diety. Dlatego dziś do przygotowania swojej owsianki wykorzystała mleko migdałowe. Owsianka na mleku migdałowym z kiwi i borówkami - przepis na 2 porcje Do przygotowania owsianki będziesz potrzebować: 1/4 szklanki płatków owsianych, 2 szklanek mleka migdałowego, 1 kiwi, garści borówek, łyżeczkę syropu z agawy lub miodu. 1. Do garnka wsyp płatki, zalej je mlekiem i gotuj do zgęstnienia. 2. Ugotowaną owsiankę
Z notatnika dietetykarzeczy przygotowuję przy weekendzie. Tę owsiankę pokochała moja rodzina, córka wręcz przepada za nią. Jest sycąca, nie obciąża żołądka i naprawdę dodaje energii na większość dnia! Składniki: * 1 szklanka płatków owsianych * 2 szklanki mleka * 3-4 łyżki syropu klonowego * 1 banan * 2 garście borówek * kilka malin * kilka plastrów jabłka Płatki przesypałam do garnka i zalałam mlekiem. Przykryłam pokrywką
Pieprzyć z FantazjąDuże, pożywne śniadanie na ciepło z owocami sezonowymi. Składniki: gruszka duża żółte śliwki, łyżeczka siemienia lnianego, 4 łyżki płatków owsianych górskich, czubata łyżka mielonych migdałów, 1/2 szklanki mleka, 1/2 łyżeczki cynamonu, 6-8 migdałów Przygotowanie: Mleko mieszamy z płatkami, siemieniem, mielonymi migdałami. Gruszkę obieramy ze skóry, kroimy w grube plastry. Ze śliwki usuwamy pestkę kroimy na ćwiartki. Przekładamy na naczynia
Lena Gotujerzeczy przygotowuję przy weekendzie. Tę owsiankę pokochała moja rodzina, córka wręcz przepada za nią. Jest sycąca, nie obciąża żołądka i naprawdę dodaje energii na większość dnia! Składniki: * 1 szklanka płatków owsianych * 2 szklanki mleka * 3-4 łyżki syropu klonowego * 1 banan * 2 garście borówek * kilka malin * kilka plastrów jabłka Płatki przesypałam do garnka i zalałam mlekiem. Przykryłam pokrywką
Pieprzyć z Fantazjąpestkami granatu to kolejny szybki pomysł na ciepłe słodkie i do tego sycące śniadanie. Jeżeli dodamy do niej mleka roślinnego będzie to śniadanie wegańskie :) Składniki na porcję: 1/2 szkl. płatków owsianych szkl. mleka krowiego lub roślinnego łyżka pasty sezamowej tahini syrop klonowy sezam biały 1/2 granatu Do rondelka wsypać płatki, dodać mleko i zagotować. Gotować na małym ogniu przez
wyzwania kuchenneSKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 por 1 łyżka świeżego drobno posiekanego rozmarynu 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych 2 jajka Sól i pieprz do smaku 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka płatków papryki suszonej 1 łyżeczka chilli Dodatkowo 100 g kaszy manny 1 kulka mozzarelli PRZYGOTOWANIE: Składniki na kotlety dokładnie ze sobą wymieszać. Mozzarellę
Gotowanie Patkitaki spód do pizzy wystarczy dodać ulubione dodatki i obiad gotowy :) OWSIANKA Z JABŁKIEM I CYNAMONEM Uwielbiam ten produkt! W środku znajdują się ekologiczne i bezglutenowe płatki owsiane, pokrojone suszone jabłka i cynamon. To wszystko! Jest to szybki i pożywny pomysł na rozpoczęcie dnia. Wystarczy zalać płatki mlekiem/napojem roślinnym, troszkę pogotować i już :) MIKS DO PRZYGOTOWANIA WEGAŃSKICH
Zdrowie na języku :Pskorupiaka, ze słonym bekonem, odrobiną chilli, podane w delikatnej pieczarce okazało się strzałem w dziesiątkę! Polecam! Jeżeli lubicie faszerowane pieczarki i niekonwencjonalne smaki to polecam Wam również pieczarki faszerowane płatkami owsianymi . Składniki : 4 duże pieczarki 2-3 szalotki 1 puszka mięsa krabowego 4-5 plastry bekonu 1 jajko szczypta płatków chilli sól, pieprz dymka masło do smażenia Przygotowanie
