Szafran ma wielką moc, nadaje wypiekom wyrazisty kolor i delikatny aromat, wystarczy tylko kilka nitek, a efekt niesamowity. Jeśli chcecie kupić dobrej jakości szafran zajrzyjcie na stronę www.Skworcu.com.pl Składniki na babkę: 50 dag mąki pszennej 15 dag cukru 15 dag masła 15 żółtek 2 białka 1 i 1/2 szklanki mleka 5 dag drożdży 2 dag migdałów pół laski wanilii 10 dag rodzynków szczypta szafranu 50 ml spirytusu Do dekoracji polewa lub cukier puder Szafran na dwa dni przed pi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...