makaron, pokroić składniki, polać sporą ilością oliwy z oliwek i odpowiednio doprawić. składniki na 4 porcje 500 g makaronu 20 dag dowolnej wędliny 15 dag zielonych oliwek 20 dag pomidorków koktajlowych oliwa z oliwek sól i pieprz przepis Pomidory i oliwki kroimy na połówki,wędlinę w kostkę.Wszystko polewamy oliwą z oliwek i mieszamy. Makaron gotujemy al dente w osolonej
Smakowite Daniaplasterkami szynki. Przełożyć masę serową i z góry również położyć plasterki szynki. Całość szczelnie owinąć folią i włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc. Podać z pokrojonym szczypiorkiem i pomidorkami koktajlowymi. Przepis z blogu Kotlet.tv
Ala piecze i gotujerestauracji we czwórkę (a w zasadzie szóstkę, jeśli liczyć dzieci ;)), więc i paru rzeczy udało nam się spróbować. Przystawki Caprese z mozarellą, pomidorami i bazylią - sałatka jak sałatka, pomidorki koktajlowe, małe kulki mozarelli, sos balsamiczny - dobra, ale bardzo niewielka porcja; koszt: 26 zł Rumiane pierożki z gęsiną podane z bukietem sałat i aromatycznym sosem truflowym - pierożki przepyszne! Chyba
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!minutach wyciągnij nadzienie, polej sosem. Kurczaka podziel na części, wyłóż na talerz i również polej sosem. Gotowe danie podawaj z lekką i chrupiącą sałatką, np. z mieszanki sałat, pomidorków koktajlowych i ogórka zielonego polanej winegretem domowej roboty lub w ostateczność sosem z tytki (np. sosem Włoskim). Smacznego! Top Zobacz jak Gordon Ramsay przygotuje „Kurczaka pieczonego nadziewanego chorizo, fasolką
Moja Delicjamozzarelle w kulce, białe 8 łyżek passaty pomidorowej 2 gałązki rozmarynu sól, pieprz lub Pizza z mozzarellą, pomidorkami, rukolą: (4 porcje) 2 mozzarelle w kulce, białe 8 łyżek passaty pomidorowej suszone oregano i bazylia 8-10 pomidorków koktajlowych garść rukoli opcjonalnie parę kawałków mięska, jakie Wam zostało z obiadu – u mnie kawałki karkówki sól, pieprz Przygotowanie: Przygotować
Moja Delicjakilka rodzajów sera (w Almie znajdziemy wiele wykwintnych serów często są promocje). Kiść winogrona(ser w połączeniu z winogronem smakuje wyśmienicie) wykałaczki na środku w kieliszku oraz sałata i pomidorki koktajlowe do przybrania. Efekt wygląda tak: dla mnie ekstra a wam jak się podoba? Zapiekane piersi z kurczaka: Przepis tutaj
Tanio szybko zdrowoboczku, pokrojonego w kostkę 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 łyżeczka wędzonej papryki 1×400 g krojonych pomidorów w puszce 1 łyżka koncentratu pomidorowego garść pomidorków koktajlowych, przekrojonych na połówki 1 łyżeczka cukru 2-3 łyżki śmietany/jogurtu duża garść posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku 100 g mozzarelli, pokrojonej w plasterki lub startej (lub więcej
karmelowycukru szczypta soli Sos pomidorowy 1/2 puszki pomidorów bez skóry 1 duży ząbek czosnku 1/2 łyżeczki soli szczypta cukru 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich Dodatki ok. 10 pomidorków koktajlowych ok. 10 kulek małej mozzarelli kilka listków świeżej bazylii PRZYGOTOWANIE Ciasto Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z ciepłym mlekiem. Jeśli będzie zbyt lepkie, podsypać delikatnie mąką. Podzielić na dwie części
zabawa smakiemryby w sosie. Całość przyprawiamy odrobiną ostrej papryki. Jemy łyżką nabierając miąższ awokado wraz z rybą. Do takiego awokado polecam lekką sałatkę (u mnie garść mieszanki sałat z kilkoma pomidorkami koktajlowymi skropione oliwą cytrynową). Smacznego
Zawsze głodna!Dietetyczna, pyszna sałatka z bogactwem witamin! SKŁADNIKI: - mix sałat ulubionych - pomidorki koktajlowe - fit feta - oliwki czarne kilak sztuk - świeża bazylia - papryka czerwona - ogórek zielony - różowym marynowany imbir - kromka chleba na zakwasie pełnoziarnistego SOS RÓŻOWY DO SAŁATKI: - 3 łyżki jogurtu naturalnego (ja używam marki Zott) - 1 łyżka ketchupu (ja używam Pudliszki) - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżeczka octu winnego - sól Wszystko
SMYKWKUCHNIPOMIDOROWY Z TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ DO MAKARONU 1 średnia (ok 400g) cukinia (nasza!) 1 puszka kawałków tuńczyka w oliwie 1 średnia cebula 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego ok 20 pomidorków koktajlowych (nasze!) sól, pieprz, oregano i sok z cytryny (lub kwasek cytrynowy) do smaku Cukinię myjemy, obcinamy końcówki i trzemy na grubej tarce. Odstawiamy na kilkanaście minut. Tuńczyka otwieramy
les mirabellesRyba z piekarnika faszerowana pomidorami, pod przyjemnie chrupiącymi migdałami. Polecam :) Czas przygotowania: 40 minut Porcje: 2 Składniki: 2 dorady (ok. 400 g), 4 pomidorki koktajlowe, 5 suszonych pomidorów w oleju, 2 łyżki oleju ze słoika z pomidorami, 2 łyżki masła, 2 fileciki anchois , 1/2 łodygi selera naciowego, skórka
SzczyptaSmaQpiekarnika rozgrzanego do 180 C i zapiekamy ok. 25 min. Po upieczeniu podajemy z surówką. My np. podaliśmy do tego surówkę z roszponki z kukurydzą, pokrojonym ananasem i pomidorkami koktajlowymi. Bakłażany możemy też polać jakimś fajnym sosem, my polecamy tajski słodko-kwasny z chili. Chyba, że będziecie mieli chęć na jakiś inny to proszę bardzo, inwencja należy do Was. Ważne
vegetaniedwojga. Soczysta, chrupiąca i sycąca sałatka z całym dobrodziejstwem warzyw, bogatych w witaminy. Podana z fantastycznym sosem. Zapraszam! SKŁADNIKI dla 2 osób: - 3 garście sałaty masłowej - garść świeżego szpinaku - pomidorki koktajlowe (15 sztuk) - 1/4 kostki sera Feta (nisko-tłuszczowej) - oliwki zielone - prażone pestki z dyni ekologicznej - ogórek zielony drobno posiekany - kilka kawałków imbiru marynowanego sos: - 1 łyżka oliwy
SMYKWKUCHNIłącznej wadze ok. 0,5 kg! ) fantastyczne odchodzące od kości … zatopione w wyrazistym sosie z czerwonego wina. Do tego całe grzyby, marchew, ćwiartki ziemniaków i świeża sałatka z pomidorkami koktajlowymi. Przepyszne danie, z ktorym niestety, ale nie poradziłam sobie w całości, mimo, że smakowało – porcja dla głodnego ( duży plus! ) PSTRĄG PIECZONY Z BATATAMI I MARTINI podawany z salsą
Ostra na Słodko