pokroiłam w ósemki, wydrążyłam gniazda nasienne, a miąższ pokroiłam w kostkę. Ser mozzarella pokroiłam na plastry grubości około 3 milimetrów. Ustawiłam piekarnik na 220-240 stopni i zajęłam się ciastem. Uderzyłam pięścią w wyrośniętą kulkę ciasta, aby pozbyć się powietrza i rozkręciłam ją w rękach na cienki placek, w taki sposób aby boki były troszeczkę grubsze niż środek. Możesz(...)rozwałkować ciasto wałkiem, ale będzie różnica w wyglądzie, w smak jednak pozostanie taki sam ;) Rozkręcony placek ułożyłam na blaszce do pizzy, wyłożyłam pomidory pokrojone w kostkę i skropiłam oliwą z oliwek. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam około 15 minut, po tym czasie wysunęłam pizzę z piekarnika, posypałam pomidory świeżo zmieloną solą, pieprzem i suszoną bazylią. Na wierzch ułożyłam
Blondynka Gotujeciasto dzielimy na pół. Każdą połowę rozwałkowujemy na mące na placek o wymiarach trochę większych niż blacha. Wykładamy na blachę posmarowaną oliwą i obsypaną mąką, tak by na każdym boku ciasto było wysokie choć na centymetr. Nakłuwamy wykałaczką bądź widelcem. Smarujemy sosem pomidorowym. Rozkładamy równomiernie pieczarki, cebulę, ser żółty, a następnie wędlinę i ogórki. Na koniec lekko posypujemy ziołami
Kuchnia po mojemuformę do tarty wykładamy papierem pergaminowym i rozwałkowujemy placek, tak aby wyłożyć ładnie spół i brzegi tarty. Nakłuwamy widelcem przykrywami folią aluminiową lib papierem pergaminowym obciążamy np. grochem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 20 minut. W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Jajka ze śmietaną roztrzepujemy, dodajemy posiekane sery w nierówną kostkę, posiekany szczypiorek i doprawiamy solą
Niezły Młynektagliatelle. Ja polecam go nie tylko do makaronów, ale również do …ryżu …kasz …placków …klusków …lasagne. W składzie jest mleko, jednak jeśli masz alergię lub nietolerancję pokarmową, zastąp je mleczkiem kokosowym lub innym mlekiem roślinnym. Zamiast sera, po wierzchu możesz posypać listkami bazylii lub natką pietruszki. Dania z makaronem… ** Makaron z krewetkami
Kulinarne S.O.S.Naleśniki to popisowe danie mojego męża, które przygotowuje co tydzień w sobotę – dzieci uwielbiają! Naleśniki to placki z ogromnym potencjałem, nadziewamy je farszami na słodko i na słono, zapiekamy, grillujemy, podsmażamy – nigdy chyba się nam nie znudzą! Naleśniki z serem i borówkami to jedno z ulubionych dań dzieci i to naprawdę dobrze smakuje! polecamy! PRZEPIS NA NALEŚNIKI
Dorota Smakujełyżka cukru 1/2 szklanki ciepłej wody 1 czubata łyżka mąki pszennej Ciasto: 600 g mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 2 łyżeczki soli Nadzienie: 160 g sera żółtego 150 g sera feta 125 g mozzarelli (1 kula) 4 jajka gruby szczypior do posypania wierzchu Sposób wykonania: Zaczyn: Do miski wkładamy drożdże, zasypujemy cukrem i mieszamy do momentu aż się(...)upływie tego czasu nagrzewamy piekarnik do 180°C. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach tarki. Fetę kruszymy a mozzarellę kroimy w kostkę. Wszystkie rodzaje serów mieszamy ze sobą. Ciasto wyjmujemy z miski, przez chwilę ugniatamy, a następnie dzielimy na cztery równe części. Każdy kawałek rozwałkowujemy na owalne placki, które przenosimy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Brzegi
Qchnia po prostusera (może być w wiaderku) 1 kostka masła 1 szkl. cukru 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub budyniu śmietankowego Krok po Kroku 1 Margarynę rozpuszczamy razem z cukrem. 2 Do garnka dodajemy ser, 2 jajka oraz budyń i energicznie mieszając doprowadzamy całość do wrzenia i gotujemy na małym ogniu przez 3 minuty. 3 Upieczone wcześniej placki ciasta przekładamy
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyodstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godz., aby urosło. W tym czasie możemy przygotować nadzienie: ser biały przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy jajko oraz przyprawę do sernika i dokładnie mieszamy. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na stolnicy na placek o wielkości ok. 40 x 40 cm. Na połowie placka rozsmarowujemy masę serową i przykrywamy drugą połową. Następnie
Kuchnia MagdaLenySPAGHETTI BOLOGNESE ŁOPATKA W CIEMNYM SOSIE. PLACKI ZIEMNIACZANE MOJEJ BABCI PAELLA Z QUINONĄ, MAŁŻAMI I KREWETKAMI! GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ I SZPARAGAMI! SZYBKI OBIAD:PIECZONE WARZYWA Z MAKARONEM, SEREM FETA, PRAŻONYMI ORZECHAMI WŁOSKIMI I PASTĄ Z SUSZONYCH POMIDORÓW! MAKARON Z KURCZAKIEM PO WŁOSKU! KROKIETY Z MIĘSEM. TAAAKIE PYSZNE! MAKARON ZE SZPINAKIEM PO WŁOSKU! MAKARON DRWALA OBIAD
SMYKWKUCHNIswoją objętość ponownie zagniatamy a następnie odstawiamy, aż podwoi swoją objętość. składniki na farsz: ok. 250 g sera feta ok. 250 g mozzarelli 1 jajko wykonanie: Fetę kruszymy, mozzarellę ścieramy i mieszamy z jajkiem. Ciasto dzielimy na cztery części, formujemy placki, na każdy nakładamy porcję farszu, i zawijamy ciasto w formie sakiewki, zlepiając farsz w środku. Podsypujemy ciasto mąką
Domowy Smak Jedzeniazorientowaliście nie przepadam za sernikami, szczególnie tymi na zimno. Całkiem inaczej ma się sprawa z białym serem i twarogiem, które uwielbiam! Wszelkie serowe nadzienia nęcą mnie zwykle bardziej niż budyniowe czy owocowe. Jakiś czas temu pokusiłam się o przygotowanie placków z twarogu i były przepyszne! Kiedy zobaczyłam w "Mamuszce" przepis na to ciasto od razu sobie
Dzieje kuchennej Wiewióryketchupem, na to posypać obficie oregano i oprószyć pieprzem. Prostokąt podzielić na dwie części. Na jedną położyć ser, pieczarki, ogórka i szynkę a drugą częścią (tą bez farszu) ketchupem do wewnątrz nakryć tą pierwszą tak by farsz zamknąć w środku. Placek pizzy podzielić na paski o szerokości około 3-4 cm i każdy kawałek zawijać jak świderek
Poezja Smaków - blog kulinarnyboczkiem i jabłkiem, odstawić do przestudzenia. W misce roztrzepać jajo ze śmietaną. Połączyć z farszem cebulowym i serem. Doprawić tymiankiem, gałką, solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do 180°C Schłodzone ciasto pokroić na 6 plastrów. Każdy plaster rozwałkować na cienki placek, wyłożyć nimi foremki. Do każdej tarteletki nałożyć farsz. Wstawić do gorącego piekarnika. Piec na środkowym poziomie
Pełny talerzschłodzić w zamrażarce około dwie godziny. Wykonanie masy serowej: Zmielić ser, masło utrzeć i dodawać po trochę sera, cukru i żółtka. Z sześciu białek ubić sztywną pianę, dodać do masy serowej razem z kaszą manną, aromatem i skórkami pomarańczowymi. Wykonanie placka: Schłodzone ciasto podzielić na dwie części. Jedną część zetrzeć na blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną wiórkami
Tradycyjna Kuchnia