przygotowania i sycące danie, które zadowoli każdego członka rodziny. Lubię sięgać po takie połączenia. Składniki /dla 2 osób/: 2 udka 2 podudzia 4 ziemniaki 4-5 pomidorków koktajlowych 1 marchewka 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie sól, pieprz olej Wykonanie: Mięso umyć i osuszyć, posypać solą, pieprzem Czytaj dalej... Artykuł Udka i podudzia pieczone z pomidorkami pochodzi
Pasja Smakugrzybowym, które jest lekko słone i ciekawie komponuje się z maleńkimi kuleczkami mozzarelli. Składniki: opakowanie tortellini mała czerwona cebula pół dużego ogórka zielonego opakowanie mozzarelli w kulkach czerwona papryka pomidorki koktajlowe natka pietruszki dressing: oliwa z oliwek, oregano, pieprz Przygotowanie: Pierożki gotujemy wg opisu na opakowaniu i studzimy. Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski. Pomidorki kroimy
Życie ze smakiemsycąca, znakomicie zastępuje obiad w ciepły letni dzień. Składniki: • 1 sałata masłowa • 4 jajka • 2 pęczki rzodkiewek • pęczek szczypiorku • garść kiełków z czerwonej rzodkiewki • 10 pomidorków koktajlowych • 3 łyżki majonezu • 1 łyżeczka chrzanu • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki. • Rzodkiewki pokroić w plasterki, szczypiorek posiekać
To co kochamGorący, roztapiający się oscypek marynowany w miodzie i chilii serwowany w towarzystwie sałatki z pomidorków koktajlowych i świeżej bazylii to pyszna przystawka na ciepło. Składniki: duży oscypek 2-3 łyżeczki miodu naturalnego łyżka oleju papryczka chilii świeża lub płatki suszonej papryczki 250g pomidorków cherry oliwa z oliwek sól, czarny pieprz listki bazylii Sposób przygotowania: Oscypek kroimy na plastry o grubości
Pyry na GazSkładniki: 12 dag mieszanki sałat, 25 dag pomidorków koktajlowych, 10 dag wędzonego łososia, 2 cytryny, 6 łyżek oliwy z oliwek, łyżka miodu, łyżka musztardy, pieprz, sól. Sposób przygotowania: Sałatę myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidorki myjemy i przekrawamy na pół. Łososia kroimy w cienkie paski. Wyciskamy sok z dwóch cytryn. Dodajemy do niego miód, musztardę i oliwę z oliwek
Pobite gary Barbarydiecie takie 6 sztuk mi wystarcza i stanowi jeden z kolacyjnych posiłków. Tartinki z łososiem i serkiem na pumperniklu łosoś wędzony pumpernickel serek kremowy świeży koperek sok z cytryny pomidorki koktajlowe Do przygotowania tych przekąsek wystarczy okrągły pumpernickel. Łososia wędzonego siekamy i mieszamy z serkiem. Nakładamy serek z łososiem na pieczywo, na wierzch kładziemy kawałek łososia, ćwiartkę pomidorka i koperek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcoś z letnich zapasów w domowej zamrażarce ? Składniki: około pół kilograma fasolki szparagowej , 1 średnia cebula , 3 średnie ząbki czosnku , kawałeczek papryczki chili , sól do smaku, kilka pomidorków koktajlowych , 3 łyżki oliwy . Fasolkę ugotować w osolonej i lekko posłodzonej cukrem wodzie. Cebulę obrać i pokroić w piórka, czosnek obrać i posiekać. Papryczkę chili posiekać drobno. Pomidorki opłukać pokroić
Codzienna kuchnia niecodziennaSzybka surówka / sałatka do obiadu. Szybka surówka do obiadu – Składniki: sałata karbowana – kilka liści pomidorki koktajlowe – kilka sztuk świeży ogórek oliwa z oliwek – 3 łyżki ocet balsamiczny – 1 łyżka zioła do sałatek – w młynku, do smaku Szybka surówka do obiadu – Wykonanie: Sałatę, pomidorki i ogórka umyć, osuszyć. Oliwę wymieszać z octem balsamicznym. Polać
Kulinarne Przebojebloga: Kulinarny Karnet Christophera, oryginalny przepis znajdziecie tutaj: PRZEPIS NA PŁONĄCA FIGĘ. wszelkie wskazówki otrzymałam także od autora :) Składniki na 1 porcję:1 świeża figakawałek koziego sera1 pomidorek koktajlowy (albo winogrono)szczypta cukrułyżeczka wysokoprocentowego alkoholu np. brandy,rumFigę nacinamy delikatnie na krzyż, ale nie do samego końca. Do środka wkładamy kawałek koziego sera. Wydrążamy środek pomidorka
