placki z serem - 3507 przepisów (strona:84/234)

Rolada serowo – drobiowa 112

żółtego sera Nadzienie: 2 – 3 pojedyncze filety z kurczaka 500 g pieczarek sól, pieprz, ostra papryka olej Przygotowanie: Białka ubić z 1/4 łyżeczki soli. Dodać stopniowo żółtka a na końcu majonez , pieprz , mąkę , proszek do pieczenia . Na końcu dodać ser żółty starty na tarce o małych oczkach. Ciasto powinno przypominać trochę surowe placki ziemniaczane Masę wyłożyć na płaską

Za drzwiami kuchni
Pizza z dynią i feta 198

cienkie plastry. Nastaw piekarnik na 200ºC. Skrop dynię oliwą, posyp solą morską, chili i piecz przez 15 minut. Rozwałkuj wyrośnięte ciasto na placek o średnicy 25 cm. Posmaruj sosem do pizzy, ułóż dynię i pokrusz ser. Wstaw do nagrzanego na 225ºC piekarnika i piecz przez 10 minut. Wyjmij pizzę z piekarnika, obłóż rukolą i posyp żurawiną i orzechami. Pokrój

codojedzenia
Placki puszyste z ricottą 78

wagi i miarki - łatwo dostępne składniki Czas przygotowywania:   do 10 minut + śmażenie Czas smażenia:  łącznie do 25 minut Ilość placków: około 20 sztuk Składniki: • niepełna szklanka mąki pszennej • 4 średnie jajka • kostka sera ricotty - 250 g • 2 łyżki cukru • łyżeczka proszku do pieczenia i szczypta sody Dodatkowo olej do smażenia oraz świeże maliny

AniaGotuje.pl
Gnocchi Sardi 168

trudnych warunkach. Wśród produktów wiele jest suszonych, co ułatwia ich przechowanie. Głównym artykułem spożywczym jest chleb. Ten tradycyjny, pasterski ma kształt cieniutkich, chrupiących placków, nazywanych pani carasau lub pani pistoccu. Sardynia to też królestwo mięs, wędlin, serów, warzyw, owoców, ziół, ale także makaronów, a wśród nich znajdziemy  malloreddus,  przypominający gnocchi makaron z semoliny, podawany najczęściej z gęstymi sosami

Smakowity Blog Kulinarny
Placki z ryżu i warzyw 130

koperek bardzo drobno, dodajemy sól i pieprz do smaku Następnie wbijamy dwa cale jajka i mieszamy tak by połączyć składnki ,dodajemy ser i znów mieszamy na końcu dodajemy groszek i delikatnie mieszamy. Fotmujemy nasze placki na blaszce wcześniej smarujemy ją oliwą Pieczemy około 40 min na programie fun 180C SMACZNEGO

Viola cooks with passion
Tortille z grillowanym kurczakiem curry 265

Imprezowa przekąska Składniki placki do tortilli 3 szt mięso z kurczaka 40 dkg pieczarki 6 szt ser żółty 5 dkg ketchup pikantny sól i pieprz przyprawa curry kurkuma sok z … Czytaj dalej Tortille z grillowanym kurczakiem curry

czarrna od kuchni
NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM 157

będzie wyciekał z naleśnika. Dodaję parę startych ząbków czosnku,pieprz i odrobinę soli do smaku,  nie za dużo ponieważ ser jest słony. Pod koniec gotowania dodałam około dwóch łyżek śmietany. Smaruję farszem placki naleśnikowe,zawijam i układam w żaroodpornym naczyniu skropionym oliwą. Wierzch naleśników posypałam startą mozzarellą i wstawiłam do piekarnika na około 15 minut

potrawyregionalne
Sernik z różą 137

rozmącić ze śmietaną, wymieszać z mąką i wyrobić ciasto dodając resztę składników.  Ciasto podpiec w piekarniku na różowo. Na podpieczonym i ostudzonym placku rozsmarować konfiturę z płatków róży i zalać masą serową. Wykonanie masy serowej: Ser zmielić na bardzo gładko- odstawić. Masło utrzeć na pulchną masę z żółtkami i z cukrem. Następnie dodawać po łyżce sera cały czas ucierając

Tradycyjna Kuchnia
Pyszna tortilla z tuńczykiem 100

oleju  kukurydza z puszki  roszponka  kiełki brokuł  czerwona papryka   ser feta Sposób przygotowania: Pokroić paprykę i ser feta na kawałki. Odsączyć kukurydzę i tuńczyka z zalewy. Następnie nałożyć na placek tortilli wszystkie składniki. Pamiętając przy tym,że nie może być ich zbyt dużo.Zwinąć tortillę i pokroić na kawałki. Ten i inne przepisy znajdziecie

Wielki apetyt
Rolada serowo – drobiowa 328

Przygotowanie: Białka ubić z 1/4 łyżeczki soli. Dodać stopniowo żółtka a na końcu majonez , pieprz , mąkę , proszek do pieczenia . Na końcu dodać ser żółty starty na tarce o małych oczkach. Ciasto powinno przypominać trochę surowe placki ziemniaczane Masę wyłożyć na płaską blachę piekarnika (z papierem do pieczenia) i piec w temperaturze 180 stopni przez

Za drzwiami kuchni
Cucina Romana i o tym jak wybrałam papieża. 152

składników ale jakich składników. Jedliście kiedyś pizzę z ziemniakami? Z cukinią? Ale nie jako jako jeden ze składników ale jako jedyny! Albo placek od pizzy z nutellą, czy z sałatą sosem majonezowym i krewetkami (bez sera?!). Ja wcześniej nie jadłam. Pizzę można dostać wszędzie. Zawinąć, wziąć w rękę i zjeść na Schodach Hiszpańskie albo zanieść do parku i popić

Brzuszki Łakomczuszki
PLACKI ZIEMNIACZANO MARCHEWKOWE 130

sosem (klik).   Składniki na placki: 800 g ziemniaków 2 szt.marchewek pół pęczku natki pietruszki świeże gałązki tymianku 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej ( niekoniecznie) sól świeżo zmielony czarny pieprz olej do smażenia Składniki na sos czosnkowy: opakowanie gęstego naturalnego jogurtu 1 szt.kiszonego ogórka 1 ząbek czosnku sól pieprz garść koperku mały kawałek sera feta Ziemniaki starłam na tarce(...)Układałam na papierowe ręczniki aby odsączyć z nich tłuszcz. Wyszły chrupiące i smaczne!   Do placków idealnie pasuje sos czosnkowy. Do miseczki włożyłam gęsty jogurt,pokrojony w plasterki kiszony ogórek, ząbek czosnku i pieprz. Dodałam parę listków suszonej mięty.  Dodałam również kawałek sera feta. Wszystkie składniki zmiksowałam blenderem. Na koniec dodałam świeży koperek. SMACZNEGO

potrawyregionalne
Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, botwiną i kozim serem 269

Tarta to rodzaj okrągłego placka przygotowywanego z ciasta kruchego, francuskiego, rzadziej drożdżowego, wypełnionego nadzieniem słodkim lub wytrawnym. Odmianą tarty na słono na kruchym cieście, zalanej masą śmietanowo-jajeczną jest quiche ( czytamy: kisz ). Trzeba przyznać, że Francuzi wpadli na genialny pomysł: pieczesz spód z ciasta, wrzucasz na niego owoce, słodki krem, albo mięso, rybę, warzywa i w sumie gotowe(...)wykorzystać resztki z lodówki. U nas dziś na szybko i na wytrawnie. I sezonowo: bo przecież botwinka już jest! Nęci na straganach swą bordową nacią. A do tego kozi ser - połączenie idealne :) SKŁADNIKI: Porcja dla 4 osób. 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki oleju do smażenia 1 średnia cukinia 1 pęczek botwinki 1 łyżeczka miodu 150 g koziego sera

W kuchni Katie
Tarte Flambée (Flàmmeküeche). 166

Amber piekliśmy T arte flambée, tradycyjny alzacki placek z cebulą i boczkiem, nazywany też alzacką pizzą. T arte flambée podobna jest do wypiekanego u nas podpłomyka. Swój rodowód bierze, tak jak podpłomyk, od próbnego wypieku chleba. Za pomocą takich cienkich placków z ciasta chlebowego sprawdzano temperaturę pieca przed pieczeniem chleba. Placek umieszczano  w nagrzanym piecu i jeśli(...)części. Wałkować na blacie lub stolnicy podsypując mąką na bardzo cienkie i niezbyt foremne prostokąty lub owalne placki. Posmarować placki créme fraîche, zostawiając wolne 3 cm ciasta od brzegu. Nałożyć cebulę, bekon i posypać utartym serem i suszonym tymiankiem. Piec tartę aż brzegi mocno się zrumienią (6 -12 min w zależności od temperatury). Smacznego

Codziennik Kuchenny
Tarta z zielonym groszkiem i serem pleśniowym 208

minut, póki nie zmięknie. Zdjąć z ognia i ostudzić. W misce wymieszaj jajka, mleko. Całość dopraw solą i pieprzem. Ser pleśniowy pokrój w drobną kostkę. Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj na oprószona mąką powierzchni na placek o średnicy 40 cm. Wyłóż ciasto na natłuszczoną okrągłą formę do pieczenia z wyjmowanym dnem o średnicy 28 cm. Nakłuj widelcem. Umieść(...)minut w temperaturze 180 stopni. Po tym, czasie ściągnij obciążenie i podpiekaj jeszcze chwilę aż ciasto się zarumieni. Na tak podpieczone ciasto wykładamy groszek z szalotkami. Posypujemy wszystko serem pleśniowym pokrojonym w kostkę a następnie zalewamy wszystko masą jajeczno- mleczną Piecz przez 25-35 minut w temperaturze 190 stopni, aż masa jajeczna zetnie się i lekko zarumieni. Wyciągnij z piekarnika

I LOVE LIFE

Proponowane wyszukiwania