dziubkiem, to nie używam chochli. Zachęcam do podrzucania naleśników, bo to jest cała frajda smażenia :-) Wystarczy delikatnie podważyć placek widelcem a potem to już leci jak z płatka.Okej kiedy naleśniki są już nasmażone bierzemy się za nadzienie. Ser "dziubać" widelcem z cukrem i cynamonem, żadnych blenderów i mikserów. W tym wydaniu ma być porządny gruby wiejski
pieprzny smaczekPlacki ziemniaczane można robić na wiele sposobów dodając do nich ulubione składniki Składniki • 8 ziemniaków średnich • 2 jajka • 1 marchewka • 1 cebula • 1 ząbek czosnku • 200 g ulubionej wędliny • 50 g sera żółtego • 3 łyżki amarantusa • pęczek świeżych ziół pietruszka, lubczyk, tymianek • sól • pieprz sos • 3 łyżki śmietany • 2 łyżki majonezu • 1 ząbek czosnku • 1 ogórek kiszony • sól(...)odcisnąć do szklanki powstały sok • Do ziemniaków zetrzeć na drobnej tarce marchew , cebulę, czosnek i ser 2. • Do masy dodać jajka amarantus, skrobię co się osadziła na dnie szklanki, pokrojoną wędlinę,posiekane zioła. Wszystko razem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć placki na rozgrzanym oleju 3. sos • Śmietanę wymieszać z majonezem .Na drobnej tarce zetrzeć ogórek kiszony
W królestwie smaków BeatyNajlepsze naleśniki z serem to naleśniki posmarowane kremowym serkiem waniliowym. Delikatnie chrupiące ze słodkim nadzieniem w środku. Z tego przepisu wychodzi ok. 6-7 dużych naleśników
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pozbycie się resztek z lodówki. Do jej przygotowania użyłam kilka kromek czerstwego chleba, a także kawałek wędzonej piersi z kurczaka, która została po robieniu sałatki, zalegającą rukolę i ser żółty, a także cebulę, którą zawsze się w domu znajdzie. Możecie oczywiście użyć innych dodatków, jakie akurat macie w lodówce: resztki wędlin, pieczonego mięsa z obiadu, paprykę, kukurydzę, pikle, itp. Danie(...)przekładamy na drugą stronę. Jeśli macie problemy z przełożeniem za pomocą łopatki, placek najlepiej zsunąć na talerz i z niego przełożyć z powrotem na patelnię. Po przełożeniu na placku układamy ulubione dodatki. Ja dałam pokrojoną w plastry wędzoną pierś kurczaka, posiekaną drobno cebulkę i starty ser żółty. Patelnię przykryłam pokrywką, aby ser się szybko rozpuścił i smażyłam jeszcze około
e-PrzepisyKulinarneczego chcieć więcej? No może żaby była mniej kaloryczna ale ciiiicho – jest smacznie Składniki: 4 placki tortilla 2 filety z kurczaka 1 papryka czerwona 1 niewielka cebula 3 łyżki kukurydzy konserwowej z puszki 1 kulka mozzarelli 15 dag sera żółtego gouda (lub innego) masło olej oliwa z oliwek 1/2 łyżeczki papryki słodkiej czerwonej sól pieprz Sos czosnkowy
MojaQchnia.plCiasto smarujemy sosem, posypujemy 2/3 ilości mozzarelli - według upodobań. Pieczemy 8-10 minut do zrumienienia. Gotową pizzę posypujemy resztą sera, układamy plastry pomidorów i świeżą bazylię. Od razu podajemy. Możemy skropić oliwą. PIZZA Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ, RUKOLĄ I MOZZARELLĄ: - 1 placek pizzy + 1/4 sosu (z przepisu bazowego) dodatki: Mozzarella - 1/2 kulki Szynka parmeńska/prosciutto - 40 g Rukola
Moje Kuchenne Rewelacjerozwałkować na średniej grubości placki .Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem np.Saga. Każdy placek oddzielnie upiec w temp. 180 stopni przez około 15-20 min. Margarynę, połowę mleka i cukier zagotować. Następnie do gorącej masy dodać ser, roztrzepane jajka i gotować do momentu aż masa zacznie gęstnieć [cały czas mieszając masę
