różnych zakątków świata. Zapisz przepis Drukuj Składniki po jednym średniego rozmiaru średnio dojrzałym mango i avocado (ok. 350g), albo 1 duże mango (ok. 500g) lub 2 avocado 250g pomidorków koktajlowych 250g słodkiej kukurydzy konserwowej odsączonej z zalewy 1 średnia czerwona cebula (150g) 2 łyżki soku z limonki pęczek liści kolendry Instrukcje Cebulę kroimy w dość drobną, kilkumilimetrową kostkę. Pomidorki dzielimy
Kulinarna Pokusajeża. Na szczęście w końcu przekonałam się i ... jest super! Kolejne opakowanie już zakupione, nie pozwolę mu czekać już tak długo. Składniki: szklanka kuskusu szklanka wrzątku 8-10 pomidorków koktajlowych pół cebuli czerwona papryka 6 średnich ogórków konserwowych pół pęczka natki pietruszki sól, pieprz Wykonanie: 1. Kuskus zalewamy wrzątkiem i odstawiamy pod przykryciem na 5 minut. Mieszamy. 2. Pomidorki, paprykę
Pasja Smakuprzepisy na kolację – moje najlepsze przepisy na makaron y – sałatka makaronowa z pesto Przygotowanie : 30 minut Składniki: – 100 g makaronu (muszelek, farfalle lub innego) – 15-20 pomidorków koktajlowych – 100 g choriso – 100 g oliwek bez pestek – 3 łyżki pikanej oliwy z oliwek – sól, pieprz Przygotowanie : Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, powinien
nietylkopasta.plChciałabym zaprosić Was na kolorową i zdrowa sałatkę z pysznym melonem. Ostatnio łączę w sałatkach warzywa z owocami i jest pysznie. Składniki: 2 duże liście kapusty pekińskiej 4 pomidorki koktajlowe 3 grube plastry ogórka zielonego ze skórką 50 g melona galia 2 truskawki sos: 2 łyżki soku pomarańczowego 1 łyżka oleju rzepakowego szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Liście kapusty, pomidorki
słodkie i nie tylko historie kulinarneSylwestrowe koreczki z mozzarellą, przygotowanie ich zajmuje dosłownie kilka chwil, ponadto smak, wygląd, ... Składniki : opakowanie sera mozzarella MINI opakowanie szynki wędzonej w plasterkach oliwki // pomidorki koktajlowe łyżeczka posiekanego szczypiorku wykałaczki Przygotowanie : Kuleczki serowe odsączamy z zalewy i zawijamy je w plasterek szynki podwijając ją różnorodnie tak aby był widoczny kawałek kulki sera. Na wykałaczkę nabijamy pomidorka lub oliwki oraz kulkę
Mechanik w kuchniszpiczastej) cukinia (malutka, ok. 100 g) jarmuż (1 większy liść) natka pietruszki (kilka łodyżek) dynia (1/4 malutkiej sztuki, nie więcej niż 100 g) ciecierzyca (ok. pół słoika, 150 g) pomidorki koktajlowe (6 sztuk) Liście kapusty pokroiłam w paski. Dynię posiekałam. Paprykę i cukinię pokroiłam w plasterki. Wszystko podsmażyłam na oleju kokosowym i zmniejszyłam ogień. Chwilę dusiłam. Dodałam pokrojone w ćwiartki
Kucharzycarównież w menu głównym Surówka z kapusty pekińskiej Nasza surówka, można się nią zajadać z dodatkiem frytków! Składniki : 1 średniej wielkości główka kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 10 pomidorków koktajlowych Sos : sos czosnkowy Przygotowanie: Kapustę obieramy z zewnętrznych liści i kroimy wedle uznania. Ja stara się kroić drobno przyjemnie się zjada
Sprawdzone przepisy kulinarneMięsożercy mogą do niej dorzucić, np. kawałki pieczonego kurczaka lub kawałki chudej szynki. Składniki: Mix sałat z roszponką – 150g Kukurydza konserwowa – 285g Ogórek świeży – 270g Pomidorki koktajlowe (13 sztuk) – 200g 1 duża papryka czerwona – 260g Oliwa z oliwek – 3 łyżki Ocet balsamiczny – 1 łyżka Szczypta: suszonej bazylii, czosnku i soli Szczypta świeżo(...)zmielonego chilli i pieprzu Wykonanie: Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórka pokroić w półtalarki. Paprykę pokroić w paseczki. Pomidorki przekroić na pół. Wszystkie składniki wrzucić do miski. Oliwę połączyć z octem, dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę tuż przed podaniem. Smacznego! Dla osób lubiących duże ilości sosu – ilość składników można podwoić. Cała sałatka
