placki z serem - 3507 przepisów (strona:96/234)

Kuchnia indyjska nie jest trudna 145

czosnkowe, mango, limonkowe. Doskonałe jako dodatek do mięsa lub innych dań. Moje ulubione to czosnkowe, pysznie smakują jako dodatek do placków z cukinii (przepis poniżej) Mango chutney – to forma słodko pikantna mango, idealna do mięs, jako dodatek do serów czy warzyw. Musicie tego spróbować. Na zdjęciu powyżej paste poty madras – najostrzejsze z dostępnych. Jeśli nie lubicie ostrzejszego jedzenia(...)przepisów które przygotowaliśmy podczas warsztatów. Mam nadzieję, że sami zdecydujecie się na ich ugotowanie w domu PIZZE NA PAPADUMS Z BUTTER CHICKEN Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 3 placki papadams lub podobne (miękkie) – 3 łyżki sosu butter chicken Patak’s – 250 g świeżej mozzarelli – 10 pomidorków koktajlowych – 10-15 listków bazylii PRZYGOTOWANIE: 1. Piekarnik nagrzej

nietylkopasta.pl
Cebularze lubelskie (cebulaki). 678

duże jajko 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli NADZIENIE: 3-4 cebule 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki cukru sól pieprz 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki startego żółtego sera mak do posypania       Ciasto. Mąkę przesiewamy do sporej miski i robimy w niej wgłębienie. Z cukru, drożdży i ciepłego mleka robimy rozczyn i wlewamy do mąki, przykrywamy(...)wyłożonych papierem do pieczenia i zostawiamy na kolejne 20 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 stopni C. Wyrośnięte placki spłaszczamy w środku, wciskając w nie dno szklanki, a w powstałe wgłębienie nakładamy porcję nadzienia, posypujemy tartym serem i makiem. Pieczemy do zarumienienia (około 10 minut). Gotowe!      Ciasto to nadaje się również jako baza

Rozpustne gotowanie
Pizzerinki z szynką parmeńską i rukolą 120

mąki pszennej 125 ml ciepłej, przegotowanej wody łyżeczka soli szczypta cukru 50 g świeżych drożdży 30 g oregano 3 łyżki oliwy DODATKI sos pomidorowy szynka parmeńska rukola cebula ser mozzarella W niewielkiej misce rozpuść drożdże z łyżką mąki, szczyptą cukru i łyżką mąki. Gotowy zaczyn odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W tym czasie do miski przesiej mąkę, dodaj sól(...)części. Każdą z nich rozwałkuj i wycinaj koła o średnicy ok. 10 cm. Placki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy placek posmaruj sosem pomidorowym, a następnie wykładaj na nie plaster szynki parmeńskiej oraz cebulę pokrojoną w plastry. Całość posyp startym żółtym serem. Pizzerinki piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu wyłóż

365 dni dookoła kuchni
Pizzetki z cukinią i żółtym serem 175

wyciskamy z niej sok. Nastepnie dodajemy zioła prowansalskie, starty na tarce o małych oczkach ser żółty oraz pokruszony ser stilton. Dokadnie mieszamy całość. Gdy ciasto na pizzę już nam wyrosło, dzielimy je na pół. Każdą połówkę rozwałkowujemy na cienki placek. Nakładamy farsz nie na całe ciasto a jedynie na jedną jego krawędź, wzdłuż całej krawędzi. Rolujemy. Smarujemy roztrzepanym jajkiem(...)minutach zwiększamy temperaturę do 220 stopni i podpiekamy pizzetki do momentu gdy staną się lekko przyrumienione. Podajemy z ketchupem z cukinii. Smacznego! Pizzetki z cukinią i żółtym serem Wskazówki. Nie dodałam soli do farszu dlatego, iż ser jest słony. Jeśli lubimy pikantne nadzienia, można dodać suszonych płatków chili. The post Pizzetki z cukinią i żółtym serem appeared first on MeCooks

