ogródka, pachnących i ciepłych od słońca. Lekkie sałatki – ciecierzyca i tuńczyk Składniki: 100 g ugotowanej ciecierzycy 4 korniszony, małe 10 cm świeżego ogórka pęczek rzodkiewek 200 g pomidorków koktajlowych 200 g tuńczyka, u mnie w oleju 15 czarnych oliwek 50 g rukoli Dressing do sałatki 50 ml oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka winnego octu
codojedzeniajeść sałatę na okrągło. Dziś przedstawiam jedną z wersji na sałatę z warzywami, która będzie w sam raz do obiadu lub na kolację. Składniki: 1 mała sałata masłowa garść pomidorków koktajlowych 1 mała czerwona cebulka 1 ogórek gruntowy siekany koperek Dressing: 1/5 szklanki oleju rzepakowego 1 łyżeczka przyprawy do sałatek świeżo zmielony pieprz odrobina cukru lub miodu 1/2 łyżeczki octu
Kuchnia domowa AniDuża porcja zieleniny, kurczak w ziarnach słonecznika i chrupiące grzanki! Czego chcieć więcej? Ja uwielbiam :) Składniki: pojedyncza pierś z kurczaka jajko ziarna słoneczniki mix sałat pomidorki koktajlowe papryka czerwona mozzarella w kawałku łyżka oleju łyżka oliwy 4 kawałki pieczywa łyżka masła 2 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka ostra, zioła prowansalskie 2-3 listki świeżej bazylii Przygotowanie: 1. Kurczaka pokroić
FITBUuKSKŁADNIKI: 1/2 ogórka 5-6 pomidorków koktajlowych 5 rzodkiewek 1 jajko SOS KOPERKOWY: 2 łyżki suszonego lub świeżego kopru 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki pieprzu i sól 3 łyżki wody 2 łyżki oliwy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jajko gotuję, studzę, obieram ze skorupki, a następnie dzielę na cztery. Połówkę ogórka obieram i kroję w plastry. Pomidorki myję
Gotowanie Patkismaków krewetek, czosnku i pomidorów z masłem i makaronem. Prostota w kuchni a klasa w jadalni. Zapraszam! Do przygotowania dania potrzeba nam: porcja makaronu spaghetti 200-250g pomidorków koktajlowych 250g krewetek vannamei 2 gałązki rozmarynu garść świeżego tymianku garść świeżej bazylii gałązka świeżego rozmarynu 5-6 ząbków czosnku 100-120g masła odrobina oleju rzepakowego sól
Kuba Gotujełososia) lub np. 1/2 tuszki makreli, lub puszka tuńczyka 1 awokado 1/3 strączka papryki (u mnie czerwona) 1/2 papryczki peperoni (opcjonalnie) 4-5 rzodkiewek 1/2 pęczki szczypiorku kilka pomidorków koktajlowych 1 łyżka soku z cytryny sól (opcjonalnie) pieprz oliwa Kuskus przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rybę rozdrabniamy, przekładamy do miski. Miąższ awokado wydrążamy ze skórki, skrapiamy
Rozpustne gotowaniemyśl to sałatka z kurczakiem, serem kozim i sosem czosnkowym. Zapraszam do wypróbowania. Składniki: filety z piersi kurczaka (opcjonalnie indyka) Papirus Winiary (z czosnkiem i ziołami) kukurydza konserwowa pomidorki koktajlowe kapusta pekińska ser sałatkowy- kozi mały por 3 jajka ugotowane na twardo czerwona papryka 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu Sposób przygotowania: Kawałki kurczaka smażymy
Wielki apetytjakże intensywny W pracy zapewne też nie odpocznę :( SKŁADNIKI: 1 małą sałata rzymska 1/4 strąka czerwonej papryki 1/4 strąka żółtej papryki 1/3 sera camembert z orzechami 6-7 pomidorków koktajlowych 1 jajko ugotowane na twardo kilka piórek czerwonej cebuli sól pieprz kolorowy świeżo zmielony oregano oliwa z oliwek A jak to zrobić: Sałatę rzymską umyć i odsączyć z wody