Bon Appetit Małgorzatyszybkie danie. Idealne na śniadanie, lekkie a zarazem sycące - pyszność składniki: 4 figi 100 g świeżej rukoli 150 g mini mozzarelli 100 g szynki szwarcwaldzkiej 10 pomidorków koktajlowych czerwonych, pomarańczowych sos: 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki miodu sok z połowy cytryny sól, pieprz Przygotowanie: Rukolę myjemy i układamy na półmisku, mozzarellę
Niezły Młynekudaje można go połączyć z bardzo dużą ilością różnych składników. Smakuje dzieciom jak i dorosłym. Zatem zachęcam ponownie do spożywania ryb ;-) Składniki:- filet z łososia 350g- cukinia 2 szt.- pomidorki koktajlowe opakowanie 250g- papryczka peperonii- ząbek czosnku- sól, pieprz- oliwa z oliwek - masło 2 łyżki Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek i masłem. Cukinię kroimy w talarki, pomidorki na pół
SMYKWKUCHNIZapraszam na moją "włoską" wersję makaronu Lubella Świdry . W połączeniu z pomidorkami koktajlowymi, mozzarellą i bazylią tworzy pyszną sałatkę. #lubelloveinspiracje #lubella #fetowanielata Składniki: 400 g makaronu Lubella Świdry 125 g mozzarelli w kulkach 200 g pomidorów koktajlowych świeża bazylia 6 łyżek oleju rzepakowego (lub oliwy) 1/2 łyżeczki soli Przygotowanie: Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy
słodkie i nie tylko historie kulinarnefetą. Idealna na letnie przyjęcia czy grille. Polecam, bo jest szybko, smaczna i zdrowa! Składniki : * mix sałat * 0,5kg mięsa z uda kurczaka * ulubiona przyprawa do kurczaka * kilka pomidorków koktajlowych * 100g sera feta * 3 łyżki pestek dyni * 3 łyżki pestek słonecznika * oregano, sól, pieprz * świeży koperek Przygotowanie : Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić i usmażyć. Wyłożyć
Magiczne Życie MartyDziś kolejna sałatka z dodatkiem owoców, padło na truskawki. Smakuje naprawdę dobrze! A zatem smacznego! Składniki; 15 dag rukoli garść pomidorków koktajlowych 15 dag truskawek 10 dag sera feta Sos; 3 łyżeczki oliwy z oliwek 1 łyżeczka syropu klonowego odrobina soli i pieprzu 2 łyżeczki octu jabłkowego Przygotowanie; Rukole, pomidorki i truskawki myjemy. Następnie na talerzu rozkładamy rukolę , pomidorki
Radość kipiąca uśmiechem.urokiem i smakiem. To bardziej pomysł niż przepis. Proste w przygotowaniu, a efekt nieziemski ;) Gwarantuję Wam, że każdy, komu podacie taką kanapeczkę, uśmiechnie się od ucha do ucha ;) Składniki: pomidorki koktajlowe czarne oliwki rukola lub inna sałata twarożek krakersy Przekąskę warto przygotować tuż przed podaniem ponieważ krakersy namiękają od twarożku. Krakersy smarujemy twarożkiem, układamy na nim sałatę, połówkę pomidorka
Czerwona Porzeczkaniego sok z cytryny oraz przyprawiamy solą, czosnkiem i pieprzem. Wszystko ze sobą mieszamy. W tym czasie zapiekamy chleb w tosterze bądź piekarniku do czasu, aż będzie chrupki. Pomidorki koktajlowe płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy na połowę. Ser mozzarella trzema na tarce o grubych okach. Gdy wszystko już jest gotowe chleb smarujemy pastą z awokado, kładziemy pomidorki oraz posypujemy
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Składniki : 1/2 salaty strzępiastej 250 g pomidorków koktajlowych 1 zielony ogórek 3 łodygi selera naciowego kula mozzarelli sos 3 łyżki oliwy bazylia oregano sól,pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Sałatę porwać na kawałki, pomidorki pokroić na ćwiartki ,s eler pokroić w paseczki. Mozzarellę i ogórek pokroić w większą kostkę. Do miski przełożyć sałatę, warzywa oraz ser. Oliwę połączyć
magiczna kuchnia Kasikabanosami i makaronem orkiszowym. Idealna do pracy jak i na podwieczorek. 2 kabanosy drobiowe 200 g makaronu orkiszowego wstążki FABIJAŃSCY (klik) 340 g kukurydzy Pęczek rzodkiewki 200 g pomidorków koktajlowych 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie ok. 5 minut. Makaron orkiszowy jest bardzo delikatny i wymaga krótszego gotowania. Kabanosy kroimy w kółeczka, pomidorki
