Pyszne proteinowe serniczki/skyrniczki śniadaniowe - podane z ulubionymi owocami/syropem klonowym. Super pożywne śniadanko :) SKŁADNIKI (na 6 placuszków) - 1 opakowanie skyra naturalnego (150g) - 1 miarka
Moje Kuchenne Rewelacjeporze rabarbarowe ciasta, a że jakoś nie miałam jeszcze czasu żadnego upiec a córka zagadywała, że zjadłaby coś słodkiego z rabarbarem to wczoraj na szybko przygotowałam jej takie placuszki. Co prawda ona jadła w wersji bezglutenowej, ale podaję przepis w obu wersjach, również z mąką pszenną. Placki są lekkie, puszyste, słodkie a jednocześnie delikatnie kwaśne od rabarbaru. Na ciepło
Bernika - moj kulinarny pamietnikolej, kłaść łyżką porcje ciasta, rozpłaszczyć i smażyć na rumiano z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo smaczne, lekkie, aromatyczne, złociste dzięki kurkumie placuszki z szarą renetą, doskonałe na podwieczorek, kolację........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięosób, które wybrały opcję z szynką (kiełbasą), trzeba ją drobno pokroić, aby smażenie placków było łatwiejsze. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Na rozgrzany na patelni olej kładziemy placuszki, formujemy je jak placki ziemniaczane. Smażymy aż będą rumiane. Smacznego! Ann. PS jako dzieciak jadłam je oczywiście z ketchupem
Kuchnia moimi oczamipłatków owsianych 20 g odzywki białkowej 1-2 białka jaja kurzego szczypta soli ulubiony nutlove lub inny krem śnieżka, u mnie 15 g + 50 … Czytaj dalej Proteinowe placuszki na białkach
czarrna od kuchniprzeciskamy przez praskę. Do ziemniaków dodajemy sól, pieprz, mąkę pszenną, jajka i pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę. Wyrabiamy ciasto, formujemy z niego szeroki na 5 cm wałek i kroimy placuszki grubości 1 cm. Każdy plaster lekko wyrównujemy, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rumiano. Racuszki z kiełbasą - kuchnia podkarpacka Racuszki z kiełbasą - kuchnia podkarpacka Więcej podkarpackich przepisów
Trzeci talerzktóre zazwyczaj robi wszystkim pobudkę już przed świtem. Niestety szybko dotarło do mnie, że nowa godzina siódma jeszcze w sobotą była szóstą, a ja … The post Czekoladowo-daktylowe placuszki appeared first on FitSweet
Fitsweet.mejajko 30 g mąki pełnoziarnistej 70 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki erytrytolu 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksować przy użyciu blendera na jednolita … Czytaj dalej Placuszki serowe
czarrna od kuchnitrzeba się spieszyć. Jesienią aromatyczne jabłka są dodatkiem oczywistym. Korzystając z zalet nieprzywierającej powłoki patelni WOLL przygotowałam racuchy w zdrowszej wersji i całkowicie zrezygnowałam z tłuszczu do smażenia. Placuszki wyszły idealne, delikatne, puszyste i równomiernie zarumienione z każdej strony. składniki: 5 dag świeżych drożdży 3 łyżki cukru 1 1/2 szklanki ciepłego mleka 3 szklanki mąki
babka w formieostudzone i rozpuszczone masło. Wszystko mieszamy, na koniec dodajemy łyżkę wódki lub spirytusu. Mieszamy. I nasze ciasto gotowe. Na patelnie dajemy nie dużo oleju, podgrzewamy go, z ciasta formujemy placuszki i smażymy na małym ogniu na złoty kolor. One pięknie w smażeniu się napuszają i rosną. Usmażone racuchy dajemy na ręcznik papierowy by usunąć nadmiar oleju. Posypujemy cukrem pudrem
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuostudzone i rozpuszczone masło. Wszystko mieszamy, na koniec dodajemy łyżkę wódki lub spirytusu. Mieszamy. I nasze ciasto gotowe. Na patelnie dajemy nie dużo oleju, podgrzewamy go, z ciasta formujemy placuszki i smażymy na małym ogniu na złoty kolor. One pięknie w smażeniu się napuszają i rosną. Usmażone racuchy dajemy na ręcznik papierowy by usunąć nadmiar oleju. Posypujemy cukrem pudrem
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokugorący kłaść łyżką porcje ciasta, lekko je spłaszczyć i smażyć na złocisto z każdej strony, odkładać na ręcznik kuchenny, podawać posypane cukrem pudrem, smakują również na zimno - najlepsze placuszki jabłkowe ze startą skórką pomarańczową, są bardzo aromatyczne, delikatne, soczyste..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękłaść łyżką dużą porcje ciasta, delikatnie rozpłaszczyć i smażyć na rumiano z każdej strony, przed podaniem posypać pudrem cukrem. Placki smakują również jako zimne do podjadania - bardzo smaczna odmiana placuszków jabłkowych, z nadzieniem śliwkowym sa również idealne do zjedzenia.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięIdealna szybkie i smaczne śniadanie to oczywiście bananowe placuszki. W imię zero waste zużyłam już ciemne banany, dawniej takie wywaliłabym. Czytaj więcej
Ana Mari's worldIdealna szybkie i smaczne śniadanie to oczywiście bananowe placuszki. W imię zero waste zużyłam już ciemne banany, dawniej takie wywaliłabym. Czytaj więcej
Ana Mari's world