Składniki: sos pomidorowy- użyłam gotowego salami czarne oliwki mozarella w kulce ser gouda lub edamski mozarella w kawałku Ciasto na pizzę: 2 szkl. mąki 750 ml ciepłej wody 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 25 g drożdży 1 łyżka oliwy Wykonanie: Do miski wlewamy wodę, dodajemy cukier i drożdże. Rozpuszczamy drożdże, dodajemy mąkę, oliwę i sól(...)Wyrabiamy ciasto. Zakrywamy miskę ściereczką i czekamy aż ciasto urośnie. Około 20 minut. Ciasto rozwałkowuję na okrągły placek. Smaruję sosem pomidorowym, układam poszarpane salami, mozarellę z kulki pokrojonej na plastry, posypuję czarnymi oliwkami pokrojonymi w plastry, posypuję wszystko startym żółtym serem. Brzegi pizzy zawijam wkładając do środka paseczki pokrojonej mozzarelli. Zaklejam mozzarellę. Piekę na formie do pizzy przez około
MojaQchnia.plsmalcu\r","1\/2 szkl. \u015bmietany 18%\r","50 g dro\u017cd\u017cy\r","2 \u0142y\u017cki cukru\r","1\/2 \u0142y\u017ceczki proszku do pieczenia\r","nadzienie - marmolada, ser, mak itp\r","\r"],"name":"Krucho-dro\u017cd\u017cowe zawija\u0144ce z marmolad\u0105","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["W kubeczku rozcieramy dro\u017cd\u017ce z 2 \u0142y(...)drożdży 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia nadzienie - marmolada, ser, mak itp Sposób przygotowania W kubeczku rozcieramy drożdże z 2 łyżkami cukru. Z Podanych składników ręcznie lub w robocie, zagniatamy ciasto. Możemy postępować tak jak autor wspomnianego bloga, ale ja rozwałkowałam ciasto na placek. Posmarowałam placek marmoladą. Placek zawinęłam w rulon i pocięłam na kilku
Mieszam w Garnkułyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku zioła: bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn sól, pieprz 1 mała cukinia 1 papryka czerwona 1 papryka żółta kilka pieczarek 1 kulka mozzarelli kawałek żółtego sera 1. Do miseczki wlać 1/2 szklanki ciepłej wody, dodać drożdże, cukier. Odłożyć na 15 minut w ciepłe miejsce, żeby drożdże zaczęły pracować. 2. Do dużej miski (lub misy robota) przesypać(...)Papryki w paski. 6. Piekarnik rozgrzać do 250 stopni. 7. Wyrośnięte ciasto podzielić na pół. 8. Rozwałkować na cienki placek. Przenieść na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować sosem pomidorowym. Ułożyć wszystkie warzywa. Posypać porwaną mozzarellą i serem żółtym. 9. Piec przez 15 minut. Smacznego
Moja Galeria Smakuoliwek, olej lub oliwa z oliwek – tyle, aby było możliwe smażenie na głębokim tłuszczu. Farsz: 400-500 g filetów z kurczaka, 200 g pieczarek, 150 g tartego sera mozarella, 1 cebula, przyprawy: sól, pieprz, pietruszka, czosnek. Przygotowanie: Do ciepłej wody wsyp drożdże instant, łyżeczkę mąki oraz pół łyżeczki cukru. Wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce na 20 minut(...)kurczaka, a następnie dodaj warzywa. Dopraw solą, pieprzem, a także pietruszką i czosnkiem. Na samym końcu dodaj tarty ser, zmniejsz ogień i wymieszaj farsz. Kiedy ciasto urośnie i będzie miękkie, sprężyste oraz jednolite, dokładnie rozwałkuj je. Wykrój okrągłe małe placki i na środku umieść łyżkę farszu. Zlep je w taki sposób, aby nie rozkleiły się podczas smażenia. Kiedy przygotujesz
Rozdomowionaszklanki mąki,10 g świeżych drożdży,1 łyżka oleju,60 ml mleka,60 ml wody,dwie szczypty cukru,szczypta soli.dodatki:1/2 puszki pomidorów z bazylią,50 g żółtego sera,kilka różyczek brokuła,6 brykietów mrożonego szpinaku,1/4 fety,kilka czarnych oliwek. Przygotowanie:Ciasto: W rondelku podgrzewamy mleko, tak by było letnie. Dodajemy pokruszone drożdże i cukier. Mieszamy, aż drożdże(...)ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na 4 części. Z każdej formujemy kulkę, rozpłaszczamy i lekko rozwałkowujemy na placek. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim ciasto. Pomidory miksujemy blenderem i polewamy nimi ciasto. Posypujemy startym żółtym serem. Układamy rozmrożony i odciśnięty szpinak. Fetę pokrojoną w kostkę, plasterki czarnych oliwek, różyczki brokuła. Różyczki brokuła obgotowujmy wcześniej
