lodówce nikomu niepotrzebna ;) Zrobiłam więc lekką kolację. Składniki: 1/2 opakowania miksu sałat z roszponką 1 opakowanie sera mozzarella 1 dymka - szczypior 3 duże rzodkiewki 1 żółta papryka 6 pomidorków koktajlowych 3 łyżki zielonych oliwek 1/2 puszki zielonego groszku 1 łyżka oliwy z oliwek świeżo mielony pieprz sól Sałatę przekładamy do salaterki Mozzarellę szarpiemy w palcach na kawałki Dymkę
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comdrugie śniadanie do pracy. Zamiast gotowych sosów możemy przygotować własny - minimalnie wydłuży to czas przygotowania. Składniki: 1 główka sałaty lodowej 3 garści rukoli 1 duża papryka czerwona 8 pomidorków koktajlowych 2 torebki sosu francuskiego lub włoskiego 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki wody Sposób przygotowania: Sałatę lodową płuczemy i targamy liście na drobniejsze kawałki. Dodajemy umytą i pokrojoną
Kolorowy Przepisownikczosnku niedźwiedziego, szczypta brązowego cukru, sok z cytryny, sól i biały pieprz do smaku. Sałatka warzywna: 6-10 zielonych szparagów, 2 młode marchewki, zielona cukinia, 1/2 czerwonej cebuli, 4 pomidorki koktajlowe, 1 łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki soli. Chipsy z pokrzywy: 10 listków pokrzywy, olej rzepakowy lub z pestek winogron do smażenia. Przygotowanie: Stek wyjąć z lodówki godzinę przed grillowaniem
SzczyptaSmaQsałatę lodową z cebulką i szprotkami z oleju. Dziś spróbowałam inaczej i polecam . To świetna propozycja na kolację. Składniki: garść miksu sałat z botwinką pół zółtej papryki kilka pomidorków koktajlowych kilka krążków czerwonej cebuli 6 szprotek z oleju 2 łyżki słonecznika bazylia pól łyżeczki oregano pól łyżeczki tymianek pół łyżeczki sól,pieprz olej lniany Wykonanie: Do salaterki wykładamy miks
Z Majeczką w kuchnisałatka jest lekka i pełna witamin. Samo zdrowie! :) Jedna jest z dymką - to moja. Druga jest bez dymki - to mojej córki :) Składniki: 1/4 kalafiora 1/4 brokuła 1 dymka 6 pomidorków koktajlowych 3 jajka 1-2 łyżeczki oliwy z oliwek sól pieprz Kalafior i brokuł gotujemy i dzielimy na mniejsze kawałki Jajka również gotujemy i dzielimy na ćwiartki Dymkę kroimy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comporcję 2 kromki chleba tostowego 1 jajko 1 łyżeczka śmietany sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej olej 3 liście sałaty rzymskiej 2 jajka przepiórcze ugotowane na twardo 3 pomidorki koktajlowe kilka kostek czerwonej papryki kilka kostek gorgonzoli kiełki rzodkiewki szczypiorek pieprz kolorowy sól morska kilka kropel oliwy z oliwek A jak to zrobić: Na talerzu ułożyć sałatę, a na niej
Kuchnia w opałachDziś polecam znaną sałatkę caprese lecz podaną w oryginalny sposób z pieczonymi pomidorkami oraz szynką parmeńską. Składniki na 2 porcje : 10 pomidorków koktajlowych 5 plastrów szynki parmeńskiej 2 sztuki mozzarelli ( po 125 g każda) około 20 liści bazylii 10 czarnych oliwek bez pestek świeżo zmielony zielony pieprz oliwa ocet balsamiczny Piekarnik rozgrzać do 200 stopni C. Pomidorki
Zabawa smakiemręką. Czas: 20 minut Składniki: garść makaronu grube rurki ( lub inny gruby ) sól pieprz mielony papryka mielona słodka 3 łyżki oleju z pestek winogron 1 cebula 5-6 pomidorków koktajlowych 1 jajko 2 łyżki utartego parmezanu Makaron ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzić pozostawiając pół szklanki wywaru z gotowania makaronu. Pokroić w piórka cebulę. Zeszklić na oleju. Dołożyć pokrojone