mecooks
,,Pizza z leśnymi grzybami” 129

soli 1 łyżka oleju 1 szklanka mleka 3 szklanki mąki Farsz 600 gramów świeżych grzybów leśnych (podgrzybki, kozaki) koło 12 plasterków ulubionej wędliny 15 dag sera mozzarela 10 dag sera żółtego sól i pieprz do smaku 3 łyżki przecieru pomidorowego bazylia, oregano, sól Wykonanie: W głębokiej misce mieszamy drożdże z solą i cukrem aż staną się płynne. Dodajemy olej(...)ponownie zagniatamy, dzielimy na dwie porcje, każdą rozwałkowujemy na placek o śr. około 28 cm, lekko podsypujemy mąką. Placki układamy na wyłożonej pergaminem blasze. Smarujemy sosem pomidorowym. Układamy na nich plasterki szynki i mozzarelli, kładziemy grzyby, posypujemy startym serem. Pieczemy w 200 C przez około 15 min. Dobrze komponuje się z sosem czosnkowym lub pomidorowym

Podróż w kulinaria
Pizza do odrywania 283

łyżeczki cukru 3 łyżki oleju 20 g świeżych drożdży 1 szklanka wody Dodatkowo:  Keczup do smarowania 150 g pieczarek 100 g szynki wiśniowej 150 g żółtego sera Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Wędlinę kroimy w drobną kosteczkę. Pieczarki możemy posiekać lub zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, sól i cukier. Dolewamy olej(...)minut. Ciasto w tym czasie podwoi swoją objętość. Po tym czasie blat oprószamy mąką. Rozwałkowujemy duży placek o grubości 0,5 mm. Szklanką lub miseczką o średnicy 12 cm wycinamy koła. Każde smarujemy keczupem. Naprzemiennie wypełniamy je serem, pieczarkami i wędliną. Składamy na pół, a boki zwijamy do środka. Powstanie nam kształt róży. Tak przygotowane bułeczki układamy w naczyniu

VioletoweKucharzenie
Gozleme – turecki przysmak z fetą i szpinakiem 431

Gruzińskie ciasto herbaciane- Chaczapuri imeruli.. a dziś przyszła pora na turecki przysmak zwany GOZLEME.Jest to placek z ciasta faszerowany szpinakiem oraz fetą , który w Turcji przyrządzają najczęściej w przydrożnych budkach … barach.Farsz można oczywiście dowolnie modyfikować , jednak to właśnie ten z sera i szpinaku jest najbardziej popularny,U mnie podany z sosem czosnkowym – smakuje rewelacyjnie

Ostra na Słodko
Pizza z borowikami 173

lubisz) sól i pieprz do smaku Oraz 20 szt. małych borowików szlachetnych 1 łyżka masła 1 duża gałązka rozmarynu 6 małych cebulek 120 g. twardego sera długodojrzewającego (u mnie ser Dziugas) 120 g. sera camembert oliwa do skropienia pizzy przed pieczeniem gruboziarnista sól morska grubo mielony czarny pieprz listki ziół na wierzch pizzy (cząber, tymianek, oregano, rozmaryn) Do ciepłej(...)plasterki. Duś 2-3 minuty. Zdejmij z ognia. Cebulki pokrój na bardzo cieniutkie plasterki. Ser twardy zetrzyj na małych oczkach. Camembert pokrój na mniejsze kawałeczki. Wyrośnięte ciasto podziel na 2 lub 4 części. Rozwałkowuj na kółka (30 lub 22 cm.) podsypując w razie potrzeby mąką. Placek pizzy rozłóż na blaszce posmarowanej odrobiną oleju (ja używam czarnej blachy z wyposażenia

Delicious Place
Placek z pomidorami 198

C.Ciasto - wszystkie składniki wyrobić w malakserze, tak długo aż utworzą kulę. Wyjąć, podzielić na 2 części, włożyć do lodówki na 20 -30 minut.Przygotować nadzienie serowe: W misce wymieszać parmezan, ser, majonez, cebulę, tymianek, pieprz do smaku - podzielić na dwie części.Pomidory pokroić w plastry, podzielić na dwie części.Wyjąć kawałki ciasta z lodówki.  Na posypanym mąką blacie, rozwałkować każdy(...)blachę do pieczenia razem z papierem. Na każde koło nałożyć masę serową, zostawiając ok 4 - 5 cm marginesu, ser posypać boczkiem (jeżeli używamy) następnie rozłożyć pomidory.Brzeg ciasta założyć na pomidory. Posmarować  ciasto śmietaną . Wstawić blachę z plackami do piekarnikaPiec przez 50 do 60 minut lub do momentu, ciasto jest złote. Podawać ciepłe lub w temperaturze pokojowej. Smacznego

