potrawa bardzo mnie zaintrygowała i postanowiłam spróbować. Doznania smakowe są ciekawe, delikatna mozzarella w połączeniu z kwaśnym owocem... spróbujcie sami ;) 1 kiwi 1 kulka mozzarelli sól, pieprz pomidorki koktajlowe, listki bazylii do przybrania Kiwi obrać i pokroić w plasterki, mozzarrellę odsączyć i pokroić na niezbyt grube plasterki. Układać na talerzu na zakładkę (mozzarella kiwi mozzarella). Lekko posypać solą
Codzienne GotowaniePyszna surówka do obiadu Składniki - 1/2 dużego pora - 1 marchewka - 1 cukinia 20-30 cm - 6 pomidorków koktajlowych - 1 łyżka posiekanego kopru - sok z 1/2 cytryny - 5 łyżek oleju - sól - pieprz - 1/2 łyżeczki cukru Sposób przygotowania 1. - Por pokroić w paski Cukinię zetrzeć na dużej tarce Marchewkę na drobnej tarce Pomidorki pokroić na połówki dodać koperek skropić wszystko sokiem
W królestwie smaków Beatygotowa. Przy okazji chcę zaprezentować piękna misę do sałatek, którą otrzymałam od sklepu czerwonamaszyna.pl . składniki: 400 g sałaty, u mnie mieszanka z warzywniaka 7 ogórków gruntowych 400 g pomidorków koktajlowych 3 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju 1 słoiczek czarnych oliwek olej rydzowy zioła włoskie Sałatę porwać i przełożyć do miski. Ogórki obrać ze skórki i pokroić w plasterki
Monia miesza i gotujeIdealna na przekąskę lub jako dodatek do mięs. Składniki 250 g pomidorków koktajlowych (kolorowych) 1 ogórek sałatkowy pęczek szczypiorku Sos: 3 łyżki octu ryżowego 50 ml oliwy z oliwek 3 łyżki sosu słodko-kwaśnego sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pomidorki płuczemy ,osuszamy i kroimy w ćwiartki ,ogórek w małą kostkę. Szczypiorek siekamy. W misce
R'n'G Kitchenprzygotowania roladek możecie wykorzystać fetę lub zwykły serek śmietankowy. Roladki z bakłażana z kozim serkiem Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1 duży bakłażan 1 opakowanie koziego serka pomidorki koktajlowe rukola oliwa z oliwek EV ocet balsamiczny sól morska świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Bakłażana kroimy na cieniutkie plasterki. Smarujemy je oliwą z obydwu stron i grillujemy
Kulinarne przygody Gatityprzygotowania roladek możecie wykorzystać fetę lub zwykły serek śmietankowy. Roladki z bakłażana z kozim serkiem Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1 duży bakłażan 1 opakowanie koziego serka pomidorki koktajlowe rukola oliwa z oliwek EV ocet balsamiczny sól morska świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Bakłażana kroimy na cieniutkie plasterki. Smarujemy je oliwą z obydwu stron i grillujemy
Kulinarne przygody Gatityzielona, idealna na początek wiosny. Ten przepis, oraz kilka innych, smacznych i Wielkanocnych znajdziecie także w Chochli . Składniki : * garść rukoli * 6 przepiórczych jajek ugotowanych na twardo * 5 rzodkiewek * 6 pomidorków koktajlowych * garść pestek słonecznika * dressing : 2 łyżki soku z cytryny bądź limonki, sól, pieprz, 3 łyżki oliwy z oliwek, świeże zioła Przygotowanie : Na talerzu bądź w salaterce ułożyć rukolę, połówki