Buniabaje w kuchnilekki obiad. Składniki: 1 szkl soku pomidorowego (ja dałam Cymes) 50 ml jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki soli i pieprzu 2 łyżki posiekanego koperku 1/2 ogórka zielonego 5 rzodkiewek 5 pomidorków koktajlowych 2 jajka ugotowane na twardo 1 młody średni ziemniak ugotowany Przygotowanie: Sok pomidorowy przelewamy do miski, dolewamy jogurt i mieszamy. Następnie dodajemy sól, pieprz oraz koperek i mieszamy, odstawiamy
słodkie i nie tylko historie kulinarnemnie miks różnych około 1/2 szklanki kaparów w zalewie około 1/3 szklanki oliwek - u mnie czarne 150 g sera feta 1 mała czerwona cebula 1 papryczka chilli garść pomidorków koktajlowych Sałatę porwać lub pokroić na mniejsze kawałki. Papryczkę i oliwki pokroić w plasterki. Kapary dokładnie odsączyć z zalewy. Ser feta pokroić w kostkę dowolnej wielkości lub pokruszyć. Cebulę obrać
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki: 1 opakowanie mieszanych sałat 1 świeży ogórek gałązka pomidorków koktajlowych mały słoik oliwek pęczek rzodkiewek kilka ugotowanych na twardo jajek kubek wiejskiego twarożku sól i pieprz Na sałatę wyłożyć serek wiejski razem ze śmietanką, na twarożku ułożyć pokrojonego w plastry ogórka, pokrojone w plastry pomidorki, odsączone oliwki, pokrojone w paski rzodkiewki, ćwiartki ugotowanych na twardo jajek. Całość przyprawić
Czerwień i błękitkolejny przepis na danie z dostępnych w tej diecie warzyw. Szybki kapuśniak z pomidorkami. To czego potrzebujesz to: - 2 szklanki kapusty kiszonej wraz z sokiem - 1 jabłko - 1 gałązka pomidorków koktajlowych - świeża bazylia - sól, pieprz Jabłko ścieramy na tarce, mieszamy z kapustą, przekładamy do garnka, zalewamy wodą około 1 szklanka i gotujemy do miękkości kapusty. Doprawiamy solą i pieprzem, możesz
SMYKWKUCHNISzybka sałatka do pracy Nie masz czasu i pomysłu co zrobić do pracy na obiad? Przygotuj szybką i smaczną sałatkę bez żadnego trudu! Składniki: - mix sałat - 1/3 opakowania - garść pomidorków koktajlowych - kilka kostek sera feta - kilka małych pieczarek Sos: - 1 łyżeczka musztardy francuskiej - 1 łyżeczka wody - 2 łyżeczki oliwy - 1 łyżeczka octu jabłkowego Sposób przygotowania: - przygotuj średni pojemniczek do pracy
MintTastezastosowanie zwykle kończy się na kompocie lub dżemie. Jego kwaskowy smak doskonale przełamuje smak sałatek. Polecam spróbować! Składniki: (na 2 porcje) Dwie duże garście miksu sałat 250 g pomidorków koktajlowych Opakowanie mozzarelli Szklanka zielonego agrestu winegret: 4 łyżki oliwy z oliwek łyżka octu winnego lub balsamico łyżka miodu płynnego sól, świeżo mielony czarny pieprz Sposób przygotowania: Sałatę rozkładamy
Pyry na Gazpolsku. Co powiecie na taki pomysł? Spróbujecie? Ja polecam. SAŁATKA TORTELLINI ITALIANI Składniki: 150 g tortellini z nadzieniem serowym 150 g szynki konserwowej 1 papryka żółta 8-10 pomidorków koktajlowych 1 ogórek 1 mała czerwona cebula sos: 1 łyżka śmietany 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy sól, pieprz Przygotowanie: Tortellini gotujemy, studzimy. Szynkę i paprykę kroimy w kostkę, cebulę
Bon appetit mon amie