Moje domowe kucharzenieoliwek (kroimy je) / a few green olives ( cut it ) sos pomidorowy / tomato sauce starty żółty ser / grated cheese Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, ilość porcji:2 Naleśniki układamy na blacie tak aby końcówkami nachodziły na siebie tworząc jeden duży placek. Potem smarujemy je serkiem, kładziemy plastry boczku, następnie posypujemy je papryczką chili i czosnkiem. Zwijamy naleśniki(...)tworząc rulonik. Gotową roladę kroimy na kilka części (małe roladki). Do smaku posypujemy roladki startym serem, polewamy sosem i posypujemy oliwkami. Smacznego! ***** We put pancakes on the table, so that the ends overlap to form one large pancake. Then, we smear them cheese, we put slices of bacon, then we sprinkle them chili peppers and garlic. We roll pancakes creating
Projekty ze smakiemciasta) ¾ kostki świeżych drożdży szczypta cukru 100 ml oleju 4 cebule 2 ząbki czosnku 200 g młodego szpinaku lub rukoli 125 g sera mozzarella szczypta pieprzu szczypta soli 80 g boczku do pizzy trochę oleju z chili Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski, zrobić w środku dziurkę(...)rukolę) opłukać i osuszyć. Rozgrzać piec do 250 stopni (bez termoobiegu). Ciasto jeszcze raz zagnieść, uformować wałkiem płaski, okrągły placek. Spód do pizzy położyć na papierze do pieczenia i włożyć na blachę. Na górze położyć plastry sera, boczku, krążki cebuli i posypać posiekanym czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Blaszkę wsunąć na spód piekarnika. Piec 15-20 minut. Wyjąć
Moja smaczna kuchniapiecach drzewnych i węglowych, a obecnie często po prostu na patelni. Nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę, ale te mączne placki były podstawą dla Włochów do powstania pizzy, zaś w antycznej Grecji stanowiły tradycyjne pieczywo podawane z serem i ziołami. Sposób podania moich bazuje właśnie na starogreckim pomyśle, jednakże dodatki są jak najbardziej polskie. Podpłomyki można w zasadzie upiec
Food SquareCiasto wykładam na blat i zagniatam, w razie potrzeby podsypując mąką. Rozwałkowuję na placek grubości ok 1/2 cm i szklanką wycinam krążki. Kaszę wsypuję na wrzącą i osoloną wodę i gotuję do miękkości, odcedzam i odstawiam by wystygła. Zimną łączę z białym serem, który uprzednio rozgniatam widelcem. Można dodać posiekaną miętę do farszu, o ile ktoś lubi
Bea(u)ty kitchenRozwałkować na wielkość blaszki (24x32 cm). Nakłuć widelcem. Na jeden placek wyłożyć równą warstwę orzechów. Placki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 15 minut, do zarumienienia. Ostudzić. Masa serowa: W garnku z grubym dnem rozpuścić masło, dodać ser, rozbełtane jajka, cukier, miód i ekstrakt waniliowy. Podgrzewać na średnim ogniu często mieszając. Gdy masa zacznie bulgotać
Smakołyki Asiciepłe miejsce. Patelnię posmarować olejem i umieścić ciasto na patelni i docisnąć do dna aby powstał placek. Posmarować ciasto sosem pomidorowym i oprószyć przyprawą. Ułożyć plasterki szynki, pokrojoną w piórka cebulę, przekrojone pomidorki skórką do dołu i całość posypać startym żółtym serem. Patelnię podgrzewać na średnim ogniu około ok. 5 minuty, a następnie wstawić do rozgrzanego piekarnika
Ala piecze i gotujeszklanki ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka oleju mąka pszenna do zagniecenia ciasta (szacunkowo 40 dag) dodatki: ok 40 dag tartego sera żółtego 1 kulka mozarelli kilkanaście plastrów sera wędzonego dobrego gatunku (najlepiej prosto od górala) konfitura z żurawiny 1-2 laski kabanosa (opcjonalnie) pasta pomidorowa sos czosnkowy Przygotowanie: Pokruszone drożdże zasypujemy cukrem i solą(...)gładkie, jednolite nie lepiące się do ręki ciasto. Rozwałkowujemy na cienkie placki, dopasowane wielkością do posiadanych blaszek. Blaszki smarujemy masłem lub oliwą i oprószamy mąką. Ciasto nie wymaga czasu na rośnięcie - im dłużej będzie stało, tym bardziej bułowate i grube wyrośnie. Smarujemy pastą pomidorową. Posypujemy żółtym serem. Rozkładamy na nim plastry sera wędzonego, na które wykładamy po małej "kuleczce
Kuchnia po mojemu