wystarczy pokroić na mniejsze kawałki. Zapraszam zatem do kuchni, a potem do stołu :) Składniki: 200 g makaronu - użyłam kokardek 2 niezbyt duże cukinie 3 średnie marchewki garść pomidorków koktajlowych Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Powinien być al dente. Cukinie opłukać, osuszyć i pokroić w grubsze plastry. Marchewki opłukać, obrać i również pokroić w średniej grubości plastry. Plastry
Codzienna kuchnia niecodziennaomlet z jarmużem. Omlet z jarmużem Czas przygotowania: 15 minut Proporcje dla 1 osoby Składniki: 2 duże jajka 2 łyżki mleka 3-4 liście młodego jarmużu kilka pomidorków koktajlowych sól morska zmielone płatki chili masło do smażenia Wykonanie: Liście jarmużu myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy mleko i sól i dokładnie wszystko mieszamy
Kulinarne przygody Gatityzjeść od razu po przygotowaniu, choć ja zabrałam ją także ze sobą do pracy i również była bardzo smaczna Szybka sałatka z komosą ryżową 200 g jarmużu 100 g pomidorków koktajlowych średnia cebula 100 g komosy ryżowej 40 g suszonych pomidorów oliwa Komosę ryżową ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Gdy będzie już miękka odcedź wodę i pozostaw ją na chwilę
365 dni dookoła kuchniskładniki: ok. 200 g makaronu kokardki 1 pęczek zielonych szparagów 1 garść rukoli ok. 7 pomidorków koktajlowych lub więcej listki bazylii wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodze. Ugotowany przelewamy zimną wodą. Szparagi myjemy, odkrawamy zdrewniałe końce pozostałe kroimy na kilkucentymetrowe kawałki i gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 10 min lub, aż będą miękkie. Ugotowane przelewamy zimną wodą. Pomidorki kroimy
Domowy Smak Jedzeniadegustował i nie trzeba namawiać do jej wykonania, bo smak jest znany i lubiany. Składniki: • 1 mała sałata lodowa • 1 długi ogórek zielony • ok. 1 szklanki pomidorków koktajlowych • po 1/2 papryki czerwonej, żółtej i pomarańczowej • 1 czerwona cebula • 3 łyżki pokrojonych czarnych oliwek • 100 g sera feta Sos • 1/4 szklanki oliwy • 1/4 szklanki wody
To co kochamSkładniki (na 1 porcję) - 150 g bobu (świeżego lub mrożonego), - 5 pomidorków koktajlowych (ok. 100 g), - 10 kosteczek sera Feta (ok. 25 g), - 2 łyżki szczypiorku (ok. 16 g), - łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g), - łyżeczka musztardy (ok. 10 g), - łyżka soku z cytryny (ok. 6 g). Sposób przygotowania 1. Gotujemy bób. 2. Pomidorki przekrawamy na pół. 3. Przygotowujemy
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachpyszne warzywo o lekko orzechowym smaku. Można go jeść na surowo albo gotowane. Smakuje wyśmienicie jako puree, w połączeniu z ziemniakami. SKŁADNIKI: Kilka bulw topinamburu 1/2 brokuła kilka pomidorków koktajlowych 1 ząbek czosnku sól masło Gotujemy topinambur w osolonej wodzie do miękkości. Do rondla dajemy ok 1 łyżki masła i wrzucamy brokuł, chwilę dusimy, gdy masełko zostało prawie wchłonięte dolewamy
harrisaSmaczna sałatka z wykorzystaniem owoców granatu. I pyszny, grecki ser idealnie komponujący się ze słodkościami. Składniki 2 granaty Mix sałat 250 g pomidorków koktajlowych 200 g sera feta 1 szalotka kilka gałązek świeżego tymianku (opcjonalnie ) Sos winegret: sól morska pieprz 4 łyżki oliwy extra vergine 3 łyżki miodu 2 łyżki octu winnego czerwonego 1 łyżka musztardy Dijon
R'n'G KitchenSkładniki na 2 porcje: 2 pieczone udka z kurczaka lub inne części 1/2 avocado obranego ze skórki 1/3 ogórka sałatkowego 1/2 małej główki sałaty lodowej lub innej 8-10 pomidorków koktajlowych po 2 łyżki siekanego szczypiorku i pietruszki 6 łyżek jogurtu naturalnego sok z połowy cytryny oliwa z oliwek pieprz cytrynowy i czarny, sól do smaku Sałatę pokroić
Kuchnia Prezydentowejnazwałam to danie zielonym omletem, ponieważ do tego przepisu wykorzystałam praktycznie same zielone warzywa. Polecam wypróbować! Składniki na 1 porcję: 3 jajka kilka różyczek brokułu kilka sztuk pomidorków koktajlowych szczypiorek garść konserwowego groszku kilka plasterków wędliny sól, pieprz olej 1. Brokuł zalać wrzącą wodą. Po jakimś czasie przecedzić go i zahartować zimną wodą (aby pozostał ładny zielony kolor
Ugotowaćwłasnymi. Dzisiaj w ruch poszły buraczane kulki :) Składniki: 200 g buraczanych kulek KROKUS 50 g kiełek rzodkiewki 1 jabłko 50 g orzechów włoskich łuskanych 10 pomidorków koktajlowych sos: 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki miodu sok z połowy cytryny sól i pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki do sosu mieszamy w mikserze
Niezły Młynekłyżki śmietany ½ łyżeczki soli Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania pierogów suszone zioła Farsz: 30 dag wędzonego boczku 1 łyżeczka masła 1 mała cebula 1 jogurtowy serek Almette 5 pomidorków koktajlowych 3 gałązki natki pietruszki Wykonanie: Przesianą przez sito mąkę posiekać razem z masłem. Dodać jajko, śmietanę i sól. Wyrobić ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki
Pasja Smakutego wystarczy chrupiąca bagietka i otrzymamy świetną propozycję na lekki obiad lub kolację. 1/2 pęczka zielonych szparagów 100 g liści młodego szpinaku 200 g pieczonego łososia 6 pomidorków koktajlowych 1/3 kostki fety 2 łyżki prażonych ziaren do sałatek (pini, dynia, słonecznik) sól, świeżo zmielony pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Szparagi ugotować ( tutaj pisałam jak to zrobić), ostudzić
Smakołyki Asijajkiem i szynką. Polecam na różne rodzinne uroczystości jako kolorową przystawkę. Składniki: • 6 jajek • 6 plastrów szynki konserwowej • 2 łyżki ćwikły • sól do smaku • kilka pomidorków koktajlowych • natka pietruszki do ozdoby Wykonanie: • Jajka ugotować na twardo (10 minut), obrać i przeciąć wszerz na pół. • Wyjąć żółtka i utrzeć je z ćwikłą
To co kochamgorące. SKŁADNIKI na 2 duże lub 3 średnie porcje 200g makaronu Capellini d’angelo (angel hair – anielskie włosy –cienkie długie nitki) 150-200g karczochów marynowanych 8-10 koktajlowych pomidorków 200ml bulionu/rosołu jarzynowego lub drobiowego 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 82% tłuszczu 2 szalotki 2 łyżki zielonego pesto 2 łyżki drobnych kaparów z zalewy
Karo in the Kitchen