Codzienne Gotowaniezupy robione na zakwasie z mąki zwykle żytniej lub owsianej. Ale np na lubelszczyźnie, zakwas robi się na mące gryczanej a spotkałam się i z takim robionym na płatkach owsianych. Obojętne czy żurek czy żur, zupa powinna być treściwa, lekko ostra w smaku i lekko kwaskowa. Sam skład zupy może się nam znacząco różnić w zależności od regionu Polski
Mieszam w Garnkusłodkie, nie rujnując jednocześnie diety i figury. Bez dodanego cukru i tłuszczu, który pochodzi w tym wypadku wyłącznie z masła orzechowego. Mają tylko jedną wadę: uzależniają! Składniki: 1 szklanka płatków owsianych (zmielonych) 1 szklanka wiórków kokosowych 200g masła orzechowego solonego 3 łyżki miodu (u mnie gryczany) Przygotowanie: Wiórki i płatki połączyć w misce, dodać miód i masło orzechowe. Wymieszać dokładnie
Cakes By Kejtpropozycja na śniadanie nie tylko dla dzieci. Wiecie,że cynamon nie tylko jest aromatyczny, ale posiada wiele właściwości leczniczych. Działa antygrzybicznie i antybakteryjnie. Składniki: 1/2 l mleka 1 szklanka płatków owsianych górskich 2 łyżki miodu lub cukru 1 duże jabłko cynamon do posypania Wykonanie: Mleko wlać do garnka, wsypać płatki i gotować stale mieszając (lubią się przypalać) Po ugotowaniu wymieszać
O kuchni z uczuciemnigdy nie jadłam wcześniej owocu kaki, ale lubię próbować nowości, a że w TESCO była promocja nie mogłam stracić takiej okazji ;) Składniki (na jedną osobę): 0,5 szklanki płatków owsianych firmy Kupiec nieco ponad 0,5 szklanki wrzątku 1 łyżeczka miody 1 owoc kaki odrobina cynamonu Sposób przygotowania: Płatki zalewamy wrzątki, rozpuszczamy w nich miód, dodajemy cynamon
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmetabolizm. (JOGURT NATURALNY) Po drugie błonnik. Daje uczucie sytości. (OTRĘBY OWSIANE) Po trzecie węglowodany, witaminy i składniki mineralne. To wszystko zagwarantuje odpowiedni owoc. (MANGO) Do szklanki na przemian wsypujesz płatki owsiane, jogurt, zblendowane mango. I gotowe. Można przygotować wieczorem i wstawić do lodówki. Tym sposobem rano nie musimy tracić czasu, by przygotować jedzenie. Daj znać jaki jest Twój sposób
Mój Smak na ŻycieMatura już tuż, tuż, a jeszcze tyle do ogarnięcia. Nic to, siedzę i się uczę :) Pożywne śniadanie to podstawa :) ~ Dyniowa owsianka orzechowa ~ Składniki: 50g płatków owsianych 10g otrębów owsianych 1 łyżka masła orzechowego 150g puree z pieczonej dyni szczypta soli słodzidło cynamon + puree z pieczonej dyni cynamon Płatki i otręby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut
Kuchenny Skrawek Niebaktóre mam nadzieję, pomogą mi bardziej przylgnąć do Boga i stać się lepszym człowiekiem. Dzisiaj owsianka a'la szarlotka, pyszna i zdrowa :) ~ Szarlotkowa owsianka z serkiem wiejskim ~ Składniki: 50g płatków owsianych 10g otrębów pszennych 5g świeżo mielonego siemienia lnianego 1/2 startego jabłka cynamon +serek wiejski 1/2 startego jabłka cynamon Płatki i otręby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut. Dodajemy
Kuchenny Skrawek Nieba