placki z serem - 3507 przepisów (strona:108/234)

Klopsiki cukiniowe 107

Cukiniowe klopsiki to warzywna odmiana szwedzkich köttbullar . Cukiniowe klopsiki przyrządzam często i na wiele sposobów. Te powstały z sera ricotta i pestek słonecznika. Najlepiej smakują z pomidorowym sosem, makaronem lub kaszą. Jarskie klopsiki z cukinii to najlepszy sposób na wykorzystanie cukinii w sezonie. Nie wiem jak u Was ale u mnie w tym roku cukinia bardzo obrodziła. Ten fakt jednak(...)cukinię i przerabiam ją na wiele sposobów. Oprócz cukiniowych klopsików przygotowuję z niej placki , bigos , a nawet używam do wypieków . Poza tym cukinię można grillować i marynować. Cukiniowe klopsiki Składniki: na 50 sztuk 2 cukinie, ok. 500 g 1 cebula 3 ząbki czosnku 150 g sera ricotta 150 g pestek słonecznika 4 łyżki mąki lnianej 2 jajka

codojedzenia
Pizza serowa ze świeżym szpinakiem 88

ciasto na pizzę z TEGO PRZEPISU sos pomidorowy z połowy porcji z TEGO PRZEPISU 250 g startego żółtego sera (u mnie gouda) 100 g mozzarelli 100 g sera z niebieską pleśnią (u mnie lazur) 140 g sera typu feta 1/2 sera camembert 2 garści świeżego szpinaku oliwa z oliwek Przygotowywania rozpoczynamy od przygotowania ciasta dokładnie według TEGO PRZEPISU. W czasie(...)oliwek (dzięki temu ciasto nie wchłonie sosu) i sosem pomidorowym. Obsypujemy go połową startego sera żółtego. Następnie układamy pokrojone w paski ser z niebieską pleśnią, mozzarelle i camembert. Na koniec posypujemy pokrojoną w kostkę lub pokruszoną fetą. Tak samo postępujemy z drugi plackiem. Gotowe pizze pozostawiamy na około 10 minut do podrośnięcia. Wyrośnięte pizze przekładamy na kamień lub na blachę

PatiGotuje
Pizza gotowa w 10 minut 855

połowy, podsyp blat mąką i rozwałkuj jedną część na cienki placek, podsypując mąką, żeby ciasto nie kleiło się do blatu i wałka. Krok 4 Przełóż placek na blaszkę do pieczenia lub foremki na tartę. Posmaruj delikatnie sosem pomidorowym, połóż na wierzchu pozostałe składniki pizzy, posyp tartym serem. Wstaw do piekarnika. Czas pieczenia zależy od temperatury piekarnika. Jeśli nastawisz

Niedzielny kucharz
Naleśniki buraczano-makowe z kiełkami, fetą i pomidorami 132

Kolejna odsłona naszych ulubionych, różowych naleśników. Tym razem nadziane pysznymi, soczystymi pomidorami, słonym serem i super zdrowymi kiełkami. Danie świetnie nadaje się do spakowania w lunchbox

Mienta blog
Prasopita wg Aleex 130

Inspirację znalazłam u Tyny, na blogu In cooking we trust. Do prasopity wykorzystałam gotowe ciasto filo. Dzięki niemu placek jest chrupiący, z wyrazistym, dobrze przyprawionym wnętrzem, po prostu pyszny. Polecam. Składniki: • 2 duże pory • 2 łyżki oliwy • 270 g sera feta • 100 g ricotty • 2 jajka • sól, pieprz • 5 arkuszy ciasta filo • 1 łyżka oleju Sposób przygotowania: 1. Pory

W mojej kuchni
Oponki bezglutenowe 130

widelcem, wymieszać mikserem ze skórką i sokiem z cytryny, cukrem, spirytusem i serem. • Dodać obie mąki, proszek i sodę. Wymieszać mikserem, wyjąć na stolnicę podsypaną mąką ryżową i ręką rozpłaszczyć na 1 cm placek. • Wycinać kółka metalową obręczą z dziurką w środku. • Smażyć na rozgrzanym oleju

