por - 13968 przepisów (strona:448/932)

12 BLOGOWYCH HITÓW 2015 ROKU! 324

cieszyły się Waszym największym zainteresowaniem. Aby przejść do przepisu wystarczy kliknąć na zdjęcie lub nazwę dania. Ciasto W-Z (wuzetka) Ziemniaczana zapiekanka Surówka z kapusty pekińskiej, papryki, kukurydzy i pora Tort "Biały Napoleon" Gotowany sernik Zapiekane tortellini Ciasto Prince Polo Jajka na twardo w sosie tatarskim Ciasteczka ziarenka kawy Placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków Pieczeń z mięsa mielonego i papryk

Przepisy Aleksandry
SerVantka – restauracja z duszą 160

ściennymi malowidłami i wygodną antresolą. W menu znajdziecie swojskie dania słowiańskie – kuchni ukraińskiej, białoruskiej, rosyjskiej i polskiej. Wina natomiast królują tu gruzińskie. Miejsce w sobotni mroźny dzień w szczycie pory obiadowej znaleźliśmy bez trudu, choć w t.zw. sezonie nie koniecznie byłoby to łatwe. Z ciekawością studiowaliśmy kartę dań, dokonując trudnego wyboru w bogatej zróżnicowanej ofercie. Zaczęliśmy od zup. Juszka ukraińska

Smaki Ewy
DOMOWE CIEPŁE LODY 214

zostało zastąpionych przez sieciowe mini-markety, a tym samym ten przysmak stał się mniej dostępny.         Pamiętam, że zajadałam się nimi o każdej porze roku. Nieważne, że latem czekolada topiła się od upału, a zimą kostniała od mrozu. Smak był niezastąpiony.     Jak się okazuje (dzięki przepisowi Marthy Stewart), przygotowanie ich w domu

W kuchni Karmel-itki
Leśne smoothie 166

zakupionym robocie do przygotowywania smoothie. Dziś o poranku delektowaliśmy się wraz z moim najstarszym mężczyzną smakiem leśnych owoców. Dopiero po upływie jakiejś godziny poczuliśmy głód i przygotowaliśmy śniadanie. Każda pora roku jest dobra na własnoręczne przygotowanie i delektowanie się smakiem smoothie. Składniki na: Leśne smoothie dwie garści malin […] The post Leśne smoothie appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Sink Back Into The Ocean 166

pory miałam okazję fotografować tylko kobiety. Praca z nimi zawsze sprawiała mi przyjemność, bo zwykle zachowują się bardzo naturalnie przed obiektywem. Uchwycenie ich delikatnego piękna było wyzwaniem, ale z kategorii przyjemnych. Natomiast pracując z płcią przeciwną obawiałam się pójścia w rejony znane z reklam bielizny. Na szczęście znalazłam inny pomysł na sesję. Nadmorską scenerię, notes i zachodzące słońce – przed

Pink Envelope
ZIELONY KOKTAJL MOCY 253

wprawi nas w dobre samopoczucie i orzeźwi. Spora porcja lekkiego smaku nie pozbawiona błonnika i witamin. Receptura banalnie prosta, efekt wyśmienity.       1/2 ogórka (o tej porze tylko szklarniowe niestety) 2 kawałki (laski) selera naciowego 1 zielone... Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
Aromatyczne zioła w kuchni włoskiej 155

smakiem. Włoskie zioła są wspaniałą dekoracją kuchennego parapetu, aromat roznosi się po całym pomieszczeniu. Sprawia to, że z przyjemnością przygotowuje się posiłki, a pomieszczenie nabiera śródziemnomorskiego klimatu o każdej porze roku. Jak przechowywać zioła? Świeżo zebrane zioła przechowujemy w plastikowych torebkach, na dnie lodówki. Suszone przechowujemy w ciemnych pojemnikach, bez dostępu powietrza. Aby utrwalić smak ziół możemy wykorzystać

Moja smaczna kuchnia
Zupa z ryżem i pieczarkami 180

śnieg i kiedy tylko spadnie to jest wielka frajda. Na rozgrzanie przygotowałam gorącą zupkę. Składniki 500 g kości schabowych 2 średnie marchewki 3 gałązki selera naciowego 1 mały por 2 średnie pasternaki 1 kawałek selera 100 g pieczarek 100 g ryżu 3 łyżki przecieru pomidorowego sól pieprz szczypta ostrej papryki 1 liść laurowy Do garnka włożyć umyte kości zalać wodą

