bardzo proste pasty: o smaku śródziemnomorskim, pieczarkowym oraz groszkowym. Wszystkie przepisy znajdziecie poniżej. Pasta o smaku śródziemnomorskim Składniki - 150 g sera feta - 3-4 łyżki jogurtu greckiego - 2 pomidorki koktajlowe - sól, pieprz - bazylia, oregano - świeże lub suszone Wykonanie Do miseczki wrzucamy ser feta oraz jogurt. Całość blendujemy. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę pomidorki. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz ziołami
Health-Fit-Lifesałatka była dłużej świeża to przed samym podaniem polejcie ją sosem. Składniki: 1 opakowanie sera feta (200 g) 1 główka sałaty lodowej 1 długi ogórek 250-300 g pomidorków koktajlowych 1 saszetka przyprawy do sałatek*, np. koperkowo-ziołowa 3 łyżki oleju, np. migdałowego Sałatkę umyć, osuszyć i rozerwać na małe kawałki. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Ogórka umyć
UgotowaćProponuję Wam kolejną odsłonę pysznej sałaty lodowej w sałatce. SKŁADNIKI: 1 szt. sałaty lodowej 3 jajka 5-6 ogórków kiszonych 8-10 pomidorków koktajlowych granat szczypiorek SOS: mały jogurt naturalny łyżka ketchupu sól, grubo mielony pieprz WYKONANIE: sałatę porwać na małe kawałki ogórki kroimy w półkrążki, pomidorki w ćwiartki, wkładamy na sałatę, kurczaka kroimy w dużą kostkę
Kuchnia Beatydoprawiamy solą. Zapiekamy kolejne 20 minut (180-200 stopni C) W drugim naczyniu mieszamy pokrojoną w kostkę paprykę z ziarnami ryżu (nie ugotowanego) i cebulką, na wierzch układamy pomidorki koktajlowe, tak aby gniazda nasienne były skierowane ku górze. Do szklanki wlewamy wrzątek około 120-150ml, rozpuszczamy pół kostki bulionowej, zalewamy warzywa. Pomidorki skrapiamy oliwą z oliwek, i posypujemy pieprzem
SMYKWKUCHNIdodatkiem kiełbaski jałowcowej od Duda oraz majonezem. Taka sałatka to świetna propozycja na kolację. Polecam Składniki: 1 mała kapusta pekińska 75 g kiełbasy jałowcowej Duda 10 pomidorków koktajlowych 1/3 zielonego średniego ogórka 4 rzodkiewki 2 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Warzywa myjemy. Kapustę kroimy drobno i przekładamy do miski. Pomidorki kroimy na połówki i dodajemy
słodkie i nie tylko historie kulinarneprzygotowana jajecznica na nieśpieszne weekendowe śniadanie to sama przyjemność dla podniebienia. Cudownie pachnie i smakuje wybornie. 2-3 jajka łyżeczka masła klarowanego 1/2 awokado kilka pomidorków koktajlowych czerwona cebula szczypiorek sól, świeżo zmielony pieprz Na patelni rozpuszczamy masło, wbijamy jajka i smażymy jajecznicę dodając część szczypiorku. Awokado kroimy w półplasterki, pomidorki na połówki, cebul ę w piórka. Jajecznicę i warzywa
Smakołyki AsiSkładniki: 4 bułki do hot dogów 4 parówki 100 g rukoli garść pomidorków koktajlowych ketchup prażona cebulka sos serowy chili Przygotowanie: Bułki i parówki bez osłonek obsmażyć na patelni grillowej. … Czytaj dalej Hot dogi z rukolą i pomidorkami
czarrna od kuchnidodatek do grilla. Prosta, pyszna i błyskawiczna w wykonaniu. Spróbujcie a przekonacie się sami ;) Składniki: * 3 większe marchewki * sałata lodowa (można również użyć kapusty pekińskiej) * 7-8 pomidorków koktajlowych * pół ogórka świeżego * kilka rzodkiewek * sól * płaska łyżka majonezu Wykonanie: Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, sałatę porwać na małe kawałki. Pomidorki pokroić na 4 części
Zrób to smacznielekko słodkawa przez sos i buraki, co przełamuje słony ser feta. Najchętniej jem ją do mięs. 100g roszponki 100g rukoli 1 duży ugotowany burak 200g sera feta 200g pomidorków koktajlowych Sos: 4 łyżki oleju 2 łyżki wody 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki miodu sól, pieprz 1. Buraka i ser feta kroimy w kostkę, pomidorki przekrawamy na pół. Przekładamy
Szefowa kuchniKolorystycznie i smakowo o niebo lepiej od zwykłego biało-czerwono-zielonego Caprese. Idealna na imprezy, bo i wygląda, i smkauje. Składniki: • 2 szklanki pomidorków koktajlowych pomarańczowych • 2 małe opakowania kulek mozzarelli • 1 szklanka borówki amerykańskiej • 2 łyżki posiekanych liści bazylii • sól, pieprz do smaku • 4 łyżki oliwy Wykonanie: • Pomidorki i mozzarellę przekroić
To co kochamSkładniki: Jędrne, dojrzałe pomidorki koktajlowe 3-4 cebule liście laurowe czosnek ziele angielskie gorczyca zalewa: 1l wody 1 szklanka octu 1 łyżka soli 5 łyżek cukru Sposób przygotowania: Pomidorki umyć, cebulę obrać i pokroić w krążki. Pomidorki poukładać w słoikach do połowy, następnie włożyć kilka plastrów cebuli, wsypać łyżeczkę gorczycy, 3-4 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1ząbek czosnku
Prosto i Smacznie z Anetąobok w naczyniu żaroodpornym układamy czosnek, całość pieczemy w temp 190 stopni C przez 35 minut. Upieczonego bakłażana i w/w składniki miksujemy na gładką masę. PONADTO: - ulubiona mieszanka sałat - pomidorki koktajlowe - migdały - 2 jajka - świeża bazylia - olej sezamowy Jajka smażymy jak sadzone, pamiętając o tym aby żółtko pozostało płynne. Na talerz wykładamy sałatę, pokrojone pomidorki, bazylię, jajka sadzone, łyżką układamy
SMYKWKUCHNIg.pokrojonych pomidorów koktajlowych 30 g.wieprzowej szynki 1 łyżeczka oliwy z oliwek 5 g 2 kromki chrupkiego pieczywa 22 g. herbata niesłodzona bez ograniczeń ******************************************************* Brokuły wymieszać z pomidorkami koktajlowymi,pokrojoną w paseczki SZYNKĄ wieprzową , polać łyżeczką oliwy z oliwek i podać z chrupkim pieczywem.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiawokado, pietruszkę i pomidora. Do tego możecie ją zabrać ze sobą w drogę :) Składniki na 2 porcje puszka ciecierzycy 100 g sera feta 100 g pomidorków koktajlowych natka pietruszki 1 szt dojrzałego awokado 3 łyżki soku z cytryny pieprz Sposób przygotowania Ciecierzycę odsączyć z zalewy, przepłukać i przełożyć do miski. Pomidorki pokroić
Pink Envelope