Kuchnia w opałachsałatą lodową. Są też pomidorki, serek i kurczak a więc smacznie i pożywnie.składniki:1/2 główki sałaty lodowej1 duża pojedyńcza pierś z kurczaka250 g pomidorków koktajlowych200 g serka sałatkowego ziołowego1 mały słoik suszonych pomidorów w olejusłodka paprykasól,pieprzolej do smażeniaSałatę lodową porwać na małe kawałki i przełożyć do miski. Ser sałatkowy pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe, dałam żółte i czerwone
Monia miesza i gotujeowiniętych boczkiem. Polecam :) Składniki - 2 laski cienkiej kiełbasy - kilkanaście plasterków surowego boczku - kilkanaście suszonych śliwek ( u mnie śliwki kalifornijskie HELIO natura ) - 2-3 cebule - papryka ( dałam żółtą ) - kilka pomidorków koktajlowych Dodatkowo - ulubione sosy ( u mnie FANEX barbecue, garlic i orientalny ) - patyczki do szaszłyków i opcjonalnie tacki na grilla Wykonanie Kiełbasę, paprykę, cebulę kroję w mniej więcej jednakowe kawałki
Kuchnia z widokiem na ogródwiosennych bratków. 1 garść roszponki 5 liści sałaty strzępiastej 1/2 awokado 4 rzodkiewki 5 dkg sera dojrzewającego papryczka chili 5 dkg salami pepperoni 1/4 szklanki kaszy kuskus 4 pomidorki koktajlowe 10 oliwek zielonych bratki pieprz czerwony 1 łyżka soku z cytryny sos francuski natka pietruszki rzeżucha Kaszę zalewam gorącą wodą zgodnie z instrukcją opakowania. Salami kroję w cienkie plastry
wesoła kuchniaoliwy Wykonanie: 1. Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu. Uwaga! Nie przelewaj makaronu po ugotowaniu zimną wodą! 2. Oliwki pokroić w plasterki, pomidor w duże kawałki / pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół. 3. Czosnek pokroić w cienkie plasterki. 4. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, kapary i oliwki. Smażyć ok 2 min. 5. Następnie dodać pomidory i smażyć
Atlas Smakówprzygotowania: 30 minut Składniki: 1 opakowanie makaronu Lubella Classic uszka 2 kulki mozzarelli 50 g kiełbasy chorizo 1 mała czerwona cebula 2-3 garści rukoli 1 szklanka różnokolorowych pomidorków koktajlowych kilka gałązek świeżej kolendry oliwa z oliwek sok z 1/2 cytryny sól świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą
Kulinarne przygody Gatityłatwa i szybka w przygotowaniu (nie licząc czasu gotowania i studzenia), ale najlepiej spróbujcie sami :-) SKŁADNIKI 5 ziemniaków (ugotowanych w posolonej wodzie) 4 jajka (ugotowane na twardo) 200 g pomidorków koktajlowych kilka liści świeżego szpinaku sos czosnkowy FOLWARK (ilość dowolna, wg Waszego uznania) Ziemniaki i jajka studzimy, a następnie kroimy w dużą kostkę, pomidory kroimy na połówki, a listki
Czary - gary w kuchnikwaskowaty. Proporcje można jednak dopasować do swojego smaku. Można również podać sos na bazie śmietany lub naturalnego jogurtu, co kto lubi. Składniki: spora garść świeżego, młodego szpinaku 1 jajko pomidorki koktajlowe szczypiorek niewielka pierś z kurczaka sól do smaku 1 łyżka masła Pierś z kurczaka opłukać i dokładnie osuszyć. Pokroić w średniej wielkości kawałki, przyprawić solą. Odstawić do lodówki
Codzienna kuchnia niecodzienna