Zapraszam na wytrawną babkę, która może być rewelacyjną przystawką, podaną z lampką białego wina, doskonale smakuje solo lub z zieloną salatą i koktajlowymi pomidorkami, świetnie sprawdza się na pikniku za miastem. Jest aromatyczna, wilgotna i łatwa w przygotowaniu. Dodałam sporo świeżego rozmarynu, który nadał babce przyjemnego balsamiczno-leśnego zapachu i lekko orzechowego smaku. Wytrawna babka rozmarynowa Składniki: 300 g mąkipszennej 4 jajka 150 ml mleka 100 oleju rzepakowego 1 ½ łyżec... czytaj dalej...
A mnie się babka kojarzy tylko z Wielkanocą! :) A tu nie dość, że piękna babka, to jeszcze wytrawna!
OlaWa, polcam serdecznie, swietnie sie sprawdzi w kazdej sytuacji)
Bo(ro)n Appètit, dziekuje za mile slowa) Jakby sie kto uparl, to i na Wielkanocne sniadanie mozna ja podac)
Bardzo mi się pomysł na wytrawną babkę podoba :) Musiała wspaniale pachnieć :)