placki z serem - 3507 przepisów (strona:120/234)

Najlepsze przepisy we wrześniu 137

SNICKERS ZE SŁODKO SŁONYM KARMELEM  LINK CIASTO BANANOWE Z ORZECHAMI BEZ GLUTENU LINK PUSZYSTE PLACKI Z JABŁKAMI LINK NALEŚNIKOWE WRAPY Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI LINK AROMATYCZNE CIASTO ZE ŚLIWKAMI LINK DELIKATNA ZAPIEKANKA RYŻOWA Z JOGURTEM LINK KOTLECIKI SIEKANE Z KURCZAKA I SERA ŻÓŁTEGO LINK CIASTO NA OLEJU Z MALINAMI LINK FIT 3 BIT LINK CIASTO CZEKOLADOWO BANANOWE

Zdrowie i pysznie na talerzu
Struklji - rolowane pierogi z serem 207

napierogi. Zawinąć w folie i odstawic na 30 minut, by odpoczęło twaróg (użyłam gęstego, gładkiego sera z wiaderka)wymieszać z żółtkiem i cukrem ciasto rozwałkować bardzo cienko na kształt dużego prostokąta. Posmarowac przygotowanym serkiem pozostawiająć od brzegó 20 cm wolny rant. Brzeg placka posmarować lekko wodą, by ciasto lepiej się zlepiło i zawinąć w roladę. Boki zawinąć pod spód

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Naleśniki szpinakowe z kurczakiem i warzywami zapiekane pod jasnym sosem z dodatkiem sera 135

Naleśniki szpinakowe z kurczakiem i warzywami zapiekane pod jasnym sosem z dodatkiem sera to mój sposób na sycące i pachnące latem danie. W przepisie wykorzystałam sos

Pieguskowa Kuchnia
Knedle z truskawkami i czekoladową nutą 131

praskę do ziemniaków (ewentualnie mielimy w maszynce). To samo robimy z serem. Łączymy ziemniaki i ser oraz jajko,mąkę (sypałam trochę "na oko") i szczyptę soli. Zagniatamy ciasto. Odrywamy po kawałku ciast formujemy w dłoniach kulkę, którą następnie rozpłaszczamy. Na środku każdego placka układamy truskawkę oraz mały kawałek czekolady. Zwijamy i tworzymy kulkę. Knedle gotujemy w lekko osolonej wodzie

Bon appetit mon amie
Domowa włoska pizza z pieca na cienkim cieście 122

ciasta i temperatury piekarnika). Upieczona pizza idealnie smakuje skropiona oliwką z oliwek, dodatkową posypką z sera parmezan oraz świeżą rukolą. Niewykorzystane ciasto można zamrozić i przy następnej okazji wykorzystać do przygotowania pysznej włoskiej pizzy. Wystarczy zagnieść przygotowaną kulkę ciasta w okrągły, cienki placek (dłońmi lub przy pomocy wałka) i dalej przygotowywać pizzę wedle własnych upodobań. SOS POMIDOROWY: 1 puszka

Calzonella.com
Sernik Anastazji / gotowany 448

części i upiec oddzielnie na złoty kolor. Masa serowa: Do sera dodać masło, jajka, cukier, cukier wanilinowy, dobrze wymieszać, podgrzewać ciągle mieszając, aż masa będzie lejąca. Następnie dodać roztrzepany w mleku budyń, wymieszać i zagotować. Masą przekładać placki, a wierzch ozdobić polewą. Najpyszniejszy sernik . ! Bardzo delikatny. Ciasta po upieczeniu warto nawilżyć przegotowaną wodą

Pychotkaaa
Placek z cukinii z cebulą i boczkiem 172

150 g cukinii 2 łyżki mąki 2 plastry boczku 1 mała cebulka czerwona 20 g żółtego sera 1 jajko pieprz ziołowy staropolski sól Cukinię zetrzeć na

Gotowanie jest łatwe
Pierogi ruskie 128

złoto na rozgrzanym oleju. Zimne ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa wraz z białym serem, dodajemy 3/4 usmażonej cebuli i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy do połączenia farszu. Mąkę zagniatamy z solą i ciepłą wodą. Wałkujemy na dość cienki placek i wykrawamy krążki. Nakładamy farsz, zlepiamy boki. Gotujemy pierogi w osolonej wodzie przez około 4 minuty

Camilla w kuchni
Paratha śródziemnomorska z koperkiem 167

dodajemy do sera, dolewamy oleju, doprawiamy pieprzem i chili do smaku, całość mieszamy (można kostki sera delikatnie zgnieść widelcem). Ciasto dzielimy na kulki wielkości śliwki. Rozwałkowujemy, na środku każdego nakładamy po  łyżeczce serka, całość składamy jak sakiewkę. Delikatnie spłaszczamy i rozwałkowujemy na plackiPlacki podsmażamy na suchej patelni z dwóch stron. Pod koniec smażenia, placki

