skórka z 1 limonki,½ cebuli,ząbek czosnku,po 1 łyżce posiekanej natki pietruszki i tymianku,1 łyżeczka brązowego cukru,oliwa,sól i pieprz do smaku,cząstki limonki i pomidorki koktajlowe do dekoracji.Przygotowanie:Warzywa posiekać w drobną kostkę, wymieszać, dodać zioła, skórkę i sok z limonki, sól i pieprz. Papier do pieczenia skropić oliwą, wyłożyć rybę, na nią ostrą salsę
SzczyptaSmaQmojego warzywniaczka, olejem sezamowym i prażonymi pestkami. Olej sezamowy tak mi zasmakował że dodawałabym go do wszystkiego:) Całość doprawiłam przyprawą Kamis i wyszła naprawdę pyszna sałatka.składniki:300 g pomidorków koktajlowych, u mnie żółte i czerowne200 g tofu1 garść listków rukoli2 garście słonecznika i pestek dyni3 łyżki oleju sezamowegosól ziołowa Kamissuszone pomidory z czosnkiem i bazylią KamisPomidorki umyć i osuszyć
Monia miesza i gotujesezamowym. Polecam na pyszny, zdrowy obiad. FASZEROWANE BATATY Czas przygotowania 40-50 minut Z podanych składników przygotowałam jedną porcję Batat Garść ugotowanej ciecierzycy (może być gotowa ze słoika) Kilka pomidorków koktajlowych 2-3 łyżki twarogu Pół łyżeczki pasty tahini Natka pietruszki Kumin, słodka wędzona papryka, sól, pieprz Batata przekrawamy na pół i każdą połówkę nacinamy w kratkę Pieczemy około
HealthyCreationssałatkę: mix ulubionych sałat ale świetnie komponuje się tu rukola, która ma orzechowy posmak. 5 pomidorków koktajlowych łosoś wędzony na gorąco z ziołami 2 łyżki łuskanego słonecznika lub orzechów włoskich. na sos: 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka tartego chrzanu pieprz kolorowy szczypta soli W miseczce, łączymy składniki na sos i wszystko razem mieszamy. Na talerzu układamy sałatę
KuchcikoweLovegłodna 😉. Prawda, że jest apetyczna ? Sałatka z krewetkami i różowym sosem Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 300 g gotowanych obranych krewetek 4 jajka na twardo różnokolorowe pomidorki koktajlowe listki rukoli listki szpinaku baby Różowy sos: 1 łyżka majonezu 2 łyżki naturalnego jogurtu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka sosu Worcestershire sól pieprz Wykonanie
Kulinarne przygody Gatityczas znowu pojawi się przepis na nowy miks warzyw, tworzący pyszne i odżywcze leczo :) Składniki: 1 duża cukinia 1 mała główka młodej kapusty 2 czerwone papryki 10-15 pomidorków koktajlowych 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju kokosowego przyprawy: sól himalajska, curry, pieprz ziołowy, czarny, cayenne, papryka słodka, papryka wędzona Przygotowanie: Na patelni rozgrzej olej i lekko
Zdrowie na języku :Pczosnku 1 brokuł ugotowany na parze 200 g chudej szynki wędzonej lub mała pierś z kurczaka Przyprawa do grilla 3 łyżki oleju Sól, cukier, pieprz do smaku Sałata, oliwki, pomidorki koktajlowe(...)kostkę, doprawiamy przyprawą do grilla i podpiekamy na oleju. Serki wiejskie odcedzamy na sitku, do granulatu dodajemy przeciśnięty czosnek, sól, cukier i pieprz, mieszamy. Sałatę, oliwki i pomidorki kroimy. Brokuł gotujemy na parze, studzimy. Do średniej wielkości miseczek nakładamy porcje makaronu, na to podpieczone mięso, następnie serek wiejski, brokuł, sałata, oliwki, makaron i pomidorki. Sałatkę podajemy
