placki z serem - 3507 przepisów (strona:114/234)

pizza z patelni 324

papryki czerwonej ok. 2-3 garści startego żółtego sera oregano wykonanie: Sos pomidorowy podgrzewamy. Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni, pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy z pokrojoną cebulką. paprykę kroimy w wąskie paseczki i również podsmażamy na patelni. Wszystko raczej podsmażamy osobno. Z wyrośniętego ciasta formujemy placek o średnicy patelni, w moim przypadku średnica(...)drugą stronę i chwilkę podsmażamy pod przykryciem. Następnie rozsmarowujemy podgrzany sos pomidorowy i wykładamy podsmażone dodatki. Posypujemy oregano. Przykrywamy pokrywką i smażymy ok. 20 min. Pod koniec posypujemy startym serem, przykrywamy pokrywką i smażymy, aż ser się rozpuści

Domowy Smak Jedzenia
Placki kalafiorowe 117

czasie wyciskamy nadmiar soku przez sitko lub gazę (ściereczkę). Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy do odsączonego kalafiora. Następnie dodajemy przyprawy, jajko i olej. Mieszamy dokładnie aby wszystkie składniki się dobrze połączyły. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy porcję masy, ugniatamy ją i formujemy dłonią na płaskie placki (ok. 0,5-1 cm grubości). Pieczemy

Kucharzyca
PIZZA na jaglanym spodzie (bez drożdży) 176

Przyszedł czas na "fast fooda"😆  Przepis tak naprawdę różni się tylko ciastem od tego, co większość z Was zna. Nie jest to ciasto na drożdżach a zwykły placek. Jeśli chodzi o dodatki, to już Wasza sprawa co dodacie i ile, czy to będzie bardziej FAT czy FIT😛 Moją propozycją są normalne składniki tylko z umiarem, dzięki czemu(...)kostkę -100 g cebuli -100 g pieczarek -100 g papryki -60 g sera żółtego Przygotowanie: 1. Kaszę jaglaną gotujemy i ostawiamy do wystygnięcia. 2. Do miski wrzucamy kaszę, mąkę, olej, siemienia, zalewamy wodą (przyprawy wedle uznania) i miksujemy do powstania jednolitej masy. Powstałą masą wyklejamy placek (nie za gruby, bo inaczej środek się nie wypiecze i będzie mokry

Zdrowie i pysznie na talerzu
Oponki serowe 80

smażenia Przepis na oponki serowe: Krok 1. Ser starannie rozetrzeć widelcem lub przecisnąć przez praskę, aby nie było grudek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać ser, śmietanę oraz ocet - wszystko razem wymieszać. Porcjami dosypywać mąkę i sodę - przygotowane ciasto przenieść na oprószoną mąką stolnicę. Krok 2. Ciasto rozwałkować na placek o grubości około

Moja Książka Kucharska
Naleśniki ziemniaczane – smaczny obiad 122

były zbyt tłuste. Postanowiłam popracować trochę nad całością i dziś udało mi się stworzyć, moim zdaniem, idealne placki. Nie jestem w stanie podać idealnych proporcji składników, ponieważ ilość żależna jest od odmiany ziemniaków jak i od jakości mięsa oraz gatunku żółtego sera. Składniki na Naleśniki 70 dkg ziemniaków Jedna duża cebula 1 szklanka wody 1 szklanka mleka 2 jaja

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Sernik Biały puch – na samych białkach 384

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia   Masa serowa: 1 kg sera mielonego z wiaderka 12 białek 300g cukru 200g masła 6 łyżek kwaśnej śmietany 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru waniliowego     *** Składniki na ciasto zagniatamy na gładką masę i dzielimy na dwie części *** *** Foremkę do placka wykładamy papierem do pieczenia. Jedną część ciasta umieszczamy w woreczku(...)bardzo smaczne *** *** Spód ciasta podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut *** *** Białka ubijamy z połową cukru na sztywną pianę i przekładamy do dużej miski *** *** Do sera dodajemy resztę cukru, rozpuszczone i wystudzone masło, cukier waniliowy, śmietanę i mąkę ziemniaczaną. Wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Masę serową dodajemy do piany z białek i mieszamy delikatnie łyżką

Blog z Apetytem
Quiche lotaryński 130

kostkę i podsmażyć chwilę na patelni. Przełożyć do miski. W misce wymieszaj jajka, śmietanę i starty ser. Całość dopraw solą, gałką muszkatołową i pieprzem. Wszystko wymieszaj razem z boczkiem Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj na oprószona mąką powierzchni na placek o średnicy 40 cm. Wyłóż ciasto na natłuszczoną okrągłą formę do pieczenia z wyjmowanym dnem o średnicy