Moniki Smakołyki
Ruskie jak u mamy 177

miękkości. Odlać wodę i roztłuc je tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę. Ostudzić.  Biały ser wymieszać dokładnie z ostudzonymi ziemniakami. Cebulkę podsmażyć na patelni, dodać do ziemniaków, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części i rozwałkować na cienki placek około 2 mm.  Szklanką wycinać kółka, na środek nakładać po jednej łyżeczce farszu. Ciasto składamy na pół

cooklife
SERNIK GOTOWANY 1618

popęka :)) Można go robić na zwykłych biszkoptach, herbatnikach, można przekładać nim biszkopt czy  miodowe placki. Myślę, że ten serniczek niesłusznie odszedł w zapomnienie, wyparty 1000 innych słodkich nowinek... czas  więc odświeżyć przepis :)) Składniki: (na tortownicę 23 cm) 1 kg białego zmielonego sera (ja użyłam już zmielonego z wiaderka) 4 całe jajka 1 szklanka cukru 1 kostka masła

Walijskie Pichcenie
Chyba winna Wam jestem podsumowanie... z jajem? 221

Lawendowy Poranek)Jedzonko do pracy czyli tortilla z jajkiem (Codzienne Gotowanie)Tosty. Placki i inne zapiekanki:Szybki i proste zapiekanki z jajkiem i suszonym pomidorem (Jak zdrowo żyć i nie zwariować)Jajeczne muffinki (Misiu Lubi Zjeść)Jajka zapiekane z serem brie i pieczarkami (Gorący kąsek)Placuszki otrębuski z żurawiną, migdałami i suszonym mango

bastalena
PIZZA PEŁNOZIARNISTA ZE SZPARAGAMI 109

cukru Ok. 7 gram drożdży 500 gram szparagów 100 ml serka mascarpone 50 gram sera mozzarella 2 małe cebule 1 ząbek czosnku Rozmaryn Tymianek Oliwa z oliwek Pizza pełnoziarnista. Zawsze, gdy przyrządzam taką pizzę to mam nadzieję, że dzięki zastosowaniu mąki pełnoziarnistej i niewielkiej ilości sera zawiera nieco mniej kalorii niż tradycyjna. Można ją upiec również z pomidorami(...)naczynia w którym wyrastało i ugniatamy krótko formując kulkę, którą następnie wałkujemy na placek o grubości od 0,5 – 1 centymetra. Tak przygotowane ciasto układamy w foremce, ja użyłem formy do tarty. Następnie przelewamy na ciasto ostudzony sos z patelni, układamy szparagi i posypujemy serem mozzarella. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 25 min. Smacznego ! Artykuł

Markowy smak
PIZZA PEŁNOZIARNISTA ZE SZPARAGAMI 161

szpinakiem. Ja zastosowałem szparagi ale dodatki można komponować w zależności od upodobań i dostępności produktów. Napisałem … lub szpinakiem… i już mi chodzi po głowie szpinak, jako dodatek oczywiście z serem feta. Mąkę przesiewamy do miseczki, drożdże rozrabiamy z letnią wodą i cukrem, odczekujemy chwilkę i dodajemy do mąki. Dolewamy oliwę i dodajemy sól. Ciasto wyrabiamy do chwili, aż przestanie przyklejać(...)naczynia w którym wyrastało i ugniatamy krótko formując kulkę, którą następnie wałkujemy na placek o grubości od 0,5 – 1 centymetra. Tak przygotowane ciasto układamy w foremce, ja użyłem formy do tarty. Następnie przelewamy na ciasto ostudzony sos z patelni, układamy szparagi i posypujemy serem mozzarella. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 25 min. Smacznego ! Artykuł

Markowy smak
TARTA z porem 175

boczku wędzonego1/2 papryki1/3 kostki sera typu fetagarść czarnych oliwek150 g śmietany 18%3 jajka, sól, pieprz, zioła prowansalskieMąkę przesiać, dodać pokrojone w drobną kostkę masło, sól i jajko. Zagniatać, dodać wody i wyrobić ciasto.Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na około 1 godzinę do lodówki.Zimne ciasto rozwałkować na placek o średnicy nieco większej niż forma(...)minut.W tym czasie przygotować nadzienie.Boczek pokroić w kostkę, usmażyć. Dodać pokrojonego w plastry pora. Podsmażyć. Dodać paprykę, pokrojoną w kostkę i oliwki w plastry. Na koniec dorzucić pokruszony ser.Śmietanę połączyć z jajami, solą i przyprawami.Na podpieczony spód wyłożyć boczek z warzywami, zalać śmietaną z jajami.Zapiekać ok. 30 minut w 180 stopniach. Smacznego

kolorowotorcikowo