mango, 2 porcje: 250-300 g wątróbki drobiowej 1/2 szklanka mleka 1 łyżka pszennej mąki sól świeżo zmielony czarny pieprz 1 łyżki masła 1 łyżka oleju 1 dojrzałe mango pomidorki koktajlowe 2 x po 50 g mixu sałat Sos winegret: 2 łyżki oleju roślinnego 1/2 łyżka miodu lub syropu klonowego 1 łyżka wody sok z połowy cytryny sól i pieprz
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięśniadanie. A te kolory... Składniki 1 jajko ugotowane na miękko garść sałaty roszponki, garść sałaty radicchio (czerwona) – lub po prostu mieszankę sałat 3 rzodkiewki 6 kwiatków bratków – główek 6 pomidorków koktajlowych 2 łyżki oleju rzepakowego - czyli oliwy północy 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu Jajeczko gotuję na miękko, talerz wykładam mieszanką sałat, na środku wstawiam jajeczko i odcinam
Gotowanie i blogowaniedopisuje. Dużą rolę odgrywa tutaj mój obecnie ulubiony dressing, także przy przyrządzaniu nie zapominajcie o nim :) Składniki (1 porcja): 2 garście świeżego miksu sałat 1 starta marchewka kilka pomidorków koktajlowych 1/3 awokado kawałek czerwonej papryki Dressing: 1 łyżeczka musztardy dijon (eSłoneczko) 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka płynnego midou szczypta
Zdrowie na języku :Pmoja spiżarnia jest całkiem nieźle zaopatrzona ;) Wracając do makaronu, zapraszam na całkiem smaczny obiad, lub jak kto woli kolację. SKŁADNIKI: 200 g makaronu z dodatkiem atramentu kałamarnicy 8-10 pomidorków koktajlowych kilka zielonych oliwek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (w kawałkach) 1 łyżka oliwy 2-3 łyżki passaty pomidorowej 1 ząbek czosnku sól pieprz natka pietruszki
Kuchnia w opałachteraz zieleni, dlatego powstała ta sałatka :) Namiastka wiosny ;) Składniki (4 porcje): - 2 garści rukoli - 1/2 szklanki suchego kuskusu (najlepiej pełnoziarnistego) - 50 g sera koziego - kilkanaście oliwek czarnych - kilkanaście pomidorków koktajlowych - 1 plasterek boczku - garść słonecznika/pestek dyni - olej rzepakowy/oliwa - 2 łyżki soku z cytryny - sól, pieprz, bazylia, papryka słodka, czosnek granulowany Rukolę umyj, kuskus przygotuj zgodnie z opakowaniem. Kozi
Corner With Recipesfilm wydawał się pozytywny, do pośmiania, a właśnie na taki rodzaj mam ochotę, ostatnio już za dużo łez wylałam na "Niemożliwe" ;) Składniki (1 porcja): Spora garść świeżego szpinaku pomidorki koktajlowe (około 4-5 sztuk) gruby plaster sera feta (tego o najmniejszej zawartości tłuszczu) garść ziarenek słonecznika sos: łyżeczka miodu łyżeczka oliwy z oliwek łyżeczka octu balsamicznego 1/3 łyżeczki musztardy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPróba odtworzenia dania, które zaserwował nam Giani :) Ryba na pomidorach i czerwonej cebuli SKŁADNIKI: filet ryby ze skórką (ja użyłam sandacza, najlepiej użyć dorsza) pomidorki koktajlowe 2 czerwone cebule czarne oliwki oliwa z oliwek sól, pieprz Oczyścić rybę z łusek, umyć i wytrzeć do sucha ręcznikiem papierowym. Pokroić w paski ok 2 cm posolić, popieprzyć. Na oliwie udusić pióra
MarciochaKucharzyNastępnie, gotujemy, cały czas mieszając, aż sos stanie się gęściejszy. składniki na wierzch pizzy: 200 – 250 g sera mozzarella 100 g kiełbasy 10 czarnych oliwek bez pestek 5 pomidorków koktajlowych suszone oregano wykonanie: Piekarnik rozgrzewamy do 220 st. C. Blachę natłuszczamy oliwą, wykładamy na nią ciasto i formujemy okrągły placek. Na wierzchu rozsmarowujemy sos, układamy porwaną na kawałki mozzarellę
