urlopu w Polsce i czekalo na swoja kolej. Powstal ogromny sernik,bo z 1 kg sera,o bardzo delikatnym smaku amaretto.Smaku dopelnil kajmak zatopiony w serniku i dodatkowo polewa z kajmaku.Nieprzeladowany smakowo,zwiezly,ciezki,wilgotny,pyszny i szykowny sernik na kazda okazje.Sernik upieklam w duzej tortownicy o przekroju 24 cm. Skladniki na spod: 6 sucharkow pelnoziarnistych 100 g mielonych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!puree z mango (1,5 owocu mango) sok z 1cytryny 1 szklanka cukru+3 lyzki cukier waniliowy 4 lyzki maki ziemniaczanej orzeszki pistacjowe do ozdoby gotowego sernika (opcjonalnie) Polewa z mango na gore sernika:3/4 szklanki puree z mango+1 zoltko Wykonanie: Drobno zmiksowac sucharki z wiorkami kokosowymi i maslem. Wylozyc na spod tortownicy wylozonej papierem do pieczenia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!oczyszczonej 2 jajka 250 ml mleka 250 g maki 5 lyzek ciemnego kakao 150 g posiekanej gorzkiej czekolady 50 g obranych migdalow- dalam 100 g maly sloiczek powidel sliwkowych Polewa : 50 g gorzkiej czekolady,2 lyzki smietany kremowki,1 lyzka amaretto,1 lyzeczka cukru Wykonanie: Maslo roztopic z muscovado,miodem i przyprawami.Sode rozpuscic w 2 lyzkach cieplej wody.Garnek zdjac
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!tych rzeczy.Przepisy z takimi akrobacjami omijam szerokim lukiem. Efekt ten zostal osiagniety dzieki dodatkowi jogurtu greckiego.Smakuje jak najlepszy deser.Slodki, smietankowy z puchata lekko kwaskowata malinowa czapa.Dodatkowo przybrany malinami i polewa malinowa,po prostu malinowe pysznosci. Moje serniki nie opadaja,nie pekaja,sa po upieczeniu rowne jak stol.Zapraszam zatem do przepisu. Skladniki na spod sernika na tortowmice o przekroju
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!tlustym,aksamitnym kremem kokosowym.Poniewaz smak i zapach mleka kokosowego jest bardzo ulotny,dodalam wiorki kokosowe,ktore ocalily delikatny kokosowy posmak.Babka pieknie urosla.Jest bardzo pulchna, mocno puchata,aromatyczna,pyszna a polewa czekoladowa zastapila u mnie przeslodzony lukier.Polecam! Skladniki: 400 g maki pszennej 70 g wiorkow kokosowych 3 zoltka+ 1 cala jajko 80 g cukru 1 lyzka domowego cukru waniliowego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jaja M prawie pelna szklanka cukru 200 g mleka kokosowego (tylko gorna,biala,tlusta czesc) 4-6 lyzek tahini 3 plaskie lyzki maki ziemniaczanej+cukier waniliowy lub budyn waniliowy Polewa sernika: okolo 70 g czekolady ciemnej 75 % kakao 2 lyzki mleka kokosowego WYKONANIE: Ser wymieszac z cukrem,cukrem wanilliowym,mlekiem kokosowym i przesiana przez sitko maka ziemniaczana lub budyniem.Przed
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Skladniki na krem: 1 paczuszka platkow zelatyny-10 g 375 ml soku z pomaranczy 100 g drobnego cukru 400-500 ml smietany kremowki 5 lyzek likieru pomaranczowego Polewa pomaranczowa-Tortenguss 250 ml soku z pomaranczy 2 lyzki drobnego cukru 1 op.Tprtenguss lub 2 lyzki maczki ziemniaczanej PRZYGOTOWANIE BISZKOPTU: wlaczyc piekarnik na 180°C ( z termoobiegiem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!serem.Wyszlo pysznie!Sernik jest zwarty,ale idelnie kremowy z delikatna kokosowa nuta,po prostu cudowny.Oj,jest pelen smakow,bo i spod z kokosowych ciasteczek oblanych czekolada i chrupiaca polewa ze slodkimi pestkami slonecznika.Dzieje