Kulinarne Fantazje Mariolipotrzebujemy? - jedno dojrzałe awokado - garstka liści bazylii - garstka liści rukoli - 2 ząbki czosnku - łyżeczka soku z cytryny - 4 łyżki oliwy z oliwek - sól i pieprz do smaku - kilka pomidorków koktajlowych - makaron spaghetti - opcjonalnie: jajko w koszulce (po jednym na porcję) Przygotowanie: 1. Wstawić wodę na makaron, kiedy zacznie wrzeć, wrzucić makaron. 2. Awokado obrać, wyjąć pestkę. Wrzucić
two broke sisterswybornie, a przy tym świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy. Polecam! SKŁADNIKI (2 porcje) 1 puszka brązowej soczewicy gotowanej na parze lub 1,5 szklanki ugotowanej soczewicy 16 pomidorków koktajlowych 50g sera gorgonzola 4 duże ząbki czosnku kilka gałązek świeżego oregano 1/2 łyżeczki węzonej papryki 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 2 łyżeczki przecieru z papryczek chilli 1 łyżka octu
DefinicjaSmakukrabem, grillowanymi owocami morza, tamaryndowcem itd. Przeczytaj także Jak zjeść papaję . Czas przygotowania: 10 minut Porcje: 2 Składniki: Zielona papaja, 2 ząbki czosnku, 1-2 czerwone chili, 10 pomidorków koktajlowych, 4 łyżki orzeszków ziemnych, 2 łyżki sosu rybnego, 1 łyżka syropu z agawy, cukru palmowego lub brązowego, 1 łyżka suszonych krewetek (opcjonalnie), garść kiełków fasoli
SzczyptaSmaQPYSZNA, WYKWINTNA I NIETUZINKOWA! KONIECZNIE ZRÓBCIE! SKŁADNIKI: - 5-6 szt. pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych - 3 łyżki cieciorki - 4 oliwki zielone - 1/3 papryki czerwonej - 1 dojrzała gruszka - 6 szt pistacji - świeża bazylia - 1 cebulka dymka - 4 liście sałaty lodowej - 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej z dodatkiem ziół toskańskich Na środku talerza ułóż kaszę jaglaną, sałatę, pokrojone pomidorki i resztę składników
SMYKWKUCHNIPołączenie różnorodnych smaków zapewnia wspaniały efekt. Składniki: sałata 3 małe ziemniaki garść fasolki szparagowej 3 jajka puszka tuńczyk w oleju kilka anchois cebula czerwoma garść czarnych oliwek kilka sztuk pomidorków koktajlowych liść laurowy sól dressing: 6 łyżek oliwy z oliwek1 łyżka musztardy 1 ząbek czosnkupieprzsól2 łyżki octu winnego Zaczynamy od ziemniaków - obieramy i gotujemy. Do wody dorzucamy listek laurowy
Brzuszki Łakomczuszkikuskus, papryką i czarnymi oliwkami Sałatka z komosy ryżowej z papryką i czarnymi oliwkami Sałatka z kukurydzy, z papryką i zielonym ogórkiem Sałatka makaronowa z czarnymi oliwkami, papryką i pomidorkami koktajlowymi Sałatka z papryki i ogórka zielonego w jogurcie z czarnuszką Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Serek wiejski z papryką i ogórkiem Surówka z dyni z cukinią, papryką
Moja smaczna kuchniasyta i dość pożywnie. Nie interesują mnie puste kalorie. Ma być zdrowo i pysznie. Zatem zapraszam do stołu. Danie przygotuje w mgnieniu oka. Składniki jaja – ile chcecie szpinak świeży pomidorki koktajlowe bądź śliwkowe polski czosnek czerwona cebula łyżeczka curry olej kokosowy olej z ostropestu sól himalajska różowa u mnie bazylia bądź natka pietruszki Pecorino Romano DOP do podania opcjonalnie
Z Kuchni Do Kuchniapenińskim jest nieznana, ale nazwa powstała z nawiązania do jej składników. Składniki: -> 5 łyżek płatków owsianych -> Wrząca woda -> Oliwa z oliwek (1-2 łyżki) -> 10 pomidorków koktajlowych -> 50g sera feta -> 8-10 czarnych oliwek -> Sól, pieprz, chilli, bazylia Wykonanie: Płatki owsiane zalewamy wrzątkiem ( na równi z ich poziomem). Odstawiamy do całkowitego wchłonięcia
Jedz zdrowo żyj zdrowo!