Magiczne Życie MartyKolorowy i pyszny dodatek do obiadu. Składniki (na 2 -4 porcje): - 1 brokuł (świeży lub mrożony) - papryka czerwona - pomidorki koktajlowe - jogurt naturalny - nasiona słonecznika - sól, pieprz, czosnek w proszku Przygotowanie: Warzywa dokładnie umyć. Brokuły podzielić na różyczki i ugotować al dente, odstawić. Gdy lekko ostygną, pokroić na jeszcze drobniejsze kawałki. Identycznie z pomidorkami i papryką. Wszystko razem ze sobą
Kuchnia Ellieobiadu lub kolację. Składniki na sałatkę z fetą, warzywami i jogurtem naturalnym (4-5 porcji): kilka liści sałaty lodowej (dałam koło 5-6) trzy duże rzodkiewki garść lub dwie pomidorków koktajlowych dwa duże ogórki gruntowe puszka kukurydzy pół kostki sera feta kilka łyżek jogurtu naturalnego Umyć i potargać liście sałaty. Oczyścić rzodkiewki i pokroić w plasterki, a większe z nich
Karola gotujepodamy to mogą być częścią Wielkanocnego śniadania. Polecam! Składniki : * croissant * 1/4 awokado * sok z cytryny * 1 jajko * łyżka oleju z pestek winogron * sól, pieprz * rzeżucha * opcjonalnie pomidorki koktajlowe, nasiona słonecznika i świeża bazylia Przygotowanie : Rozgrzać olej i usmażyć jajko sadzone. Rogalika przeciąć na pół i posmarować awokado. Delikatnie skropić sokiem z cytryny. Położyć ciepłe jajko. Dobrze przyprawić
Magiczne Życie Martyjest:). Młode ziemniaki, kalafior i chuda drobiowa kiełbasa stanowią doskonałe połączenie. Zapiekankę popijmy szklanką zimnej maślanki:). 1 kg ziemniaków 1 kalafior 400g kiełbasy drobiowej 1 pęczek koperku 200g pomidorków koktajlowych 1 jajko L 200 g śmietany 18% sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1. Ziemniaki skrobiemy. Kalafior dzielimy na różyczki. W osobnych garnkach warzywa gotujemy do miękkości. Koperek siekamy
Szefowa kuchnisałatka jest lekka i pełna witamin. Samo zdrowie! :) Jedna jest z dymką - to moja. Druga jest bez dymki - to mojej córki :) Składniki: 1/4 kalafiora 1/4 brokuła 1 dymka 6 pomidorków koktajlowych 3 jajka 1-2 łyżeczki oliwy z oliwek sól pieprz Kalafior i brokuł gotujemy i dzielimy na mniejsze kawałki Jajka również gotujemy i dzielimy na ćwiartki Dymkę kroimy
Szczęśliwa kuchniaobiadu, pasuje zwłaszcza do mięs pieczonych i grillowanych. Nie wymaga wymyślnych składników, można przygotować ją w kilka chwil a jest naprawdę smaczna:). 1/2 główki sałaty lodowej 200g pomidorków koktajlowych 2-3 ogórki gruntowe lub 1 szklarniowy 1 czerwona cebula 200g sera feta Sos: 4 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz 1. Sałatę drobno siekamy
Szefowa kuchnizdrowa sałatka :) Moc witamin, składników mineralnych i dobroczynnych kwasów omega :) SKŁADNIKI (na 4 porcje - 1 porcja - 280 kcal) 4 garście rukoli kulka mozzarelli (125 g) 250 g pomidorków koktajlowych 1 szt. awokado 90 g czarnych oliwek 50 g orzechów włoskich 1 łyżka oliwy z oliwek sok z cytryny świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Rukolę myjemy, dodajemy pokrojoną na kawałki mozzarellę
Moje Kuchenne Rewelacjeenty przypominam, że jajka na śniadanie powodują znaczne przyspieszenie metabolizmu :)) SKŁADNIKI (dla 1 osoby - 195 kcal) 2-3 jajka 5 szt. zielonych szparagów garść pomidorków koktajlowych (80g) sól pieprz 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka masła PRZYGOTOWANIE Odrywamy zdrewniałe części szparagów, obieramy je do 1/3 wysokości i kroimy każdą na 3 części. Zalewamy wrzątkiem i blanszujemy przez kilka
Moje Kuchenne Rewelacje