skusiłam się na przygotowanie racuszków z jabłkami, które autorka podała dodatkowo z śliwkami, które pominęłam, bo czas i pora na nie przyjdzie jesienią. Dla mnie takie domowe placuszki kojarzą się z beztroskimi chwilami dzieciństwa i przywołują miłe wspomnienia. dlatego robię je dość często na śniadanie lub kolację. Racuszki robię najczęściej sama na oko, więc chciałam zobaczyć co wyjdzie gdy zastosuję
Cynamonowe szczęścieoraz posiekaną natkę. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 8 części. Z każdej formujemy kuleczki i odstawiamy przykryte ściereczką na około 15-20 minut. Po tym czasie wałkujemy je na owalne placuszki. Chlebki smażymy na rozgrzanej, suchej patelni, aż zarumienią się z obu stron. Jeszcze ciepłe smarujemy masełkiem czosnkowo-pietruszkowym
Smaki Na Talerzuprzekładamy na rozgrzaną z olejem patelnię. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu przekładamy na deskę wyłożoną ręcznikiem papierowym i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem placuszki posypujemy cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Jabłkowe krążki w cieście pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plporcje ciasta i smażyć na rumiano z każdej strony. Usmażone partiami placki (wyszło 12 placków) odkładać na talerz. Przed podaniem posmarować każdy placek konfiturą wiśniową lub jaką się lubi - placuszki bananowe są idealne na szybki posiłek do śniadania, kolacji czy na deser, możne je podać z ulubionym dżemem, konfiturą, sokiem, syropem..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięciasta na placki, delikatnie mieszając całość do uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto powinno być gęste. Wsypujemy jabłka do ciasta, mieszamy. Smażymy na średnio rozgrzanym oleju z obu stron. Można przykryć placuszki pokrywką na czas smażenia, szybciej dojdą w środku i na pewno nie będą surowe. Po usmażeniu placków, każdego odkładamy na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu. Placki z jabłkami podajemy
NiePieprz.plPyszne leciutkie placuszki bananowe idealne na śniadanie, deser, dla dzieci i dorosłych u mnie z dodatkiem posiekanej czekolady mlecznej i gorzkiej, w takim połączeniu banana z czekoladą smakują doskonale :) Składniki: 2 jajka kl M 2 banany (waga przed obraniem 400 g) 1/2 szkl mąki orkiszowej typ 550 lub maki pszennej tortowej (szkl o poj. 200 ml) 1/3 łyżeczki sody
Gotowanie...to proste !Pyszne i zdrowe placuszki to zawsze dobry pomysł na kolację! Najlepiej wykorzystać sezon i podać je z kureczkami prosto z lasu! Zapraszam Ciebie po przepis na placki z kaszy gryczanej z sosem kurkowym, sezonowe, zdrowe i smakowite. Placki z kaszy gryczanej z sosem kurkowym Ilość … Artykuł Placki z kaszy gryczanej z sosem kurkowym pochodzi z serwisu
Flymetothespoonnaprawdę pysznego. Do nadzienia użyłam m.in. pysznych wiśni z miodu od BeHarmony. Próbowaliście kiedyś takie owoce w miodzie? Jeśli nie, to naprawdę polecam. Idealne jako dodatek do różnych placków, placuszków, naleśników, owsianek czy deserów. Idealne też od tak ze słoiczka Pyszne i zdrowe. Dlaczego warto sięgać po produkty od BeHarmony? BeHarmony to marka powstała z pasji i miłości do natury
Słodkie okruszkiSzybkie racuchy jogurtowe Puszyste, mięciutkie i delikatne w środku oraz rumiane i chrupiące z zewnątrz placuszki na jogurcie. Są wręcz ekspresowe w wykonaniu, a do tego banalnie proste. A smak… niebo w ustach! Składniki: 300ml gęstego jogurtu naturalnego 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 1 jabłko Dodatkowo: olej
Blog z ApetytemBrak pomysłu na szybkie i pożywne śniadanie? Na pomoc przychodzą amerykańskie placuszki pancakes! Ekstremalnie szybkie w przygotowaniu, na słodko lub słono – dodatki zależą tylko od Ciebie. To czego użyjesz jako dodatkowych składników sprawi, że z jednego przepisu możesz wyczarować tysiące posiłków. Sprawdzą się idealnie zarówno na weekendowe śniadania, jako lunchbox do pracy czy szkoły, a także jako poobiedni deser
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mleka 20 g drożdży 1 łyżeczka cukru 300 g gotowanych grzybów natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem i cukrem, a … Czytaj dalej Placuszki drożdżowe z grzybami
czarrna od kuchnibyć może, będzie potrzebne dolewanie mleka w trakcie mieszania aby uzyskać lżejszą konsystencję ! Wymieszane ciasto odstawiamy przykryte folią lub ściereczką do podwojenia objętości. 4. Po wyrośnięciu smażymy niewielkie placuszki na rozgrzanym oleju. Podajemy posypane cukrem lub cukrem pudrem. Smacznego
Gotowanie...to proste !