Wytrawna babka rozmarynowa

Wytrawna babka rozmarynowa

Wytrawna babka rozmarynowa

Zapraszam na wytrawną babkę, która może być rewelacyjną przystawką, podaną z lampką białego wina, doskonale smakuje solo lub z zieloną salatą i koktajlowymi pomidorkami, świetnie sprawdza się na pikniku za miastem. Jest aromatyczna, wilgotna i łatwa w przygotowaniu. Dodałam sporo świeżego rozmarynu, który nadał babce przyjemnego balsamiczno-leśnego zapachu i lekko orzechowego smaku. Wytrawna babka rozmarynowa Składniki: 300 g mąkipszennej 4 jajka 150 ml mleka 100 oleju rzepakowego 1 ½ łyżec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Warto przeczytać

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
OlaWA, 22 lipca 2013 09:56:03

Bardzo lubię takie wytrawne wypieki, zapisałam sobie :)

Bo(ro)n Appétit, 22 lipca 2013 14:01:44

A mnie się babka kojarzy tylko z Wielkanocą! :) A tu nie dość, że piękna babka, to jeszcze wytrawna!

sofieta- mia cucina, 23 lipca 2013 11:45:06

OlaWa, polcam serdecznie, swietnie sie sprawdzi w kazdej sytuacji)

sofieta- mia cucina, 23 lipca 2013 11:47:50

Bo(ro)n Appètit, dziekuje za mile slowa) Jakby sie kto uparl, to i na Wielkanocne sniadanie mozna ja podac)

Maggan, 23 lipca 2013 12:28:06

Jetes niesamowita! Kupuje to ;)

sofieta- mia cucina, 23 lipca 2013 16:47:05

Dziekuje!!!!!

gin, 23 lipca 2013 22:05:16

Bardzo mi się pomysł na wytrawną babkę podoba :) Musiała wspaniale pachnieć :)

sofieta- mia cucina, 23 lipca 2013 23:46:17

Byla pysznie rozmarynowa!