To co kocham
Kotleciki twarogowe 1233

robiłam takie kotleciki z twarogu i bardzo żałuję, że dopiero teraz je odkryłam. Wcześniej smażyłam nieco podobne placki, ale na słodko ( Serniczki z patelni ). Na pewno będę jeszcze eksperymentować z różnymi dodatkami np. suszonymi pomidorami, szczypiorkiem czy żółtym serem, bo masa twarogowa stanowi idealną bazę. Kotleciki robi się szybko i są naprawdę pyszne. Przypominają nieco farsz do pierogów ruskich

Bullio
Kanapeczki dla córeczki 125

ławki, z czego się bardzo cieszę .        Składniki   1 placek wrapa   3 plastry wędliny  ( ja dodałam szynkę drobiową )  1 łyżka serka ziołowego kremowego   1 duży liść sałaty lodowej   2 plastry sera żółtego   Wykonanie   Wrap smaruję serkiem ziołowym kremowym na to wykładam sałatę

Mój Smak
Szybka zapiekanka z gulaszem 194

dostałam od firmy Pamakol zestaw produktów do przygotowania szybkich posiłków z tradycyjnych potraw. Często podaje się go z plackami ziemniaczanymi jako Gulasz po węgiersku, ja zrobiłam szybką zapiekankę z gulaszem.  Składniki: - Gulasz Pamapol - 350 g makaronu świderki - 200 g sera mozzarella - sól - pieprz - 100 ml wody Przygotowanie:  Makaron gotujemy al dente, naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie olejem. Gulasz

Kulinarne życie
LENIWA PIZZA 107

tarce o grubych oczkach. Szynkę i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Następnie dodać wszystkie warzywa do ciasta, ser, wędlinę i szczypiorek. Doprawić ewentualnie jeszcze solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, łyżką wazową nalewać ciasto tak aby powstał placek na całą patelnię. Smażyć z obu stron na rumiano. Polewać ketchupem. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Ciasto na pizzę na zakwasie 159

mąką), przełożyć na łopatę - używam zawsze papieru do pieczenia i razem z nim zsuwam pizzę do piekarnika. Posmarować placek oliwą z oliwek i ułożyć ulubione składniki. Piec przez około 10 do 15 minut aż ciasto nabierze złotego koloru a ser się roztopi. UWAGI: *Zakwas którego używam ma 100% hydracji ( na 100 g dodawanej mąki dodaję 100 g wody

Stare Gary
Pierogi z białym serem i miętą na słodko + film 172

minut aż wystygnie. W tym czasie przygotowujemy farsz. Listki mięty drobno siekamy. Do miski przeciskamy przez praskę biały ser, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy, żółtko, śmietanę oraz miętę. Wszystkie składniki ze sobą łączymy. Ciasto na pierogi wałkujemy na cienki placek po czym szklanką wycinamy z niego krążki. Każdy krążek ciasta nadziewamy porcją farszu, formujemy pierogi i sklejamy ich brzegi

Smakowite Dania
Coś z niczego -czyli zapiekane tortille. 207

łatwo a smacznie:)Polecam! Zapiekane tortille: Składniki: 2 tortille pszenne kilka suszonych pomidorów w zalewie 2 plastry szynki gotowanej ser mozzarella Sposób przygotowania: Na patelni układamy warstwami składniki. Na początek tortillę.Następnie szynka,pomidory,na wierzch ser.Całość przykrywamy drugim plackiem i smażymy na chrupko z dwóch stron. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Tortilla z wieprzowiną i czerwoną fasolką 107

delikatnie zdjąć z niej skórkę oczyścić z pestek i pokroić w paski. Dodać do gotowego już farszu. Placki umieścić na stole, dodać kilka listków porwanej sałaty i równomiernie rozłożyć na nich  gorący farsz. Zwinąć na pół , posypać wiórkami sera i listkami bazylii. Podawać... Smacznego

Gosia gotuje

Proponowane wyszukiwania