Przepis na : deser
Od czasu do czasu lubię przygotować coś słodkiego, chrupiącego i najlepiej owocowego, niezależnie od pory roku. Dzisiaj powstało owocowe crumble , czyli owoce pod kruszonką . Do kruszonki potrzebne są tylko trzy składniki: masło, cukier oraz mąka. Kruszonkę przygotowuje się zwykle w proporcjach 2:1:1 czyli 2 porcje mąki, 1 porcja masła oraz 1 porcja cukru . Pamiętać należy, aby masło miało temperaturę pokojową. Dzisiaj przygotowałam bardziej sypką wersję, która świetnie sprawdziła się w zapiekanych owocach.&n... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!