pomidorki koktajlowe - 3000 przepisów (strona:91/200)

Sałatka samo zdrowie 117

jeść na okrągło. Sałatka samo zdrowie Składniki: - opakowanie mieszanki sałat  - kilka liści sałaty lodowej - 100 g oliwek zielonych - 270 g serka feta (może być sałatkowo-kanapkowy) - 250 g pomidorków koktajlowych - 1 czerwona cebula - Sos sałatkowy francuski Prymat - 3 łyżki oliwy Przygotowanie: Sos sałatkowy Prymat wsypujemy do miseczki i mieszamy z oliwą i 3 łyżkami wody, dokładnie mieszamy i odstawiamy

Kulinarne życie
Młoda kapusta z dodatkami 142

młoda kapusta zasmażana. Ja troszkę ja zmodyfikowałem dodatkami. Wyszło pysznie. Można podać solo albo z pieczywem. Pasuje do schabowego i innych mięs. Składniki 1 średnia główka młodej kapusty kilkanaście pomidorków koktajlowych 1 duża cebula 150 g szynki prosciutto duża łyżka mąki sól pieprz pęczek koperku 1 łyżka masła 8 szt średnich pieczarek Przygotowanie   Kapustę poszatkowałem niezbyt drobno. Zalałem około

R'n'G Kitchen
Przepiórcze jajeczka zapiekane w kokilkach. 170

coś prostego i naprawdę pysznego, np. przepiórcze jajeczka zapiekane z pieczarkami i sosem śmietanowym z dodatkiem parmezanu.  SKŁADNIKI (1 porcja) 3 jajka przepiórcze 1 duża pieczarka 2-3 pomidorki koktajlowe dymka łyżka śmietany parmezan bazylia sól pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1.  Pieczarki umyć i posiekać w niedużą kostkę, dymkę oraz bazylię drobno posiekać i wymieszać z pieczarkami. Śmietanę wymieszać

DefinicjaSmaku
(Nie)wybuchowa sałatka - granat&rukola 147

Dzisiaj krótko i kolorowo – granat w towarzystwie warzyw. Na zdrowie!:) Składniki (2 porcje): Sałatka pestki z ½ granatu ½ ogórka * kilka pomidorków koktajlowych * garść rukoli [myślę, że inne rodzaje sałaty (roszponka, karbowana) też świetnie będą pasować] 100 g fety Sos 1 łyżka oleju (ja użyłam lnianego, dobrze się sprawdził) ½ łyżeczki musztardy 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki soku z granatu pieprz

Powiedz dietom nie
Bób zapiekany z winem ...w środku i kieliszku. 175

Beans baked with wine.   Składniki. 1 kg bobu 2 łyżki masła 4 pomidorki koktajlowe 6 łyżek wina białego wytrawnego 2-3 żółtka 20 dag sera żółtego 3 gałązki koperku 1 łyżka koperku siekanego sól, pieprz Wykonanie. Opłukany bób ,zalać wrzątkiem ,dodać gałązki koperku, ugotować pod przykryciem. Pod koniec posolić. Odcedzić, obrać, ze skórki ,doprawić do smaku i ułożyć

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z brokułem łodygowym i mozzarellą 182

tarty z serem pleśniowym.  Piekłam taką ostatnio ze szpinakiem. Sałatka z brokułem łodygowym i mozzarellą Składniki dla 2 osób: 1/2 opakowania brokuła łodygowego 2 kulki mozzarelli kilka pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych płatki chili oliwa z oliwek EV ocet balsamiczny sól świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Brokuły płuczemy i blanszujemy w parowniku przez 5 minut. Następnie przelewamy

Kulinarne przygody Gatity
Pomidorowa zupa krem ze świeżych pomidorów 345

dodatków w postaci świeżego tymianku, czerwonej cebulki i czosnku powoduje, że zupa jest bardzo smaczna i aromatyczna. Idealnie gładka, pyszna Pomidorowa zupa krem ze świeżych pomidorów: Składniki: 1 kg pomidorków koktajlowych 2 łyżki masła 1 posiekana czerwona cebulka sól i pieprz do smaku 3 posiekane ząbki czosnku 1 łyżka świeżych listków cytrynowego tymianku 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: Masło topimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dorsz na salsie pomidorowej 156

czerwonej cebuli musiałam wykorzystać białą, więc salsa jest trochę mniej kolorowa. Niemniej - ciekawe i całkiem lightowe danie. Składniki (dla 4 osób): filet z dorsza sok z cytryny koperek 12 pomidorków koktajlowych pół pęczka natki pietruszki pół cebuli 2 łyżki oliwy łyżeczka soku z limonki pół łyżki octu Wykonanie: 1. Filet umyć i pokroić na małe kawałki. Ułożyć w misce, polać

