warzywo?), oraz warzywa – pomidorki, rzodkiewki, dynia oraz ser mozzarella. Proste składniki, trochę pracy i bardzo fajny efekt końcowy, oraz oczywiście niekwestionowana ozdoba stołu. Składniki: • pomidorki koktajlowe czerwone i żółte • mini kulki mozzarelli • marynowane kulki dyni • rzodkiewki • owoce kiwi • owoc kaki • kiść winogron jasnych i ciemnych • czarny sezam • 1 duże jabłko Wykonanie: • Pomidorki wydrążyć
To co kochamSkładniki: 100 g rukoli 75 g szynki parmeńskiej, prosciutto (szynki wieprzowej, wędzonej, podsuszanej w plastrach) 100 g suszonej żurawiny 1 okrągły serek Capri - serek typu włoskiego (Sierpc) 13 pomidorków koktajlowych sól, pieprz, kilka łyżek oliwy z oliwek Przygotowanie: Umytą i osuszoną rukolę układamy w misce, dodajemy szynkę pokrojoną w kawałki, żurawinę, serek pokrojony w kostkę, pomidorki przekrojone na pół
Zasmakuj Kuchniciekawą przystawkę, która bardzo ładnie prezentuje się na stole - pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka. Jest to idealne "finger food" na wszelkiego rodzaju imprezy. Mam nadzieję, że się Wam spodobają i zasmakują ;) Przepis pochodzi z książki "Szkoła gotowania - kuchnia włoska" z moimi ma ł ymi modyfikacjami. Składniki : Opakowanie pomidorków koktajlowych (średniej wielkości i okrągłych) puszka tuńczyka w oleju
Codzienne Gotowaniemąki 10 g świeżych drożdży sól pieprz 4 łyżki posiekanego szczypiorku 7 łyżek oliwy z oliwek pęczek natki pietruszki pęczek świeżej bazylii 40 g orzeszków pinii 500 g pomidorków koktajlowych 100 g sera parmezan, ewentualnie inny żółty Pietruszka i bazylia, potrzebna jest do pesto, my zużyliśmy całą małą doniczkę bazylii i pół doniczki pietruszki naciowej. Pomidorki wybierzmy te małe
KasiaiKrzysiu.plnutę świeżych ziół i odrobinę ostrości dzięki czosnkowi. Salsa w połączeniu z nachosami stanowi duet doskonały. Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do mięs z grilla. SKŁADNIKI 10 pomidorków koktajlowych 10 listków świeżej bazylii / gałązki świeżzego oregano lub tymianku 1 ząbek czosnku 1-2 łyżki ketchupu ( najlepej pudliszki albo heinz) dodatkowo: ulubione nachosy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pomidorki umyć, jeśli
DefinicjaSmakujest zupełnie zbędna). Zdecydowanie fajna opcja do zabrania w pojemniczku do pracy :) Składniki: ok 100g łososia wędzonego (u mnie z pieprzem) garść czarnych oliwek ok 10 sztuk pomidorków koktajlowych opakowanie sera feta dwie garści rukoli 1/3 szklanki ziaren słonecznika Przygotowanie: Rukolę myjemy, osuszamy na ściereczce i wkładamy do wysokiem miseczki. Fetę drobimy na kawałki. Pomidorki i oliwki kroimy
ChilliJemytaka porcja zastępuje np kolację a czasem nawet i obiad, samo zdrowie . Ta powstała z wykorzystaniem sera korycińskiego swojskiego pani Czesławy Zarzeckiej. Składniki: miks sałat z roszponką 10 pomidorków koktajlowych 1 duży plaster sera korycińskiego dresing polski: 3 łyżki oleju 3 łyżki wody gałązka koperku gałązka pietruszki sól,pieprz Wykonanie: Miks sałat wykładamy do salaterki. Pomidorki przekrawamy na połówki
Z Majeczką w kuchniSKŁADNIKI: 1 porcja = 282 kcal 3 jajka pół szklanki mrożonego zielonego groszku 2-3 pomidorki koktajlowe sól i pieprz WYKONANIE: 1. Groszek ugotować wg przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przełożyć do miski z lodowata wodę i odcedzić. 2. Jajka roztrzepujemy z sola i pieprzem. 3. Rozgrzewamy patelnię(...)teflonową i wlewamy masę jajeczną. 4. Posypujemy groszkiem i pokrojonymi pomidorkami. 5. Smażymy na małym ogniu, pod przykryciem, co jakiś czas podważając ścięte jaja i wlewając pod spód rzadką masę jajeczną. 6. Gdy masa z wierzchu się zetnie omlet jest gotowy. Podajemy od razu. *YouTube: https://www.youtube.com/AtlasSmakow *Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/ *Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/
Atlas SmakówSzybka i smaczna sałatka dla wielbicieli wątróbki. Składniki: 400 g wątróbki drobiowej opakowanie mixu sałat, albo sałata lodowa ok 250 g pomidorków koktajlowych 4 ogórki konserwowe 4 łyżki pestek dyni mąka olej Sos: trzy łyżki oliwy dwie łyżki octu jabłkowego łyżeczka musztardy (rosyjska) sól, pieprz, szczypta cukru, oregano, bazylia Przygotowanie Wątróbkę oczyszczamy, kroimy na kawałki, obtaczamy w mące i smażymy
e-PrzepisyKulinarneprzygotowania i sycące danie, które zadowoli każdego członka rodziny. Lubię sięgać po takie połączenia. Składniki /dla 2 osób/: 2 udka 2 podudzia 4 ziemniaki 4-5 pomidorków koktajlowych 1 marchewka 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie sól, pieprz olej Wykonanie: Mięso umyć i osuszyć, posypać solą, pieprzem Czytaj dalej... Artykuł Udka i podudzia pieczone z pomidorkami pochodzi
