Nudne śniadanie? Latem to niemożliwe :) Urodzaj pysznych owoców, że owsianki, jogurty, placki i inne smakołyki same lądują na talerzach. Połączmy zatem owoce i ser, które w duecie prawią ciekawą niespodziankę:) Składniki: kromka chleba tostowego masło krążek sera camembert 1/2 szklanki malin łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Chleb smarujemy cieniutko z obu stron masłem i grillujemy lub wrzucamy do tostera
ChilliJemyTortilla zapiekana z pieczarkami, cebulą, serem i jajkiem na twardo. Do tego sos na bazie majonezu i szczypiorek. Pyszne, sycące śniadanie Porcja jest dość duża, wystarczy
Bulliokalafiora Według ilości odsłon, to te właśnie przepisy cieszyły się Waszym największym zainteresowaniem :) Wegańskie drożdżówki z bananem Deser owsiany z ricotty Naleśniki z serem Naleśniki z kokosowym twarożkiem Świąteczne dekoracje do ciast Wegańskie pączki dyniowe Placki marchewkowe
Poranek na słodkorozgrzanej oliwie, aż powstanie gęsty sos. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem oraz oregano lub bazylią. składniki na wierzch: ok. 150 g sera mozzarella bazylia Gdy ciasto wyrośnie, dzielimy je na cztery części. Każdą delikatnie oprószamy mąką, rozwałkowujemy na cienkie placki i przekładamy na blaszki. Odstawiamy na ok. 15-20 min. do podrośnięcia. Następnie smarujemy sosem i pieczemy przez(...)rozkładamy porwaną mozzarellę i ponownie pieczemy do moment roztopienia się sera. Zapisz Zapisz Zapisz
Domowy Smak JedzeniaCebulę posiekałam w kosteczkę, wrzuciłam na rozgrzany na patelni olej (2 łyżki). Zeszkliłam i dodałam do kaszy razem z rozkruszonym serem. Przyprawiłam solą i pieprzem. Wymieszałam. Z ciasta odkrawałam kawałki, rozwałkowałam na placki i wykrawałam z niego krążki. Na każdy krążek kładłam łyżeczkę farszu. Zlepiłam brzegi pierogów i odstawiłam na ściereczkę. W rondlu zagotowałam wodę
Kuchnia u Krysiciasta formując zakładki Zgrilluj cukinię Zgrilluj białą włoską cebulę Wstaw do piekarnika i piecz ok 50 minut w 190 stopniach Porcje placka polałam octem balsamicznym i grubo mielonym czarnym pieprzem. Moja rada: Jeśli ser rocotta jest dla ciebie mdły, dodaj fetę, będzie ostrzejsze
AZgotuj!mięty truskawki Przygotowanie: Składniki na ciasto połączyć ze sobą i zmiksować na gładką masę. Naleśniki smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Ser zmiksować z żółtkiem i śmietaną, dodać puder i rodzynki. Nakladać na placki i zawijać. Podsmażyć na patelni na maśle. Posypać cukrem pudrem, udekorować truskawkami i listkami mięty...Smacznego
Gosia gotujejabłkowy placek owsiany z ricottą,płatkami migdałowymi i cukrem trzcinowym Muszę znaleźć jakiś dobry przepis na owsianego placka, bo teraz robiłam tak na
More food, love and dreamspodczas gotowania ryżu nie powinna nam pozostać żadna woda, ale gdy mamy jej za dużo musimy ryż odsączyć).Do ostudzonego ryżu dodajemy ser żółty, kurkumę i słodką paprykę. Z ryżu formujemy na dłoni mały placek na środek wkładamy startą marchewkę, nakładamy ryżu na górę i formujemy kuleczki lekko je spłaszczając. obtaczamy w otrębach. Do woku wlewamy olej, podgrzewamy
NaKońcuJęzykaPizza hawajska to danie, które przyrządzam za każdym razem, gdy gościnnie nocuje u nas 8 letni Kevin. Drożdzowy placek wysmarowany sosem pomidorowym a na wierzchu duże ilości szynki, ananasa oraz sera żółtego. Taka pizza najbardziej smakuje naszemu małemu przyjacielowi, choć zdaję sobie sprawę, iż ze względu na swój dość słodki smak nie każdemu musi przypaść do gustu.Co ciekawe
W mojej holenderskiej kuchnimnie miły gest doceniający moją pracę i poświęcony czas. Z góry dziękuję. Wykonanie Ciasto francuskie podzielić na dwie równe części. Plastry sera równo ułożyć na jednej części, przykryć drugą częścią i docisnąć. Dwuwarstwowy placek pokroić w jednocentymetrowe paski, które następnie skręcić wokół własnej osi. Świderki posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220oC, aż się
Świat Smakunadzieniem to propozycja na chwile, kiedy w lodówce zbyt wiele zapasów nie ma. Nie ma jajek, zostały jakieś resztki serów, pół paczki drożdży, na wpół uschnięta mięta na oknie... Wychodzi więc to, co na załączonym obrazku. Bieda placek albo jak kto woli "chaczapuri" :) ciasto: 300 g mąki 100 ml mleka 2% 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 20 g świeżych(...)twarogu 80 g mozzarelli 80 g sera pleśniowego z niebieską pleśnią 1 łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku listki świeżej mięty (z 2-3 gałązek) sól, pieprz Przygotowanie: Mozzarellę ścieramy na tarce o dużych oczkach lub drobno kroimy, ser z pleśnią rozdrabniamy w palcach. W miseczce mieszamy twaróg, mozzarellę, ser pleśniowy i śmietanę. Dodajemy starty ząbek czosnku
bistro mamadodać mąkę i przyprawy, delikatnie wymieszać. Blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, spryskać oliwą. Z masy formować placki w kształcie koła. Piec ok. 15 minut w 180 stopniach. Po tym czasie wierzch posypać startą mozzarellą lub serem żółtym, a na wierzchu ułożyć lekko podsmażone pieczarki. Zapiec kolejne 10 minut. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówmąkę i wszystko dokładnie wyrabiamy łyżką (najlepiej drewnianą). Pozostawiamy do wyrośnięcia na 20-30 minut. Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować na placek o grubości 1 cm i kładziemy na blasze wysmarowanej masłem. Na wierzch ciasta nakładamy przecier pomidorowy, ser żółty starty na tarce jarzynowej, wędlinę i pieczarki. Całość posypujemy przyprawami. Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy około 20-30 minut
Salonik smaków