sie,ale smaki sa idealnie zrownowazone.Schlodzony w lodowce jest idealnym deserem na upalne dni. Skladniki na spod sernika: ciasteczka owsiane kokosowe w czekoladzie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!lekko drzacy.Poczatkowo studzic przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika,do calkowitego wystudzenia wystawic na kratke kuchenna podawac schlodzony,najlepiej przez cala noc w lodowce.Przed podaniem udekorowac na talerzyku jagodami lub polewa jagodowa ZYCZE SMACZNEGO ! UWAGI
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!odświętnie. Składniki na spód: 6 jajek 150 g cukru 115 g mąki pszennej 25 g kakao 40 g roztopionego masła Przepis na krem serowy znajdziesz tutaj Składniki na polewę: 50 g masła 2 łyżki cukru 3-4 łyżki wody 2 czubate łyżki kakao Dodatkowo: 4-5 łyżek dżemu,u mnie jeżynowy 3/4 szklanki ponczu Wykonanie: utrzeć żółtka z połową(...)cienka warstwą dżemu.Wyłożyć krem i równomiernie rozsmarować,zostawiając część do ozdobienia góry tortu.Nałożyć drugi blat,delikatnie wyrównać krem z boku i schłodzić do stężenia kremu przygotować polewę ,rozprowadzić równomiernie na górze ciasta i z reszty kremu zrobić wuzetkowe ozdóbki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kasia Masa : 1 kg serka śmietankowego ( Juliko w wiaderku ) 5 jajek 200 g jogurtu śródziemnomorskiego 150 g cukru 1 budyń waniliowy ( 40 g ) 1 łyżka ciemnego kakao 100 g polewy deserowej w drażetkach 2 łyżki słodkiej śmietanki 30% 50 polewy białej w drażetkach 1 łyżka słodkiej śmietanki 30% kolorowa posypka do ciast Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniserka mascarpone 400 g masy krówkowej kajmakowej 2 budynie śmietankowe ( po 35 g ) 4 łyżki brązowego cukru 4 duże jajka okrągłe biszkopty ( tyle aby zakryły dno tortownicy ) 100 g polewy toffi w drażetkach 1 łyżka słodkiej śmietanki 30 % 50 g polewy białej w drażetkach Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniMoja wersja popularnego ciasta Kilimandżaro. Ciemny biszkopt, masa dyniowo - jabłkowa, masa budyniowa i kremowa polewa. Po prostu bajka. Koniecznie upieczcie to ciasto. Co prawda trochę wymaga czasu ale potem jak już zasiądziecie do tego ciacha i kawki to nie oprzecie się i po zjedzeniu jednego kawałka sięgniecie po następny. rozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnitrzymać w lodówce :) Glazura kakaowa na ciasto: 5 dag cukru pudru łyżka kakao łyżka lub dwie wrzątku Do cukru i kakao wlać ostrożnie gorącą wodę i ucierać łyżką. Polewa ma mieć konsystencję gęstej śmietany
Proste Potrawyoleju 3 jaja 1 szklanka marchewki startej 1/2 szklanki soku ananasowego (ja dodaję sok z rozdrobnionym ananasem) 1 łyżeczka wanilii lub opakowanie cukru waniliowego posiekane orzechy, rodzynki i na polewę/przełożenie: 2 łyżki masła 3/4 szklanki cukru pudru 12 dag serka śmietankowego (np. Philadephia) cukier waniliowy kilka kropel soku z cytryny Najpierw ubijam białka i dopiero dodaję stopniowo(...)orzechy i rodzynki. Wlewam masę do blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką i piekę ok. 45 min w 180 stopniach. Zawsze sprawdzam patyczkiem czy już się upiekło! Składniki polewy miksuję i smaruję wystudzone ciasto. W innej wersji – można wykorzystać masę do przełożenia ciasta, wierzch zaś posypać cukrem pudrem… Smacznego Przepis zgłoszony do akcji: Post Amerykańskie ciasto marchewkowe
UgotujmyTo.pl