, jak we łogrōdku mōmy świyże warzywa, je na nia nojlepszo pora. Co potrza? 2 cukinie 2 bakłażany 2 papryki 2 cebule 2-3 zōmbki czosku 6 tōmatōw [20] 12 łeżek [21] oliwy 4 łeżki łoctu [22] 1 łeżka cukru Prziprawy: Joł tam naciepoł [23] tego

Chop w kuchni
Golōnka ze piwym (Golonka piwna) 129

Państwo 12 którego 13 później 14 kiedy indziej 15 potrzeba 16 nieraz 17 kości 18 lekką 19 kilka 20 laurowych 21 niektórzy 22 musztardy 23 wrzucić 24 seler 25 por 26 zostawcie 27 mięsa 28 peklują 29 gotowały 30 pół 31 włoszczyzna 32 tłustą 33 jej 34 wlać 35 po wierzchu 36 przypiekają

Chop w kuchni
Jogurtowe muffiny z owocami 155

osób lubiących! <3  Bardzo dziękujemy, że jesteście z nami! Z tej okazji na fanpage przygotowałyśmy krótki filmik ze zdjęciami - oczywiście jedzenia nie zabraknie. ;)  A dzisiaj pora na coś słodkiego! Szybkie muffiny jogurtowe z Twoim ulubionym owocem w środku.  A więc... Do dzieła! Składniki: 2 szklanki mąki typ 500 1 jajo 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Zapiekanka chłopska 324

Ostatnia już warstwa zapiekanki, jeszcze tylko ser. Zapiekanka z wszystkimi już warstwami, jeszcze tylko pokrywa naczynia i do piekarnika. Gotowa zapiekanka. W domu unosi się apetyczny zapach zapiekanki, więc pora jeść. Smacznego

Passions hobbies life
Roladki drobiowe z pieczarkami 205

Gotowe roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na wolnym ogniu aż będą złociste. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z pora i marchewki . Polecam też: Roladki drobiowe z serem i szpinakiem Roladki nadziewane fetą Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą

Monia miesza i gotuje
Domowy makaron 135

pyszny makaron nie miał sobie równych ;) Do zrobienia makaronu użyłam mąki pszennej luksusowej Młynomag typ 550 . Polecam Wam tę mąkę ponieważ jest bardzo delikatna, najlepsza jaką do tej pory używałam. 2 jajka łyżka miękkiej margaryny lub oleju szczypta soli ok 300 g mąki pszennej luksusowej Młynomag Do miski przesiewam szklankę mąki, robię dołeczek, wbijam jajka i dodaję margarynę i sól

Smakołyki Asi
Panierowane żeberka 118

Składniki: 1,2-1,5 kg żeberek wieprzowych włoszczyzna (cebula, marchew, pietruszka, kawałek selera, por) 4 ziela angielskie 4 liście laurowe sól, pieprz mąka jajka tarta bułka tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Żeberka dokładnie myjemy. Dzielimy na mniejsze porcje. Włoszczyznę oczyszczamy, obieramy. Mięso przekładamy do garnka. Zalewamy wodą, tak, żeby mięso było przykryte. Dodajemy włoszczyznę, liście i ziele angielskie. Gotujemy

Pobite gary Barbary
Kurczak w sosie pomidorowo-bazyliowym 157

kurczak w sosie pomidorowo-bazyliowym. Danie niezwykle sycące i szybkie do przygotowania. Idealne do zabrania w pojemnik do pracy. Ja użyłam do wykonania dania pomidorów śliwkowych, bo o tej porze roku trudno o dobre pomidory. Z pewnością danie robione w lato, będzie smakować zdecydowanie lepiej i głębiej. Dodane do sosu masło nadaje sosikowi delikatnego smaku i odpowiednią konsystencję. Filet

Mieszam w Garnku
kapuśniak na boczku 108

Zima to pora na gotowanie treściwych rozgrzewających

Ugotujmy Coś
Ramen // japoński rosół na wypasie po mojemu 194

kuriera, który przywiezie nasze zamówienie prosto pod drzwi! * SKŁADNIKI na 4-6 porcji Bulion: 3 marchewki 2 cebule 1 pietruszka kawałek selera, korzeń 1 łodyga selera naciowego 1 por 5 cm korzenia imbiru 4 ząbki czosnku 2 liście laurowe 4 ziela angielskie 1 łyżeczka czarnego pieprzu w ziarnach kilka glonów kelp 1 łyżka oleju sezamowego 1,5 litra wody

Food Square
Czekoladowy ‚Lava cake’ z płynnym środkiem (Low carb) 245

przez około 10 minut, w termoobiegu – wiele zależy od piekarnika, czas może być krótszy bądź nieco dłuższy. Idealnie jak nasz fondant pozostanie płynny w środku ;) I to tyle! Pora zajadać ;) Smacznego

Jak gotować i nie zwariować

Proponowane wyszukiwania