Potrawa bierze udział w miksie Ekspresowo w kuchni. 70 g rukoli ¼ czerwonej papryki 1 kulka mozzarelli (125 g) 2 ogórki konserwowe 5 pomidorków koktajlowych sos winegret Paprykę, ogórki, mozzarellę kroimy w kostkę lub w cienkie paseczki, pomidory kroimy na 4 cząstki. Dodajemy rukolę, a bezpośrednio przed podaniem winegret. Mieszamy
Humanistka w kuchnizalewą zalewamy każdy talerz. Następnie cebulę kroimy w bardzo cienkie pióra i posypujemy carpaccio. Później posypujemy startym parmezanem i sporą ilością pieprzu. Z boku kładziemy garść sałaty. Można udekorować pomidorkami koktajlowymi. Smacznego! Post Carpaccio z polędwicy wołowej pojawił się poraz pierwszy w Anielskie Smaki
Anielskie Smakirazu przejść do etapu testowania. Na pierwszy ogień poszedł makaron z bazylią, pomidorami i mozzarellą. SKŁADNIKI: około 5 porcji 40 dag krótkiego makaronu 25 dag mozzarelli (użyłam tartej) kilkanaście pomidorków koktajlowych albo kilka większych, twardych świeża bazylia i oregano kilka łyżek oliwy sól, pieprz A ja to zrobić: Makaron ugotować al dente, po czym od razu wymieszać z mozzarellą, oliwą
Kuchnia w opałachPierwszy dzień urlopu zaplanowałam na wiosenne porządki na balkonie. Było ciężko, ale się opłacało. Rosną już sobie pelargonie, zioła i przyjdzie jeszcze czas na pomidorki koktajlowe i paprykę. Jak się mieszka w bloku to trzeba sobie jakoś radzić. Dobrze, że mam przynajmniej duży balkon to jakoś te moje roślinki się tam pomieszczą. A już teraz na balkonie kieliszek wina
Kuchnia w opałachjajka 1 łyżka wody natka pietruszki mieszanka ziół do w młynku do sałatek i warzyw (czosnek, cebula, pomidory, chili, rozmaryn, tymianek, bazylia, cząber, lubczyk, estragon i sól jodowana) 2 pomidorki koktajlowe Przygotowanie: 2 jajka wbijamy do miseczki i za pomocą trzepaczki lub widelca zostały rozbełtane z 1 łyżką wody, dodajemy 1 łyżkę siekanej pietruszki, mieszamy. Wylewamy masę jajeczną na rozgrzaną
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępieprzem. 3. Na maśle zeszlić czosnek oraz cebulę. Dodać szpinak. Po kilku minutach podlać szklanką bulionu drobiowego. Dodać śmietanę oraz doprawić. 4. Dodajemy kurczaka. Danie można zaostrzyć dodając świeże pomidorki koktajlowe na talerz oraz posypać serem, najlepiej parmezanem. Bon appetit
Kuchnia Pełna PasjiSałatka idealna na imprezę, coś dla miłośników makaronów;) Składniki: 1/2 opakowania makaronu, np. kokardki, pomidorki koktajlowe, 2 ogórki wężowe, papryka czerwona, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 cebuli, pierś z kurczaka, ser feta, sos winegret, oliwa, przyprawa gyros. 1. Gotujemy makaron do miękkości w osolonej wodzie. 2. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą gyros. Na patelnię wlewamy olej, gdy się
Kuchnia Pełna Pasjirozrabiamy kostkę rosołową drobiową. Dodajemy do reszty składników. 6. Kiedy wyparuje trochę wody, dodajemy dużą śmietanę. 7. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, bazylią, oregano:) Chcąc zaostrzyć smak możemy dodać pomidorki koktajlowe:) Bon apettit
Kuchnia Pełna Pasjipapilotek możemy dodać także inne warzywa. Bardzo często dodaję do cebuli pokrojoną na plastry marchewkę. Można dodać także cienko pokrojony fenkuł, por, cukinię, podgotowaną fasolkę szparagową czy np: pomidorki koktajlowe. Cebulę czerwoną można bez problemu zastąpić dymką lub zwykłą białą, cebulą. Liczy się technika pieczenia. Rybę w papilotkach można piec w folii aluminiowej zamiast pergaminu (jak w tym przepisie: łosoś
Poezja smakuMamy :) Składniki: - 1 średnia cukinia - 1 duża marchewka - kawałeczek papryczki chili - kilka fasolek szparagowych - kilka pomidorków koktajlowych bądź 1 duży - 4 plasterki szynki - 1 średnia cebula - pietruszka, koperek, świeża bazylia i oregano - sól do smaku - 2 łyżki oleju rzepakowego - 50 g startego parmezanu PS.: Cukinię można nadziać czym tylko się chcę, każde warzywko będzie pasować :) Przygotowanie: Cukinie przekrajemy wzdłuż. Wydrążamy
Zdrowie na języku :Pzwłaszcza mojemu tarasowemu ogródkowi. Nie ważne ile wleję wody raco wieczorem większość roślin niestety wymaga reanimacji. Ale za to dziś zerwałam pierwszą własną poziomkę!!! Nie mogę się już doczekać pomidorków koktajlowy - ale one wciąż uparcie zielenią się na krzaczkach. Wracając do gotowania, aby nie podnosić już i tak wysokiej temperatury postanowiłam zrobić szybciutką botwinkę z dodatkiem zielonego ogórka
Magiczna kuchnia Dariipomyśle na amen. Powtarzam go więc dzisiaj, ale w skromniejszej wersji - tylko pięć tulipanów, u autorki wyżej wspomnianego bloga było ich aż trzynaście!To znakomity pomysł na podanie pomidorków koktajlowych z ulubionym serkiem na śniadanie, kolację czy uroczystość rodzinną.Czytaj więcej
bistro mamaoliwa z oliwekPRZYGOTOWANIE:W pierwszej kolejności musimy ugotować makaron, ważne aby był aldente. Studzimy makaron dodając oliwy aby nam się nie posklejał.Dodajemy pokrojonego w kostkę wędzonego kurczaka, oliwki, pomidorki koktajlowe, suszone pomidory i ser mozzarella. Dokładamy pesto, dodajemy oliwyz oliwek i doprawiamy oregano, solą i pieprzem
kulinarnyJaprzyprawami : bazylią, solą i pieprzem. W między czasie wstawiamy makaron do gotowania (aldente do 8 min.) Do ugotowanego i odcedzonego makaronu dodajemy usmażone kurki. Posypujemy świeżo posiekana natką i pomidorkami koktajlowymi
kulinarnyJawarzyw. Wrzucamy je do gotującej się i osolonej wody. Po 4-5 min. powinny być idealne.Przygotowanie sałatki:Na talerzu układamy mix z rukoli i roszponki. Dodajemy pokrojone oliwki i pomidorki koktajlowe. Następnie dodajemy ostudzonego kurczaka i szparagi. Polewamy wszystko sosem
kulinarnyJa