oliwy Wykonanie: 1. Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu. Uwaga! Nie przelewaj makaronu po ugotowaniu zimną wodą! 2. Oliwki pokroić w plasterki, pomidor w duże kawałki / pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół. 3. Czosnek pokroić w cienkie plasterki. 4. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, kapary i oliwki. Smażyć ok 2 min. 5. Następnie dodać pomidory i smażyć
Atlas Smakówprzygotowania: 30 minut Składniki: 1 opakowanie makaronu Lubella Classic uszka 2 kulki mozzarelli 50 g kiełbasy chorizo 1 mała czerwona cebula 2-3 garści rukoli 1 szklanka różnokolorowych pomidorków koktajlowych kilka gałązek świeżej kolendry oliwa z oliwek sok z 1/2 cytryny sól świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą
Kulinarne przygody Gatityłatwa i szybka w przygotowaniu (nie licząc czasu gotowania i studzenia), ale najlepiej spróbujcie sami :-) SKŁADNIKI 5 ziemniaków (ugotowanych w posolonej wodzie) 4 jajka (ugotowane na twardo) 200 g pomidorków koktajlowych kilka liści świeżego szpinaku sos czosnkowy FOLWARK (ilość dowolna, wg Waszego uznania) Ziemniaki i jajka studzimy, a następnie kroimy w dużą kostkę, pomidory kroimy na połówki, a listki
Czary - gary w kuchnikwaskowaty. Proporcje można jednak dopasować do swojego smaku. Można również podać sos na bazie śmietany lub naturalnego jogurtu, co kto lubi. Składniki: spora garść świeżego, młodego szpinaku 1 jajko pomidorki koktajlowe szczypiorek niewielka pierś z kurczaka sól do smaku 1 łyżka masła Pierś z kurczaka opłukać i dokładnie osuszyć. Pokroić w średniej wielkości kawałki, przyprawić solą. Odstawić do lodówki
Codzienna kuchnia niecodziennajeść na okrągło. Sałatka samo zdrowie Składniki: - opakowanie mieszanki sałat - kilka liści sałaty lodowej - 100 g oliwek zielonych - 270 g serka feta (może być sałatkowo-kanapkowy) - 250 g pomidorków koktajlowych - 1 czerwona cebula - Sos sałatkowy francuski Prymat - 3 łyżki oliwy Przygotowanie: Sos sałatkowy Prymat wsypujemy do miseczki i mieszamy z oliwą i 3 łyżkami wody, dokładnie mieszamy i odstawiamy
Kulinarne życiemłoda kapusta zasmażana. Ja troszkę ja zmodyfikowałem dodatkami. Wyszło pysznie. Można podać solo albo z pieczywem. Pasuje do schabowego i innych mięs. Składniki 1 średnia główka młodej kapusty kilkanaście pomidorków koktajlowych 1 duża cebula 150 g szynki prosciutto duża łyżka mąki sól pieprz pęczek koperku 1 łyżka masła 8 szt średnich pieczarek Przygotowanie Kapustę poszatkowałem niezbyt drobno. Zalałem około
R'n'G Kitchencoś prostego i naprawdę pysznego, np. przepiórcze jajeczka zapiekane z pieczarkami i sosem śmietanowym z dodatkiem parmezanu. SKŁADNIKI (1 porcja) 3 jajka przepiórcze 1 duża pieczarka 2-3 pomidorki koktajlowe dymka łyżka śmietany parmezan bazylia sól pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Pieczarki umyć i posiekać w niedużą kostkę, dymkę oraz bazylię drobno posiekać i wymieszać z pieczarkami. Śmietanę wymieszać
DefinicjaSmakuDzisiaj krótko i kolorowo – granat w towarzystwie warzyw. Na zdrowie!:) Składniki (2 porcje): Sałatka pestki z ½ granatu ½ ogórka * kilka pomidorków koktajlowych * garść rukoli [myślę, że inne rodzaje sałaty (roszponka, karbowana) też świetnie będą pasować] 100 g fety Sos 1 łyżka oleju (ja użyłam lnianego, dobrze się sprawdził) ½ łyżeczki musztardy 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki soku z granatu pieprz