Domowy Smak Jedzeniaszklanki wody - 1 jajko - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - domowa wegeta ( ew.sól i pieprz ) - przyprawa do pizzy - kilka plastrów szynki - ser żółty ok.10-15 dkg - kawałek czerwonej papryki - kilka pomidorków koktajlowych - zielona cebulka - olej do smażenia Wykonanie Mąkę, mleko,wodę, jajko i proszek do pieczenia miksuję jak na ciasto naleśnikowe z tym, że jest ono dużo gęstsze. Do ciasta dorzucam
Kuchnia z widokiem na ogródnastolatków. Do przygotowania tej sałatki wykorzystałam makaron, który został z obiadu, oraz to co akurat miałam w lodówce, całość okazała się trafionym pomysłem. Sałatka z makaronem spaghetti SKŁADNIKI: 15 pomidorków koktajlowych ok 150 g ugotowanego makaronu spaghetti 1 papryka żółta 3 ogórki kiszone 100 g sera feta pieprz papryka słodka kawałek pora 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka keczupu PRZYGOTOWANIE
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki (na 1 porcję) - łyżeczka oleju (ok. 5 g), - pół cebuli (ok. 35 g), - 1/4 papryki (ok. 38 g), - 3 pomidorki koktajlowe (ok. 60 g), - kabanos drobiowy Konspol (ok. 28 g), - 2 jajka (ok. 100 g), - 2 łyżki szczypiorku (ok. 16 g). Sposób przygotowania 1. Szklimy na oleju drobno pokrojoną cebulę. 2. Do cebuli dodajemy paprykę pokrojoną w paski, pomidorki
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachSZYNKĄ PARMEŃSKĄ, RUKOLĄ I MOZZARELLĄ: - 1 placek pizzy + 1/4 sosu (z przepisu bazowego) dodatki: Mozzarella - 1/2 kulki Szynka parmeńska/prosciutto - 40 g Rukola - 1 duża garść Pomidorki koktajlowe (lub 1/2 pomidora) - opcjonalnie Oliwa z oliwek (opcjonalnie) Ciasto smarujemy sosem, posypujemy 2/3 ilości mozzarelli. Pieczemy około 5 minut. Dodajemy posiekaną szynkę i zapiekamy razem 3-4 minuty. Gotową
Moje Kuchenne Rewelacjesłonecznika i sezamu garść dowolnej sałaty ( u mnie mix sałat i jarmuż) 2 łyżki oliwy z oliwek ocet balsamiczny pieprz, sól Przygotowanie: Myjemy sałatę i dodajemy pomidorki koktajlowe, pokrojone w paski ogórki, paprykę i suszone pomidory (5 szt). Sałatkę polewany oliwą, dodajemy pieprz, sól i mieszamy. Fetę rozdrabiamy widelcem dodajemy
Łycha smakówilością pieczarek i moim ulubionym salami. Idealna gdy mamy mało czasu na przygotowanie obiadu lub kolacji. Składniki: arkusz ciasta francuskiego 200 g pieczarek cebula kilka plasterków salami kilka pomidorków koktajlowych 2 łyżki startej mozzarelli łyża oleju sól, pieprz Pieczarki pokroić na plasterki. Cebulę pokroić w plasterki. Podsmażyć na oleju, dodać pieczarki, przyprawić. Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce z piekarnika
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabardzo lubię. Chyba tego roku będzie na mojej grządce, ale do tego jeszcze trochę czasu. Dzisiaj przedstawiam surówkę w roli głównej z sałatą lodową. Składniki: ½ główki sałaty lodowej 6 pomidorków koktajlowych ¼ opakowania sera typu feta ¼ szklanki pestek dyni Sos: 3 łyżki wody 3 łyżki oliwy Łyżeczka soku z cytryny Łyżeczka suszonej pietruszki Sól Pieprz Cukier Wykonanie: Sałatę myjemy, kroimy
Smaki Ewybędą oko radować. Składniki : 2 porcje 100 g serka kremowego pesto, rukola Arla Apetina, 150 g makaronu pappardelle, 1 łyżka kapary, 2 łyżki zielonych oliwek w plasterkach, 2 garście pomidorków koktajlowych, 2 jajka, 1 łyżka octu, świeży szczypiorek, świeże oregano, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Przygotowanie: Makron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy
Moniki SmakołykiSałatka z brokułem i fetą idealna na drugie śniadanie. Składniki: 1 mały brokuł 100 g sera feta (tj. 1/2 tradycyjnego opakowania) 100 g pomidorków koktajlowych 1/2 puszki odcedzonej kukurydzy sos sałatkowy pieprz 1. Brokuł umyć i wrzucić do wrzącej wody. Gotować około 5 minut, gdy brokuł będzie już prawie miękki przelać go zimną wodą (dzięki temu
Ugotować