Aga w kuchniDzisiaj zapraszam na wytrawne ciastka bez cukru, zrobione z bardzo prostego a zarazem popularnego przepisu na ciastka twarogowe. Kto raz je zrobi, zapamięta przepis, bo jest niesamowicie prosty. Ser, mąka, masło w równych proporcjach i nasza fantazja Zaletą ciasta twarogowego jest nie tylko smak, bo są naprawdę pyszne, ale to, że w zależności od dodatków, możemy zrobić wersję ciastek(...)sera białego z wiaderka – wtedy koniecznie go odsączamy, sera z kostki. Ja jak zwykle użyłam sera z Wielunia, który jak dla mnie ma idealna konsystencję do wszystkiego. Drukuj Ciastka bez cukru Pyszne, półfrancuskie ciastka wytrawne z dodatkiem nasion Składniki 250 g masła 250 g mąki 250 g sera białego 1 jajko ulubione nasiona do posypania Wykonanie Z mąki, sera
Mieszam w Garnkuwszystkie składniki. Jeśli chcesz wiedzieć jak zrobić ciasto na naleśniki - zapraszam po przepis. Z tego ciasta zrobisz pyszne naleśniki z serem oraz wymarzone naleśniki na słono. Ciasto idealnie nadaje się również do krokietów. Wystarczy usmażyć odrobinę grubsze placki. Gorąco polecam również mój przepis na naleśniki na kwaśnej śmietanie .. poezja
AniaGotuje.plwięc kluseczki będą delikatniejsze i bardziej miękkie po ugotowaniu). Ziemniaki i dynię ostudzić. Mąki przesiać, dodać ziemniaki,dynię i starty ser, doprawić solą, paprykami. Wbić jajko oraz żółtko. Zagnieść gładkie ciasto. Stolnicę podsypać mąką, ciasto rozwałkować na placek o grubości ok. 1,5 cm. Wycinać małe kółeczka (np. kieliszkiem). Zagotować osoloną wodę, łyżką cedzakową wkładać gnocchi do wrzątku
Kopystką po garachposypania olej lub smalec Do przesianej mąki dodałam żółtka, cukier wanilinowy, sodę i szczyptę soli. Następnie cukier. Dodałam śmietanę. Ser przecisnęłam przez praskę i dokładnie wymieszałam wszystkie składniki. Wyrobiłam ciasto na mięciutką masę. Rozwałkowałam je na placki o grubości około 1,5 cm i wykraiwałam z nich kółeczka. W środku nich robiłam mniejsze dziurki - polecam kieliszek. Smażyłam
potrawyregionalnepizza bez sera ma w ogóle jakikolwiek sens? W Turcji twierdzą, że owszem, ma. Lahmacun to turecka wersja wypiekanego placka z nadzieniem z mięsa mielonego (Turcy jedzą jagnięcinę lub baraninę, ale wieprzowo-wołowe też się nadaje) i kilku innych dodatków, okraszonych aromatycznymi przyprawami. Zaskakująco smaczna, często traktowana jako przystawka, chociaż w większej ilości z powodzeniem posłuży jako danie główne
Nerds KitchenZmniejszyć ogień. Przykryć patelnię. Dusić je, aż wyparuje woda. Wyłączyć ogień. Ugnieść ser widelcem. Dodać ser i przyprawy do farszu. Sos: Wymieszać wszystkie składniki sosu widelcem dokładnie. Podzielić ciasto na 5 kawałków. Rozsypać makę z skrobią na stolnicy. Wałkować ciasto na okrągłe placki, jak się da najcieniej. Przekroić na pół. Posmarować z olejem. Na szerokim, okrągłym brzegu kłaść farsz(...)rolować placki do środka. W końcu odzyskamy długie rulon. Potem uformować „ślimaczki”, tak jak na zdjęciu. Posmarować każdy z nich z sosem. Posypać czarnuszką. Rozłożyć na natłuszczoną blachę. Piec w temperaturze 175°C, aż do zrumienienia. Artykuł ISPANAKLI PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ, czyli okrągłe bułki ze szpinakiem i serem pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie Przepisyszklanka mleka sojowego, sól i pieprz. moda na bio http://modanabio.com/ Placki z cukinii Moje dzieci bardzo je lubia. I to jest dla mnie najlepszy argument. Placki z cukinii 2015-03-09 11:07:54 1. Umyć cukinię, zetrzeć na tarce, posolić i pozostawić na 15-20 minut tak, by puściły wodę. 2. W misce wymieszać mąkę(...)nadmiar wody. Wymieszać. 4. Dorzucić drobno posiekaną cebulkę, starty ser, kurkumę. Jeżeli macie, możecie dorzucić listki estragonu. 5. Za pomocą łyżeczki rozłożyć tak uzyskaną masę (w postaci małych placuszków) na formie idącej do piekarnika (wyłożonej papierem do piecznia). 6. Zapiekać przez 20 minut w piekarniku w temperaturze 180°C. 7. Placki są gotowe, gdy łatwo odkleja się
MODA NA BIOcukinia wygląda jak cukinia, a nie jej miniatura. Dziś rzecz właśnie o cukinii. Była tarta z cukinii , były placki z cukinii i marchewki , a także warzywne spaghetti. Dziś odświeżam stare pomysły, czyli cukinia faszerowana – kiedyś z łososiem, dziś serem feta, komosą ryżową i pomidorem. Cukinia zapiekana z komosą 2 duże cukinie 100 g (lub więcej) sera feta
Kucharzycatego ciasta spokojnie możemy upiec także pizze. Odstawiamy do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto wałkujemy na placek i wykrawamy kubkiem koła. Z 4 kółek powstaje jedna róża. Kółka układamy pionowo, aby lekko na siebie nachodziły. Smarujemy pesto i posypujemy żółtym serem. składamy na pół i rolujemy tworząc różę. Ja drożdżową przekąskę upiekłam w kształcie serca, ale Wy możecie zrobić
Radość kipiąca uśmiechem.