I LOVE LIFE
Grillowana cukinia w marynacie słodko kwaśnej 185

pysznego dodatku do grilla, mięsa czy ryby. Lubicie cukinię? Ja bardzo! Przyrządzam często bigos z cukinii , cukiniowe placki , a nawet piekę ciasto z cukinią . Grillowana cukinia Składniki: 6-8 porcji 3 małe żółte cukinie 3 małe zielone cukinie 150 g koziego sera 3 łyżki pestek dyni sałata dwukolorowa 3 ząbki czosnku 50 ml oliwy z oleju 2 lyżki miodu

codojedzenia
CHACZAPURI ADŻARSKIE Z PIECZONĄ KUKURYDZĄ 208

ciasto powinno być delikatne, gładkie i elastyczne. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. godzinę ( powinno podwoić objętość ). Ser kroimy w drobną kosteczkę, mieszamy z kukurydzą, dodajemy sól, pieprz, oregano raz ostrą paprykę. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 2 części, z każdej formujemy placek o średnicy ok. 25 cm, a następnie składamy tworząc „łódki”. Tak przygotowane napełniamy serowym farszem

Ostra na Słodko
Placki z cukinii 157

latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Placki z cukinii Normal 0 21 1 średnia cukinia 2 jaja 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej sól himalajska pieprz czarny (dużo) 2 plasterki żółtego sera czosnek niedźwiedzi olej do smażenia Cukinię myjemy, obieramy, wykrawamy pestki i ścieramy na tarce jarzynowej (duże oczka

peggiwkuchni
Cukiniowe placuszki z serem i jogurtem greckim 107

ok 1 kg cukinii 1 jajko sól 3/4 szkl mąki sól pieprz 120 g sera białego (twaróg) szczypta suszonych pomidorów szczypta bazylii Cukinię zetrzeć na tarce

Gotowanie jest łatwe
Placki ziemniaczane 126

pieczenia i mąkę, dokładnie wymieszać. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu, kłaść po 2-3 łyżki na placek. Można podawać z cukrem na słodko lub na wytrawnie z sosem pieczarkowym lub na wzór "niedźwiedziego jadła" z gulaszem wieprzowym i startym, żółtym serem. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Nostalgia to też składnik 123

pamiętać dokładnie, czy robiła je mama, babcia czy ciocia, ale pamiętacie np. słodki zapach wanilii, mocno przypieczone placki ziemniaczane czy rozpuszczone masło. To, że w szarlotce poza cynamonem były tłuczone goździki. Że do ubitych ziemniaków poza masłem ktoś dodawał stary żółty ser. Nasze zmysły nie potrafią nas oszukiwać, a tęsknota za beztroską i dobrymi czasami każe nam – nie zawsze

Karo in the Kitchen
Placki z paluszkami krabowymi 248

Składniki: opakowanie mrożonych paluszków krabowych (surimi) 4 jajka 5 łyżek mąki pszennej 3-4 łyżki mleka 20 dag żółego sera szczypta proszku do pieczenia sól, pieprz

Pudełko rozmaitości
Pizza Neapolitańska z brokułami. 197

ser) gruba warstwa, która miała chyba zamaskować wszelkie niedoskonałości, tyle tylko, że jak "to" się rozpuściło zalało nasze dania tłuszczem, jak by ktoś mi polał pizzę sporą chochlą oleju! Jakaś masakra!!! Oddaliśmy zamówione pizze i przenieśliśmy się do nas. Po godzinie pizza była już w piecu, a po chwili każdy miał przed nosem pachnący ziołami i warzywami placek(...)sera żółtego      Przygotowujemy ciasto. Drożdże mieszamy z 1/4 szklanki letniej wody, z cukrem i stawiamy w ciepłym miejscu, by wyrosły. Mąkę i sól przesiewamy do miski, robimy wgłębienie i lejemy w nie drożdże, resztę wody i oliwę. Dobrze wyrabiamy i odstawiamy na chwilę, aż ładnie wyrośnie, następnie dzielimy na pół i z każdego kawałka formujemy okrągły placek

Rozpustne gotowanie
Grecka pizza. 141

ściereczką i pozostawiamy w cieple przez około 30-40 minut. NADZIENIE: 1 cebula 1 por (część biała i jasnozielona) 1-2 ząbki czosnku 200 g świeżego szpinaku 100 g sera feta 2 łyżki posiekanej mięty szczypta oregano sól pieprz 1-2 łyżki oliwy      Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i szklimy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy(...)stolnicę lub blat, chwilę wyrabiamy, żeby odgazować ciasto, a następnie wałkujemy na placek o grubości około 5-10 milimetrów (w zależności czy wolicie cienki, czy gruby spód). Tak przygotowane ciasto przekładamy na papier do pieczenia, a na nim równomiernie rozkładamy szpinak, posypujemy pokruszonym serem i posiekaną miętą. Tak przygotowaną pizzę zostawiamy na około 10 minut do wyrośnięcia, a następnie

Rozpustne gotowanie