Powiedz dietom nieBeans baked with wine. Składniki. 1 kg bobu 2 łyżki masła 4 pomidorki koktajlowe 6 łyżek wina białego wytrawnego 2-3 żółtka 20 dag sera żółtego 3 gałązki koperku 1 łyżka koperku siekanego sól, pieprz Wykonanie. Opłukany bób ,zalać wrzątkiem ,dodać gałązki koperku, ugotować pod przykryciem. Pod koniec posolić. Odcedzić, obrać, ze skórki ,doprawić do smaku i ułożyć
Kulinarny karnet Christopheratarty z serem pleśniowym. Piekłam taką ostatnio ze szpinakiem. Sałatka z brokułem łodygowym i mozzarellą Składniki dla 2 osób: 1/2 opakowania brokuła łodygowego 2 kulki mozzarelli kilka pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych płatki chili oliwa z oliwek EV ocet balsamiczny sól świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Brokuły płuczemy i blanszujemy w parowniku przez 5 minut. Następnie przelewamy
Kulinarne przygody Gatitydodatków w postaci świeżego tymianku, czerwonej cebulki i czosnku powoduje, że zupa jest bardzo smaczna i aromatyczna. Idealnie gładka, pyszna Pomidorowa zupa krem ze świeżych pomidorów: Składniki: 1 kg pomidorków koktajlowych 2 łyżki masła 1 posiekana czerwona cebulka sól i pieprz do smaku 3 posiekane ząbki czosnku 1 łyżka świeżych listków cytrynowego tymianku 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: Masło topimy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczerwonej cebuli musiałam wykorzystać białą, więc salsa jest trochę mniej kolorowa. Niemniej - ciekawe i całkiem lightowe danie. Składniki (dla 4 osób): filet z dorsza sok z cytryny koperek 12 pomidorków koktajlowych pół pęczka natki pietruszki pół cebuli 2 łyżki oliwy łyżeczka soku z limonki pół łyżki octu Wykonanie: 1. Filet umyć i pokroić na małe kawałki. Ułożyć w misce, polać
Pasja Smakusmaczną sałatkę z tuńczykiem z puszki od PRINCES podaną w pucharkach. Pozostałe składniki starłam na tarce jarzynowej i ułożyłam warstwami w pucharkach. Polecam pięknie #MasterTuńczyk Składniki: 2 pomidorki koktajlowe 2 jajka ugotowane na twardo kawałek czerwonej cebuli 1 puszka tuńczyka w sosie własnym PRINCES 5 rzodkiewek 2 łyżeczki majonezu pęczek szczypiorku Przygotowanie: Tuńczyka przekładamy z puszki na sitko
słodkie i nie tylko historie kulinarnełyżka Miód – 1 łyżka Ocet balsamiczny – 1 łyżka Oliwa z oliwek – 2 łyżki Sól Wykonanie: Wszystkie owoce i warzywa umyć i osuszyć. Arbuza i ogórka pokroić w kostkę, a pomidorki koktajlowe na pół. Słonecznik uprażyć na suchej patelni i dodać do wymieszanych owoców i warzyw. Następnie dodać drobno posikaną miętę i wymieszać z sosem. Całość doprawić do smaku solą
Kuchnia Bon AppetitPyszna i szybka sałatka. Pachnie ziołami i aromatycznym kurczakiem w curry. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 10 pomidorków koktajlowych 1 zielony ogórek puszka kukurydzy 3 suszone pomidory pół kostki fety 1 średnia kapusta pekińska przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie i curry oliwa z oliwek do przesmażenia kurczaka Wykonanie: Pierś myjemy, kroimy na średnią
Zasmakuj Kuchni