Pasja Smakugrzybowym, które jest lekko słone i ciekawie komponuje się z maleńkimi kuleczkami mozzarelli. Składniki: opakowanie tortellini mała czerwona cebula pół dużego ogórka zielonego opakowanie mozzarelli w kulkach czerwona papryka pomidorki koktajlowe natka pietruszki dressing: oliwa z oliwek, oregano, pieprz Przygotowanie: Pierożki gotujemy wg opisu na opakowaniu i studzimy. Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski. Pomidorki kroimy
Życie ze smakiemsycąca, znakomicie zastępuje obiad w ciepły letni dzień. Składniki: • 1 sałata masłowa • 4 jajka • 2 pęczki rzodkiewek • pęczek szczypiorku • garść kiełków z czerwonej rzodkiewki • 10 pomidorków koktajlowych • 3 łyżki majonezu • 1 łyżeczka chrzanu • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki. • Rzodkiewki pokroić w plasterki, szczypiorek posiekać
To co kochamGorący, roztapiający się oscypek marynowany w miodzie i chilii serwowany w towarzystwie sałatki z pomidorków koktajlowych i świeżej bazylii to pyszna przystawka na ciepło. Składniki: duży oscypek 2-3 łyżeczki miodu naturalnego łyżka oleju papryczka chilii świeża lub płatki suszonej papryczki 250g pomidorków cherry oliwa z oliwek sól, czarny pieprz listki bazylii Sposób przygotowania: Oscypek kroimy na plastry o grubości
Pyry na GazSkładniki: 12 dag mieszanki sałat, 25 dag pomidorków koktajlowych, 10 dag wędzonego łososia, 2 cytryny, 6 łyżek oliwy z oliwek, łyżka miodu, łyżka musztardy, pieprz, sól. Sposób przygotowania: Sałatę myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidorki myjemy i przekrawamy na pół. Łososia kroimy w cienkie paski. Wyciskamy sok z dwóch cytryn. Dodajemy do niego miód, musztardę i oliwę z oliwek
Pobite gary Barbarydiecie takie 6 sztuk mi wystarcza i stanowi jeden z kolacyjnych posiłków. Tartinki z łososiem i serkiem na pumperniklu łosoś wędzony pumpernickel serek kremowy świeży koperek sok z cytryny pomidorki koktajlowe Do przygotowania tych przekąsek wystarczy okrągły pumpernickel. Łososia wędzonego siekamy i mieszamy z serkiem. Nakładamy serek z łososiem na pieczywo, na wierzch kładziemy kawałek łososia, ćwiartkę pomidorka i koperek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcoś z letnich zapasów w domowej zamrażarce ? Składniki: około pół kilograma fasolki szparagowej , 1 średnia cebula , 3 średnie ząbki czosnku , kawałeczek papryczki chili , sól do smaku, kilka pomidorków koktajlowych , 3 łyżki oliwy . Fasolkę ugotować w osolonej i lekko posłodzonej cukrem wodzie. Cebulę obrać i pokroić w piórka, czosnek obrać i posiekać. Papryczkę chili posiekać drobno. Pomidorki opłukać pokroić
Codzienna kuchnia niecodziennaSzybka surówka / sałatka do obiadu. Szybka surówka do obiadu – Składniki: sałata karbowana – kilka liści pomidorki koktajlowe – kilka sztuk świeży ogórek oliwa z oliwek – 3 łyżki ocet balsamiczny – 1 łyżka zioła do sałatek – w młynku, do smaku Szybka surówka do obiadu – Wykonanie: Sałatę, pomidorki i ogórka umyć, osuszyć. Oliwę wymieszać z octem balsamicznym. Polać
Kulinarne Przebojebloga: Kulinarny Karnet Christophera, oryginalny przepis znajdziecie tutaj: PRZEPIS NA PŁONĄCA FIGĘ. wszelkie wskazówki otrzymałam także od autora :) Składniki na 1 porcję:1 świeża figakawałek koziego sera1 pomidorek koktajlowy (albo winogrono)szczypta cukrułyżeczka wysokoprocentowego alkoholu np. brandy,rumFigę nacinamy delikatnie na krzyż, ale nie do samego końca. Do środka wkładamy kawałek koziego sera. Wydrążamy środek pomidorka
Bon Appetit Małgorzatyszybkie danie. Idealne na śniadanie, lekkie a zarazem sycące - pyszność składniki: 4 figi 100 g świeżej rukoli 150 g mini mozzarelli 100 g szynki szwarcwaldzkiej 10 pomidorków koktajlowych czerwonych, pomarańczowych sos: 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki miodu sok z połowy cytryny sól, pieprz Przygotowanie: Rukolę myjemy i układamy na półmisku, mozzarellę
Niezły Młynekudaje można go połączyć z bardzo dużą ilością różnych składników. Smakuje dzieciom jak i dorosłym. Zatem zachęcam ponownie do spożywania ryb ;-) Składniki:- filet z łososia 350g- cukinia 2 szt.- pomidorki koktajlowe opakowanie 250g- papryczka peperonii- ząbek czosnku- sól, pieprz- oliwa z oliwek - masło 2 łyżki Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek i masłem. Cukinię kroimy w talarki, pomidorki na pół
SMYKWKUCHNI