trzeba się spieszyć. Jesienią aromatyczne jabłka są dodatkiem oczywistym. Korzystając z zalet nieprzywierającej powłoki patelni WOLL przygotowałam racuchy w zdrowszej wersji i całkowicie zrezygnowałam z tłuszczu do smażenia. Placuszki wyszły idealne, delikatne, puszyste i równomiernie zarumienione z każdej strony. składniki: 5 dag świeżych drożdży 3 łyżki cukru 1 1/2 szklanki ciepłego mleka 3 szklanki mąki
babka w formieostudzone i rozpuszczone masło. Wszystko mieszamy, na koniec dodajemy łyżkę wódki lub spirytusu. Mieszamy. I nasze ciasto gotowe. Na patelnie dajemy nie dużo oleju, podgrzewamy go, z ciasta formujemy placuszki i smażymy na małym ogniu na złoty kolor. One pięknie w smażeniu się napuszają i rosną. Usmażone racuchy dajemy na ręcznik papierowy by usunąć nadmiar oleju. Posypujemy cukrem pudrem
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuostudzone i rozpuszczone masło. Wszystko mieszamy, na koniec dodajemy łyżkę wódki lub spirytusu. Mieszamy. I nasze ciasto gotowe. Na patelnie dajemy nie dużo oleju, podgrzewamy go, z ciasta formujemy placuszki i smażymy na małym ogniu na złoty kolor. One pięknie w smażeniu się napuszają i rosną. Usmażone racuchy dajemy na ręcznik papierowy by usunąć nadmiar oleju. Posypujemy cukrem pudrem
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokugorący kłaść łyżką porcje ciasta, lekko je spłaszczyć i smażyć na złocisto z każdej strony, odkładać na ręcznik kuchenny, podawać posypane cukrem pudrem, smakują również na zimno - najlepsze placuszki jabłkowe ze startą skórką pomarańczową, są bardzo aromatyczne, delikatne, soczyste..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękłaść łyżką dużą porcje ciasta, delikatnie rozpłaszczyć i smażyć na rumiano z każdej strony, przed podaniem posypać pudrem cukrem. Placki smakują również jako zimne do podjadania - bardzo smaczna odmiana placuszków jabłkowych, z nadzieniem śliwkowym sa również idealne do zjedzenia.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięIdealna szybkie i smaczne śniadanie to oczywiście bananowe placuszki. W imię zero waste zużyłam już ciemne banany, dawniej takie wywaliłabym. Czytaj więcej
Ana Mari's worldIdealna szybkie i smaczne śniadanie to oczywiście bananowe placuszki. W imię zero waste zużyłam już ciemne banany, dawniej takie wywaliłabym. Czytaj więcej
Ana Mari's worldPyszne, delikatne placuszki idealne na śniadanie czy podwieczorek. Znacie, lubicie? Jeśli jeszcze nie próbowaliście to teraz jest ten moment. Dobrze smakują zarówno z miodem jak i syropem klonowym, owocami, serkiem czy bitą śmietaną. Ciasto możecie przygotować wieczorem, wstawić do lodówki, a rano tylko usmażyć. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pancakes (pankejki) Składniki 3 szklanki mąki 3 szklanki maślanki 4 jajka ¼ szklanki
To co lubię - gotuję i polecamjajko 40 g maki kawałek papryki 1/2 cebuli sól, pieprz, curry, ostra papryka dodatkowo: 2 łyżki skyru lub serka naturalnego 2 łyżki chudego jogurtu 1 … Czytaj dalej Mini placuszki cukiniowe
czarrna od kuchnijajko 4-5 łyżek mąki 1/3 szklanki mleka 1 łyżeczka curry sól, pieprz do podania: pomidory i cebulka Przygotowanie: Cukinię zetrzeć na tarce, parówki obrać … Czytaj dalej Placuszki cukiniowe z parówką
czarrna od kuchniSierpień zdecydowanie mija mi pod znakiem borówek :) Jem je praktycznie codziennie, a że jest ich naprawdę mnóstwo to można poszaleć z przepisami. Dziś znów puszyste, lekkie placuszki w sam raz na pożywne śniadanie lub deser. Tym razem w wersji z jogurtem naturalnym oraz serkiem waniliowym, na mące pełnoziarnistej, podane z syropem klonowym. Składniki (ok. 15 sztuk): 150 g jogurtu
Healthy food explorerżółty starty na tarce -ok 15 lub 10 dag Wszystkie składniki dajemy do jednego garnka i wymieszać doprawić do smaku .Możemy smażyć na oleju ,Poniżej fotka jak wyszły placuszki
Moje Wyrobysuche składniki i dodaj mokre, wymieszaj rózgą kuchenną. Jabłko obierz i pozbaw gniazd nasiennych, posiekaj w drobną kostkę. Dodaj do ciasta. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i smaż placuszki partiami z obu stron na złoto. Oprócz cukrem pudrem. Placki z jabłkami smakują na ciepło i zimno. Smacznego
Zasmakuj KuchniPankejki serowe Gofry marchewkowe z serem halloumi Placuszki warzywne Jajka w szynce Omlet z tuńczykiem Gofry z kukurydzą
czarrna od kuchniposzatkować i posolić aby zmiękła. Można też kapustę przelać wrzątkiem, ale ja wolę posolić, odcisnąć, potem już soli nie dodaję do placków. Reszta składników w przepisie poniżej. Przepis na Placuszki z młodej kapusty . Z podanych proporcji wyjdzie około 15 dużych placków: ½ główki młodej kapusty ¾ szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej ½ szklanki kefiru 2 jajka 1 cebula
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię