się najeść, a żołądek nie jest obciążony. Składniki: 3 jajka (u mnie rozmiar L) 1 garść posiekanego koperku 1/2 posiekanej dymki 2 garści świeżego, umytego szpinaku baby 1 plaster sera koziego na jeden omlet 2 plasterki boczku pieczonego na drugi omlet 3 łyżki mleczka kokosowego 1 łyżka masła klarowanego (po pół łyżki na jeden omlet) sól morska (u mnie(...)się białka Następnie przerzucić omlet na drugą stronę i smażyć chwilę (druga strona smaży się szybciej) Omlet przełożyć na talerz i usmażyć drugi placek Na jeden omlet położyć połowę porcji szpinaku, a następnie pokruszony plaster sera koziego. Zwinąć w rulon Na drugi omlet położyć drugą połowę liści szpinaku oraz plastry pieczonego bekonu. Zwinąć w rulon Zjadać ze smakiem
Szczęśliwa kuchniasię najeść, a żołądek nie jest obciążony. Składniki: 3 jajka (u mnie rozmiar L) 1 garść posiekanego koperku 1/2 posiekanej dymki 2 garści świeżego, umytego szpinaku baby 1 plaster sera koziego na jeden omlet 2 plasterki boczku pieczonego na drugi omlet 3 łyżki mleczka kokosowego 1 łyżka masła klarowanego (po pół łyżki na jeden omlet) sól morska (u mnie(...)się białka Następnie przerzucić omlet na drugą stronę i smażyć chwilę (druga strona smaży się szybciej) Omlet przełożyć na talerz i usmażyć drugi placek Na jeden omlet położyć połowę porcji szpinaku, a następnie pokruszony plaster sera koziego. Zwinąć w rulon Na drugi omlet położyć drugą połowę liści szpinaku oraz plastry pieczonego bekonu. Zwinąć w rulon Zjadać ze smakiem
www.szczesliwakuchnia.blogspot.commiejsce na godzinę. W tym czasie czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do niego żółtko oraz oliwę, mieszamy na jednolitą masę. Ser ścieramy na tarce, na małych oczkach. Kiedy ciasto wyrośnie jeszcze raz lekko ugniatamy, rozwałkowujemy na cienki placek (ok. 3-4 mm). Tniemy na paski o szerokości 2-3 cm i długości ok. 10 cm. Paseczki smarujemy jajkiem(...)czosnkiem, posypujemy roztartymi w dłoniach ziołami, następnie serem (ser lekko wklepujemy żeby się nie sypał). Paseczki skręcamy i kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach
Pelusiowa KuchniaSkładniki: -5 ziemniaków surowych i jeden gotowany -10 dkg kaszy gryczanej -2 cebule -1-2 jajka -puszka tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym -papryka, ogórek, pomidor -plastry żółtego sera -sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi, harissa -sos czosnkowy Kaszę gotujemy na sypko w bulionie warzywnym. Ugotowanego ziemniaka zgniatamy. Surowe ziemniaki i jedną cebulę ścieramy. Zlewamy nadmiar wody. Ziemniaki łączymy i mieszamy(...)dodajemy drobno pokrojoną cebulkę. Warzywa kroimy. Na blaszce kładziemy papier do pieczenia, delikatnie natłuszczamy olejem i nakładamy ciasto ziemniaczano-gryczane formując placki. Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 170 st. C. Układamy plastry żółtego sera. Nakładamy tuńczyka, sos, warzywa i jeszcze raz sos. Gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnyFARSZ : 20 dkg pieczarek, poszatkowanych 20 dkg szynki, pokrojonej w kostkę kilka plastrów salami 15 dkg żółtego sera, startego na tarce 1/2 puszki kukurydzy 1 czerwona cebula, drobno pokrojona ketchup(...)objętość, wykładamy je na posypany blat mąką i zagniatamy. Ciasto dzielimy na 8 części. Każdą rozwałkowujemy na okrągły, cienki placek. Placki smarujemy ketchupem i na każdym rozkładamy porcję pieczarek, szynki, salami, kukurydzy i sera. Brzegi ciasta dobrze sklejamy, wierzch pierożków posypujemy serem. Calzone przekładamy na blaszkę i pieczemy w 190 *C, przez około 20 minut aż ładnie
Kulinarne Fantazje Mariolirówne części. Z każdego z tych kawałków możemy stworzyć osobną pizzę, postępując według dalszych kroków. Wałkujemy ciasto na mniej-więcej okrągły placek, po czym przekładamy go na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy sosem, posypujemy serem i wykładamy ulubionymi składnikami. Wstawiamy pizzę do piekarnika rozgrzanego do ok. 220°C i pieczemy przez przez ok. 12 minut
Proste-przepisy.plpiórka. Filet z piersi kurczaka kroimy na małe kawałeczki, przyprawiamy przyprawą kebab gyros. Smażymy do miękkości na rozgrzanym oleju. Cały placek ciasta smarujemy keczupem i obsypujemy oregano. Na połowie układamy warzywa - cebulę i paprykę, kurczaka i ser. Nadzienie przykrywamy drugą częścią. Brzegi ciasta zlepiamy i delikatnie podwijamy pod spód, formujemy kształt dużego pieroga. Wierzch obsypujemy oregano, wklepujemy
VioletoweKucharzenietakiej też użyłam do moich placków. Przepis pochodzi ze strony Magazyn Kuchenny, a przepis na sos czosnkowy możecie znaleźć na moim blogu ;) Składniki: 2 niewielkie cukinie łyżeczka soli 0,5 szklanki mąki pół szklanki startego żółtego sera jajko cebula 2 ząbki czosnku pieprz ziołowy ulubione przyprawy- jeśli ktoś lubi eksperymenty, może próbować przyprawić placki po swojemu :) olej do smażenia
Czerwona PorzeczkaTortille - małe co nieco na wielkie wyprawy www.kuchniasmakow.blogspot.com 4 tortille pszenne 4 plasterki wędliny lub łososia wędzonego na zimno 4 plasterki sera żółtego serek chrzanowy lub serek borowikowy 4 liście sałaty 1 pomidor trochę majonezu sól, pieprz Placek tortilli smarujemy cienko serkiem chrzanowym - cały. Na środku wydzielamy pasek o szerokości ok. 4 cm - układamy na nim sałatę(...)całej długości paska. Potem smarujemy ją cienko majonezem. Układamy na tym wędlinę lub łososia, ser żółty i plasterki pomidora. Posypujemy solą i pieprzem. Zwijamy od lewej do prawej - jak najciaśniej, uklepujemy lekko ;) Układamy na dużym, płaskim talerzu. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Po wyjęciu kroimy tortillowego naleśnika po skosie
Kuchnia smakówkurczaka lub warzywnego – 1 puszka krojonych pomidorów – 4 jajka – 1 szklanka pokrojonych w dużą kostkę ziemniaków – 1 szklanka jarmużu (bez twardych części) – ew odrobina sera koziego do podania – 2 tablespoons olive oil, divided PRZYGOTOWANIE: Na odrobinie oleju podsmaż posiekaną drobno cebulę i czosnek. Dodaj sól, 2 łyżeczki chilli w proszku, pomidory w puszce i bulion(...)kolejne 5 minut. Po ugotowaniu zostaw jeszcze całość pod przykryciem na kilka minut. Danie możesz posypać kozim serem i podawać z chrupiącym pieczywem. Smacznego! Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna – tost
nietylkopasta.plśniadaniowe: – szakszuka – szakszuka z dynią – szakszuka z kurkami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna MUFFINY JAJECZNE PRZYGOTOWANIE
nietylkopasta.plpapryka 2 liście laurowe 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne / mielonego chili sól do smaku 4 jajka Salsa: 1/2 limonki 50g sera feta 1/2 czerwonego chili 5 listków bazylii + do podania Dodatkowo: placki tortilli oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: 1. Cebulę, czosnek, seler naciowy i oczyszczone z nasion papryki pokrój w drobną kostkę. 2. W dużym
Kuchnia w Słońcu Skąpanaszakszukę z kurkami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna SZAKSZUKA PRZYGOTOWANIE: 15 minut SKŁADNIKI
nietylkopasta.plciasto urosło 2. Kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przyprawić i podsmażyć 3. Paprykę i cebulę w kostkę, marchewkę i ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 4. Z ciasta wałkujemy placki, przekładamy na blachę z papierem do pieczenia i nakładamy dodatki. Piec 20 min 200 stopni potem ostatnie 10 w 180 stopniach MAKRO: 881 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzudań z ziemniaka, kuchnia bliskowschodnia to 100 dań z bakłażana. Ja nie jestem aż taką fanką bakłażana. Na pewno zrobię za to dyniowe placki rosti z jajkami w koszulkach, tortillę z dynią, szałwią i serem, smażony ser halloumi z granatem, tatar z łososia w stylu bliskowschodnim, krewetki w marynacie z tamaryndowca, sałatkę z rzodkiewek, fig i jabłek, bataty
Ugotowane pozamiataneWami tym podziele w najblizszym czasie. Jesli pojedziecie do Finlandii, namawiam goraco do smakowania miejscowych przysmakow. Na miejscu pierwszym wymienie : Leipäjuusto. Ser z Laponii. Przepyszny slodkawy serek z krowiego mleka, w ksztalcie placka z brazowymi plamkami. Wbrew pozorom
dolcevitainmykitchentemperaturze 160 C , około 30 -40 minut -w razie potrzeby warto przykryć wierzch folią , żeby się nie przypaliło . Pod koniec pieczenia posypujemy tartym serem ( tak około 2 minut ) . Serwujemy na gorąco , w towarzystwie np. placków z dyni lub cukinii . Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Patisony, faszerowane kiełbasą meksykańską pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik
Ogrodnik w podróżyUwielbiam placki i placuszki. W większości przypadków jadam je na śniadanie w wersji na słodko. Dziś jednak postanowiłam upiec sobie zgoła odmienną i o wiele zdrowszą wersję placków. Zapraszam Was na pyszne Placuszki z kaszy jęczmiennej z białym serem i koperkiem. Są naprawdę pyszne. Tak pyszne, że mój mały synek zjadł mi połowę porcji i musiałam dorabiać więcej Chyba
Słodkie okruszkiPrzystawka :) Składniki placki do tortilli 2 szt pieczarki 6 szt szynka 2 plastry ser żółty 5 dkg ketchup pikantny 2 łyżki Sposób przygotowania Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć. … Czytaj dalej Tortille z serem i pieczarkami
czarrna od kuchniszkoły lub też na imprezę. Do wykonania 8 mini tortilli potrzebujemy: 4 tortilla wraps 1 paprykę 2 garści szpinaku baby 8 plastrów sera żółtego 8 plastrów ulubionej wędliny majonez/sos czosnkowy ketchup folię spożywczą Placek smarujemy majonezem lub sosem czosnkowym, w zależności co wolimy. A następnie układamy na nim składniki. Zwiniętą tortille i kroimy na pół
Kolejny blog o gotowaniujakoś zachciało mi się warzywnego obiadku Placki cukiniowo- marchewkowe SKŁADNIKI: 1 duża cukinia 1-2 marchewki tarty ser żółty 1-2 jajka ser feta jogurt typu greckiego klika ogórków gruntowych sól, pieprz, czosnek, przyprawa włoska Wszystkie warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Każde do osobnego naczynia. Cukinie i ogórki oprószyć solą i odstawić do wypocenia się. Odsączyć
MarciochaKucharzycytryny. Zostawić na kilka godzin lub na cała noc. Po tym czasie przełożyć na patelnie i smażyć do miękkości. Na koniec dodać ser i borówki. Delikatnie wymieszać. Zdjąć z ognia i przekładać naleśniki. Placki zawijać wg uznania, ja zawinęłam tylko rogi. Podawać na gorąco. SMACZNEGO
pieprzny smaczekDzisiaj całkiem na zimno ale nie na słodko. Z cytrynowo-koperkowym serkiem i wędzonym łososiem. Pyszne, orzeźwiające połączenie!Rolowane naleśniczki z serkiem i łososiem2 placki naleśnikowe o średnicy ok 26 cm.po 2 łyżki białego sera i greckiego jogurtułyżka posiekanego koperkupół
Dzieje kuchennej Wiewióry