O kuchni z uczuciem
Bigos z cukinii 189

digotuje.blogspot.com Przygotowując go po raz pierwszy - byłam ciekawa reakcji mojej rodziny (wolą "normalniejsze" potrawy).  I tu zaskoczenie... Bigos okazał się wielką rewelacją i od tamtej pory często gości na naszym stole. Od tradycyjnego różni się delikatnością i co najważniejsze - jest szybszy w przygotowaniu. Osobiście - przepadam za kapustą, ale taką podmianę - uwielbiam!   (3-4 porcje) 650-700g cukinii

Di gotuje
Pączki tradycyjne z dżemem 203

Już szybko ,,Tłusty czwartek", a więc sama pora, aby zacząć zbierać przepisy na same tłuste, pyszne, słodkie przepisy. Dzisiaj jest jeden z takich przepisów, czyli tradycyjne pączki z nadzieniem z dżemu . Przepis ten powstał na podstawie babcinego, więc już jest wiadomo, że tak przygotowane pączki są pyszne! Są w miarę słodkie, leciutkie, puszyste, trochę trudne w przygotowaniu

Kuchnia Łukasza
Makaron ryżowy z pieczarkami 305

opakowanie makaronu ryżowego wstążki - 30 dag małych pieczarek - 15 dag wędzonego boczku - 1 średnia cebula - 2 ząbki czosnku - 200 ml śmietanki kremówki - garść siekanego szczypiorku bądź biało-zielonej części pora - sól, świeżo mielony pieprz Makaron zalać w miseczce wrzątkiem, zostawić pod przykryciem na około 5 minut. Boczek pokroić w cienkie paseczki. Cebulkę z czosnkiem w drobną kostkę. Pieczarki pokroić

kawawszklance
Sernik limonkowy oraz fotorelacja z otwarcia Kawiarni STÓŁ 207

właścicielkę kawiarni, Ilonkę. Na śniadania możecie zjeść pyszną i zdrową jaglankę, owsiankę, jajka w różnej postaci oraz kilka rodzajów przepysznych kanapek ze świeżej bagietki. Jeżeli zjawicie się tam w porze obiadowej możecie sobie zamówić specjalne kanapki na ciepło, polecam tą z długomarynowaną wołowiną, naleśniki wytrawne i na słodko. W lokalu napijecie się przepysznej kawy z ekspresu ciśnieniowego lub przelewowego. Dostaniecie

moj przepis na
ROSÓŁ Z KRÓLIKA 131

Mięso z królika jest zdrowe, dietetyczne, zalecane dla dzieci. Pyszna alternatywa dla kurczaków, indyków i innego drobiu. SKŁADNIKI: - korpus z królika - włoszczyzna (3 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, kawałek pora) - 1 opalona cebula  - 3 goździki - 2 liście laurowe - kilka kulek ziela angielskiego - łyżeczka soli - łyżeczka młotkowanego pieprzu KORPUS Z KRÓLIKA umyj i podziel na części. Włóż do garnka

Kuchnia bezglutenowa Loli
Rosół 159

dziczyzna. Do tego dużo warzyw i przypraw. A to mój sposób na rosół kura lub kurczak mięso wołowe – szponder, mostek, łata warzywa – około 1 kilograma – marchewka, seler, pietruszka, por 1 burak, 2 cebule, 8 ziarenek ziela angielskiego, 10 ziarenek pieprzu czarnego 2-3 listki laurowe, 3-4 goździki, sól, pół łyżeczki cukru, 2 -3 ząbki czosnku, Kurę dokładnie umyć, odciąć

królestwo garów
Zupa pieczarkowa (pieczarki smażone) 138

zależy od naszego gustu i w obu przypadkach smakuje rewelacyjnie. 30-40 dag pieczarek 1 duża cebula 5 średnich ziemniaków 1 duża marchew 1 pietruszka kawałek selera 6 cm pora 3 czubate łyżki śmietany 18% / 100g serka topionego 2 listki laurowe 2-3 łyżki masła natka pietruszki prażona cebulka (opcjonalnie) sól, pieprz   Ugotować wywar mięsny (z listkami laurowymi

Di gotuje