składników. Składniki: roszpunka 2 pomarańcze zielone oliwki nadziewane suszonymi pomidorami Halloumi - ser z mleka krowiego, owczego i koziego z miętą oliwa z oliwek z pomarańczami kilka pomidorków koktajlowych sok z wyciśniętej jednej pomarańczy Przygotowanie: Roszpunkę wypłukać, rozłożyć na talerzu, pomarańcze obrać i pokroić na małe kawałki, dodać oliwki i pokrojony ser. Polać sokiem z pomarańczy
Lili w kuchniPrezentuję Wam dziś kolorowe imprezowe koreczki. Szybkie, pyszne i ładne dla oka. Składniki: 7 kolorowych makaroników- kokardki 7 oliwek 7 plastrów wędliny 7 pomidorków koktajlowych Wykonanie: Makaron gotujemy wg przepisu na opakowania, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Plasterki szynki składamy na pół i zwijamy w rulonik. Na wykałaczki nadziewamy kolejno: pomidor koktajlowy, kokardkę makaronową, zwiniętą w rulonik szynkę
Podróż w kulinariacienkie krążki 5 ząbków czosnku, obranych i rozgniecionych 3 listki laurowe 1 papryczka chili (bez gniazda nasiennego) lub ostra papryka w proszku ( ja taką właśnie taką dodałam) 500 g pomidorków koktajlowych 1 czerwona papryka 120 ml czerwonego octu winnego 350-400 g cukru szczypta soli Na patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę,liście laurowe, paprykę czerwoną oraz papryczkę chili. Gdy cebulka
noteskulinarnyfigaZawinięte piersi posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i zapiekać ok 30-40 minut aż ciasto dobrze się przyrumieni. Gotowe mięsko podałam z sałatką z pomidorków koktajlowych i sałaty lodowej
Monia miesza i gotujewkładało do pudełka śniadaniowego. I do lodówki! Na drugi dzień, w ogrodach, smakowało jak danie w restauracji u Armaniego! Moja frittata na kolację to -jaja -mleko -pomidorki koktajlowe -pomidory suszone -bazylia świeża -ulubiony ser w plastrach u mnie Rycki Edam -oliwa z oliwek lub masło -natka pietruszki -pieprz ziołowy Skworcu - PEPERONATA opcjonalnie -ketchup markowy łagodny Roleski
Z Kuchni Do Kuchniogórkowej zabielanej jogurtem naturalnym Bułka fitness/bułka z dynią/pszenna bułka grubo posmarowana masłem i miodem, kakao/mleko z kawą Kanapki z chleba razowego z serkiem jak powyżej, wędzonym łososiem, pomidorkami koktajlowymi i przyprawą fit up do sałatek Rogal pszenny z masłem, dżemem domowym jagodowym zagryzany twarogiem i zapijany zimnym(!) mlekiem Chleb wiejski pszenny ze śmietaną,posypany cukrem Talerz kanapek
Fiolka w kuchniktóre Wam zostało. Składniki: Spód czerstwe pieczywo (u mnie 5 ciastek-bułeczek na maślance ) 2 łyżki pasty tahini 100 ml oliwy pół pęczka natki pietruszki Dodatki słoik sosu z pomidorków koktajlowych łyżeczka oregano mała cebula 5 pieczarek mozzarella Pieczywo (ciastka) podzielić na kawałki i wrzucić do malaksera. Pokroić na kawałki natkę pietruszki. Wrzucić do malaksera. Dodać do malaksera tahinę. Włączyć
Weekendy w domu i ogrodziestopniach w piekarniku. Jajka w kokilkach - wykwintne niedzielne śniadanie Podajemy ze świeżym chlebkiem i masełkiem. Możemy też z rukoli, która nam została, na szybko zrobić sałatkę z pomidorkami koktajlowymi. Jajka w kokilkach - wykwintne niedzielne śniadanie Smacznego
Pyza i Surówkaskradły moje serce-musiałam je zrobić dla mojej córci i tak oto udały się pyszna i zdrowa kolacja zobaczcie sami.... Na kanapeczki użyłam serka śmietankowego i sera wędzonego,pomidorki koktajlowe,oliwki czarne,drobniutki szczypiorek,i sałatę kropeczki też zrobiłam z oliwek drobno pokrojonych,jak wam się podobają? Moje dziecko było zachwycone-spróbujcie koniecznie smacznego
Swojskie jedzonkochlebowa 125 ml wody 1 niepełna łyżeczka soli 1/4 łyżeczki świeżych drożdży lub szczypta suszonych 1 łyżka oliwy z oliwek Dodatki sos pomidorowy (przepis poniżej) 200 g mozzarelli 16 pomidorków koktajlowych 2 garście rukoli ser parmezan lub pecorino romano (ewentualnie grana padano) Do misy miksera przesiać mąkę, wymieszać z solą. Drożdże wymieszać z wodą. Mikser ustawić na najniższą prędkość
Pełny talerzlekkiego. Dla mnie bardzo letnie danie, które nadaje się na każdą porę roku. W końcu nawet w zimie przyda się trochę słońca. filet z łososia sos teriyaki małe cukinie pomidorki koktajlowe czosnek cebula olej sól Ja miałam filet ze skórą, więc zaczęłam od jej zdjęcia. Całość
Polska Zupaciepło, oprószone lekko cukrem pudrem. Można też troszkę poszaleć i przygotować je w nieco innej wersji, na przykład z malinami, jagodami, morelami czy winogronami, a nawet z pomidorkami koktajlowymi, kiełbasą czy żółtym serem, ale to już nie na słodko, tylko w wersji wytrawnej, która też ma swoich zwolenników. Ja proponuje dziś Wam wersję klasyczną na słodko, w dodatku urozmaiconą
Przepysznik - BLW i nie tylkoUgotowany makaron odsączamy i wrzucamy z powrotem do garnka, w którym się gotował. Wrzucamy tuńczyka i kukurydzę, mieszamy. Wykładamy na talerze, posypujemy parmezanem - gotowe. Przepis można wzbogacić o oliwki, pomidorki koktajlowe lub cokolwiek innego Wam się zamarzy
Przepysznik - BLW i nie tylkopapryki 1/2 niedużej cebuli 4-5 średnich pieczarek sól i pieprz 2-3 łyżki bułki tartej 1 łyżka masła/margaryny słodka papryka w proszku szczypior z cebulkami roszponka kilka pomidorków koktajlowych Sposób przyrządzenia : paprykę, cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę pieczarki smażymy na patelni, aż puszczą wodę i się zredukują - w międzyczasie soląc i dodając nieco słodkiej papryki
zobacz ich smak