Pasja Smaku
Sałatka z tuńczykiem w pucharkach 192

smaczną sałatkę z tuńczykiem z puszki od PRINCES  podaną w pucharkach. Pozostałe składniki starłam na tarce jarzynowej i ułożyłam warstwami w pucharkach. Polecam pięknie #MasterTuńczyk Składniki: 2 pomidorki koktajlowe 2 jajka ugotowane na twardo kawałek czerwonej cebuli 1 puszka tuńczyka w sosie własnym PRINCES 5 rzodkiewek 2 łyżeczki majonezu pęczek szczypiorku Przygotowanie: Tuńczyka przekładamy z puszki na sitko

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sałatka z arbuzem, szynką serrano i miętą 154

łyżka Miód – 1 łyżka Ocet balsamiczny – 1 łyżka Oliwa z oliwek – 2 łyżki Sól Wykonanie: Wszystkie owoce i warzywa umyć i osuszyć. Arbuza i ogórka pokroić w kostkę, a pomidorki koktajlowe na pół. Słonecznik uprażyć na suchej patelni i dodać do wymieszanych owoców i warzyw. Następnie dodać drobno posikaną miętę i wymieszać z sosem. Całość doprawić do smaku solą

Kuchnia Bon Appetit
Kapusta pekińska z kurczakiem, fetą i pomidorkami 541

Pyszna i szybka sałatka. Pachnie ziołami i aromatycznym kurczakiem w curry. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 10 pomidorków koktajlowych 1 zielony ogórek puszka kukurydzy 3 suszone pomidory pół kostki fety 1 średnia kapusta pekińska przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie i curry oliwa z oliwek do przesmażenia kurczaka Wykonanie: Pierś myjemy, kroimy na średnią

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z brązowego ryżu z brukselką, fasolą i orzechami piniowymi 138

łyżeczki płatków chili - kilka pomidorków koktajlowych         - sól himalajska - kawałek awokado - natka pietruszki - 1 łyżeczka orzechów piniowych Wykonanie: - Ryż gotować przez 35 minut z dodatkiem kurkumy i soli - Po ugotowaniu przełożyć do pojemniczka lub naczynia i schłodzić - Brukselki pokroić na połówki i ugotować z dodatkiem soli (ok. 15 minut) - Po wystudzeniu brukselek dodać

Wegańska kuchnia orientalna
Foccacia z pomidorkami kokatjlowymi 81

mało:) Składniki: szklanka mąki  łyżeczka cukru trzcinowego 1/2 szklanka wody letniej 3 g suszonych drożdży 3 gałązki świeżego rozmarynu sól gruboziarnista 2 łyżki oliwy z oliwek pomidorki koktajlowe  Przygotowanie: 1. Wsyp mąkę do miski,  dodaj wodę, drożdże, oliwę i odrobinę soli.Wyrabiaj ciasto klika minut. 2. Odstaw ciasto w ciepłe miejsce. Niech urośnie ok 30-60 godziny

AZgotuj!
Makaron ze szparagami, cukinią i parmezanem 150

tego coś tak pysznego, że stwierdziłam, że musze się z Wami podzielić tym przepisem :) SKŁADNIKI (3-4 porcje) 1 pęczek zielonych szparagów 1 cukinia 3 pomidory malinowe lub 20 pomidorków koktajlowych 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 gałązka rozmarynu 2 łyżki tartego parmezanu 2 łyżki oliwy truflowej sól morska świeżo zmielony pieprz 1/2 opakowania ulubionego makaronu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Szparagi dokładnie(...)Pomidory kroimy w kostkę ( koktajlowe na ćwiartki). Cebulę kroimy w piórka, czosnek w cieniutkie plasterki. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzwamy oliwę z oliwek, następnie wrzucamy cebulkę i całą gałązkę rozmarynu. Gdy cebulka się zeszlki dorzucamy czosnek. Następnie dodajemy szparagi i cukinię i smażymy ok. 5 min. Wyciągamy rozmaryn. Dodajemy pomidorki i dusimy kolejne

DefinicjaSmaku
Bruschetta z truskawkami, fetą i słodkim sosem balsamicznym 146

chrupkości oraz cudownie słodkim sosem balsamicznym. Mega apetyczna i kolorowa, lekka, soczysta i przepyszna przekąska w kilka minut! :) Przepis na 10 grzanek Bruschetta: * bagietka- 1 szt. * truskawki- 10 szt. * pomidorki koktajlowe- 5 szt. * feta Arla Apetina Classic- po 3-4 'kostki' na grzankę * słonecznik- garść * rukola- kilkanaście listków * oliwa- do skropienia bagietki Sos balsamiczny: * ocet balsamiczny- 6 łyżek * cukier trzcinowy

Kraina Miodem Płynąca