Kulinarne Przebojepodać "trzecie do drugiego" :) Świetnie pasuje zarówno do mięs, jak i do ryb :) SKŁADNIKI (dla 2 osób - 1 porcja - 130 kcal) 5 liści sałaty lodowej 200 g pomidorków koktajlowych 1 średnia marchewka pieprz, zioła prowansalskie Sos: 2 łyżeczki musztardy 1 łyżka soku z cytryny szczypta cukru 2 łyżki oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE Sałatę myjemy i rwiemy
Moje Kuchenne Rewelacjemelona Galia 1/2 puszki ciecierzycy Bonduelle gotowanej na parze 100 g szynki parmeńskiej 1 mała, karbowana sałata kilka ciemnych oliwek 150 g malin kilka pomidorków koktajlowych natka pietruszki malinowy krem z octu balsamicznego(...)PRZYGOTOWANIE : Sałatę myjemy, osuszamy. Z melona wydrążamy pestki, następnie kroimy go na kilka kawałków, które owijamy szynką parmeńską. Ciecierzycę dokładnie odsączamy z zalewy, pomidorki kroimy na pół. Na sporym półmisku układamy liście sałaty, na to rozkładamy ciecierzycę, maliny, pomidorki, oliwki i układamy zawinięte w szynkę kawałki melona. Sałatkę polewamy kremem malinowym i posypujemy natką pietruszki. Podajemy
Kulinarne Fantazje Mariolizajmuje góra 3 minuty. Dla zabieganych i zapracowanych, idealne na obiad lub gorącą kolację. Potrzebujemy: filet z kurczaka kilka plasterków ulubionej szynki lub boczku ser mozzarella kilka pomidorków koktajlowych sól pieprz bazylia i ulubione zioła Na posmarowanej tłuszczem formie układamy plasterki szynki, na nich przyprawiony filet z kurczaka. Pokrojoną w plasterki mozzarellę układamy na kurczaku. Posypujemy bazylią
WYSPA SZCZĘSLIWAcoś lekkiego. Ta sałatka z soczewicą i cieciorką jest lekka i sycąca. Spróbujcie sami Składniki: 1 puszka gotowanej na parze soczewicy 1 puszka gotowanej na parze cieciorki kilka pomidorków koktajlowych 1 mała czerwona cebula 1 ogórek wąż 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego odrobina musztardy sól,pieprz świeży sok z limonki Wykonanie: Cebulę i ogórka kroimy w małą
Z Majeczką w kuchnitakie połączenia :) PSTRĄG NADZIEWANY PO ŚRÓDZIEMNOMORSKU oraz SZPARAGI Z SOSEM HOLENDERSKIM Składniki na pstrąga: - pstrąg - czarne oliwki - zielone oliwki - 1 łyżeczka kaparów - pół papryczki chilli - natka pietruszki - kilka pomidorków koktajlowych - rozmaryn - bazylia - masło Przygotowanie pstrąga: Rybę czyścimy, myjemy, pozbawiamy głowy bądź nie - jak kto woli (ja pozbawiłam, licząc na to, że wyda się M. bardziej przyjazna). Kroimy oliwki, chilli
Życie zamknięte w smakuprzepis piszę, to pod stołem z radości nogami przebieram. Więc oto i to magiczne danie: Do sałatki szpinakowej potrzebować będziemy oczywiście świeży szpinak :) A poza tym: czerwoną cebulę, żółte pomidorki koktajlowe, oliwę z oliwek, łyżkę octu balsamicznego (ważny składnik) i zioła do sałatek (Madzia użyła takiej gotowej mieszanki co to się nazywa "sos sałatkowy paprykowo-ziołowy" firmy Culineo). Szpinak, myjemy
Marder&Marder ManufactureSkładniki: 1 mniejsza wędzona Makrela kilka pomidorków koktajlowych kilka listków sałaty masłowej szczypiorek Sos: 1-2 łyżki naturalnego jogurtu łyżeczka majonezu kieleckiego 1-2 łyżeczki chrzanu sól, pieprz kilka kropel cytryny Przygotowanie: Rozdrobnione listki sałaty umyć, dokładnie osuszyć. Pomidorki przepołowić i położyć w miseczce na sałacie razem z makrelą (wyciągnąć ości). Jogurt wymieszać z majonezem, chrzanem, solą, pieprzem i sokiem
Gaździnka warzy