VioletoweKucharzeniepomidorem. Ekspresowy przepis na ekspresową pizzę. Nie ma sposobu, by nie wyszła. Niezależnie od posiadanych talentów kulinarnych. Potrzebne nam będzie: ciasto na pizzę, 250 g mozzarelli, 250 g pomidorków koktajlowych, rukola, oliwa z oliwek, sól, pieprz i ewentualnie na wierzch szynka. Przygotowanie: Podgrzewamy piekarnik do 180°C. Rozkładamy ciasto na pizzę. Robimy w nim nakłucia widelcem. Myjemy pomidorki koktajowe. Przekrajamy
MODA NA BIOlubi rukoli, ten nie zrozumie...ja mogłabym zajadać się nią codziennie. często robię taka prostą sałateczkę, minimum składników, dominacja rukoli, pycha! Składniki: garść rukoli kilka pomidorków koktajlowych kilka kostek sera feta pól czerwonej cebuli 2 łyżki Ziołowo MI! od Ziarenkowa 2 łyżki oleju lnianego SEMCO Wykonanie: Na talerz wykładamy rukolę, na niej układamy połówki pomidorków, krążki cebuli, kruszymy
Z Majeczką w kuchniTrzy Znaki Smaku, postanowiłam przygotować swoją wersję caprese. Ser koryciński połączyłam z wyhodowanymi przeze mnie pomidorkami oraz pietruszką. Składniki /dla 2 osób/: 20 dag sera korycińskiego kilka pomidorków koktajlowych natka pietruszki kilka orzechów laskowych 2 łyżki oleju rzepakowego sól 1 kwiat koniczyny Wykonanie: Ser koryciński pokroić w plastry, a dwa pokruszyć, bo przydadzą się do pesto. Pomidorki umyć
Pasja SmakuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Paprykowa przystawka to roladki z papryki i fety z dodatkiem oliwek, pomidorków koktajlowych oraz sosu winegret. Przystawka, którą ostatnio wymyśliłam jest bardzo smaczna i doskonałe pasuje jako przekąska na imprezę. Post Paprykowa przystawka pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujekoktajlowymi. skrzydełka w miodzie z grillowanymi warzywami i sosem tzatziki . skrzydełka w miodzie z ulubionym dipem majonezowym, czosnkowym lub pomidorowym. skrzydełka z kurczaka z ryżem jaśminowym, sałatą, fetą i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego
Moja Książka Kucharskaniezbyt skomplikowane czy wyrafinowane ale dobrze się ze sobą komponujące. Dla M porcja z żółtym serem, dla mnie bez :) Składniki: 200 g świeżego szpinaku 300 g pieczarek 400 g pomidorków koktajlowych 200 g makaronu 1 ząbek czosnku sól, pieprz, cukier opcjonalnie: starty żółty ser Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pieczarki obieramy, kroimy w kawałki i podsmażamy na patelni. Pomidorki
My simple kitchendwie kromki razowego chleba, kilka liści sałaty lodowej, dwa plasterki chudej szynki, kilka plasterków ogórka kiszonego, pieprz, sól, czerwona papryka do smaku - dwie obrane, umyte i pokrojone marchewki - kilka pomidorków koktajlowych - wybrany owoc, u mnie mandarynka - mix ulubionych bakalii - u mnie po kilka migdałów, orzeszków ziemnych (niesolonych!), pestek dyni i owoców suszonej żurawiny. I tyle. Mamy pożywne kanapki i pomidorki
Kulinarne zapędy KokosaSzybka i łatwa do przygotowania sałatka. Delikatna roszpunka świetnie kontrastuje z wyrazistym camembert. Składniki: 50 g roszponki 1 ser camembert 150 - 200 g pomidorków koktajlowych sos: 2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy sól pieprz Wykonanie: Przygotować sos: wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Sałatę umyć i osuszyć, pomidorki umyć, osuszyć i pokroić na połowy
Mama Gotujewiele czasu, a danie jest bardzo aromatyczne. Polecam wszystkim jako pyszna alternatywę dla klasyki . Spaghetti pietruszkowo czosnkowe z pomidorkami SKŁADNIKI : 150-200 g makaronu spaghetti około 150 g pomidorków koktajlowych lub innych malutkich 1/2 pęczka pietruszki (około 4 posiekany łyżki) 2 ząbki czosnku 5-6 łyżek oliwy sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE : Pietruszkę siekamy wraz z czosnkiem. Pomidorki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiróżnych zakątków świata. Zapisz przepis Drukuj Składniki po jednym średniego rozmiaru średnio dojrzałym mango i avocado (ok. 350g), albo 1 duże mango (ok. 500g) lub 2 avocado 250g pomidorków koktajlowych 250g słodkiej kukurydzy konserwowej odsączonej z zalewy 1 średnia czerwona cebula (150g) 2 łyżki soku z limonki pęczek liści kolendry Instrukcje Cebulę kroimy w dość drobną, kilkumilimetrową kostkę. Pomidorki dzielimy
Kulinarna Pokusa