Stare Gary
Placki z dyni i twarogu. 137

łyżki otręby owsianych 3 łyżki maki pszennej 3 jajka WYKONANIEDynia powinna być rozdrobniona i razem z serem zblędowana. Do masy dodajemy pozostałe składniki. Imbir ścieramy na drobnych oczkach. Wszystko razem mieszamy. Na patelni z odrobiną oleju smażymy na początku jeden placek. Jeśli  jest za rzadki dodajemy trochę mąki. Placki obsuszamy na ręczniku papierowym. Podajemy z jogurtem

W kuchennym oknie Ewy
Wytrawne syrniki – serowe placki ze szczypiorem i wędzonym boczkiem 229

zdrowo i jak zawsze smacznie. Uprzedzając pytania – smak nie jest podobny do nadzienia z ruskich pierogów – w tych plackach jest sam twaróg, jajka i naprawdę niewiele mąki – są mięciutkie, delikatne i bardzo świeże. Na syrniki nadaje się każdy twarogowy ser – i chudy, i półtłusty, i tłusty. Nie nada się za to smarowny kanapkowy tłusty twarożek ani ricotta – oba tutaj(...)serowe. Twaróg wrzucamy do dużej miski i bardzo dokładnie kruszymy go widelcem – ja wzięłam w sklepie twaróg chudy, pokruszył się bardzo szybko ale nie był suchy. Ważne jest żeby ser tak rozdrobnić, by grudki były jak najdrobniejsze. Szczypiorek drobno siekamy. I tak samo siekamy albo przepuszczamy przez maszynkę do mięsa wędzony na gorąco boczek. Im będzie drobniejszy tym lepiej

Karo in the Kitchen
Mini pizze z szynką parmeńską i rukolą 193

łyżka oleju, 60 ml mleka, 60 ml wody, dwie szczypty cukru, szczypta soli. dodatki: 1/2 puszki pomidorów z bazylią, 50 g żółtego sera, kilka plasterków szynki parmeńskiej, kilka kawałków sera korycińskiego, kilka czarnych oliwek, rukola.   Przygotowanie: Ciasto: W rondelku podgrzewamy mleko, tak by było letnie. Dodajemy pokruszone drożdże i cukier. Mieszamy, aż drożdże i cukier się rozpuści. Do miski(...)ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na 4 części. Z każdej formujemy kulkę, rozpłaszczamy i lekko rozwałkowujemy na placek.  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim ciasto. Pomidory miksujemy blenderem i polewamy nimi ciasto. Posypujemy startym żółtym serem.  Pieczemy ok. 12 minut w 180 stopniach. Następnie układamy szynkę parmeńską i plasterki oliwek czarnych. Zapiekamy jeszcze

Aga w kuchni
Ciasto cztery smaki z masą serową 333

Ciasto bardzo łatwe do upieczenia i patrząc na to ciasto ma się wrażenie, że wymaga bardzo dużo pracy. Otóż, nie. Pieczemy jeden placek i gotujemy masę serową.  Efekt wizualny bardzo fajny, a i w smaku rewelacja. Cztery smaki w jednym cieście. Każde z nich może być osobnym ciastem. Każdy kawałek ma inne kolory co zachęca do zjedzenia kolejnych(...)serowa 800 g zmielonego sera 1 szklanka cukru 250 g masła 4 żółtka 2 budynie śmietankowe bez cukru 1/2 szklanki mleka W garnku z grubym dnem rozpuścić masło. Ser wymieszać z cukrem i żółtkami na gładką masę. Dodać do masła i zagotować stale mieszając. Ser łatwo się przypala. Budynie rozrobić w mleku i wlać do sera. Gotować aż masa będzie

O kuchni z uczuciem
Pizza z białymi szparagami i lazurowym sosem 153

zrobił się kożuch. Dłońmi oprószonymi mąką uformować cienki placek, rozkładając na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i podsypanej mąką. Poczekać kilkanaście minut, by ciasto na blasze nieco podrosło. Można włożyć do piekarnika nagrzanego do 40 oC. W tym czasie przygotować dodatki. Zetrzeć ser. Pieczarki, cebulę i cukinię pokroić w plastry, boczek w kostkę, pora w pół plasterki

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania