pizza na patelnie - 2050 przepisów (strona:107/137)

Placki gryczane – 2 składniki – BLW 113

Placki gryczane – 2 składniki – BLW to mój pomysł na danie dla niemowlaka przy rozszerzaniu jego diety. Można je podać od 7 miesiąca, choć tak

Dorota Smakuje
20 przepisów na obiad jesienią! 155

Moja babcia tak właśnie nazywała smażone wtedy w głębokim tłuszczu placki ziemniaczane- blinami. Podawała je zazwyczaj -chociaż to słowo nad wyrost, po prostu zdejmowała na talerz gorące prosto z patelni, a my prawie parząc palce, od razu takie chrupiące, pałaszowaliśmy z cukrem bądź z cukrem i  śmietaną- taka wersja niskokaloryczna heheheh.  WIĘCEJ 3.  MAKARON Z KURCZAKIEM(...)architekturę - jedyną i unikatową, za najlepsze lody na świecie o smaku mango, za pyszne pasty (makarony) podawane na milion sposobów, za aromatyczne espresso i za cornetto z kremem patissiere. Pizza, która smakuje tylko tam w ten jeden, jedyny unikatowy sposób. Dzisiaj chciałabym Was, jak i siebie przenieść choć na chwilę do słonecznej Italii, za sprawą pysznego i chwalącego prostotę spaghetti

SMYKWKUCHNI
Jesienne zapiekanki z dynią i cukinią 158

Pyszne i pożywne zapiekanki z kawałkami pieczonej dyni i cukinii, kurczakiem i makaronem. Zapiekanki przygotowałam w małych naczyniach żaroodpornych aby każdy miał swoją porcję ale można

Monia miesza i gotuje
Makaron z pesto z buraków 308

Makaron z pesto z buraków – danie o pięknym, różowym kolorze i słodkim, orzechowym posmaku. Wegetariańskie makarony to moja słabość, więc bardzo często je przygotowuję. Pesto

Poezja smaku
Risotto na ostro z kurczakiem + wskazówki 184

przygotowanie tego włoskiego specjału i sam odpowiesz na to pytanie, coś mi mówi że odpowiedź będzie twierdząca.  Rissotto - Danie wykonywane z wielką starannością Włochy...Nie tylko makaron i pizza... Risotto to danie które pochodzi i do dziś gównie króluje w Lombardii i Piemoncie. To właśnie w tych włoskich regionach za sprawą potężnej rzeki Pad uprawia się ryż głównie(...)parmezan - pół szklanki masło natka pietruszki - wg uznania pierś z kurczaka - 1 pojedynczy filet oliwa  sól, pieprz, bazylia, oregano papryczki chilli  Etap I - kurczak W patelni na 1 łyżce oliwy zeszklij pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Przesuń je na bok patelni, a w wolne miejsce włóż 1 łyżkę masła oraz pokrojonego w kosteczkę kurczaka

Wylizany Rondel
Ramen burger i trendy kulinarne 2015 c.d. 141

makaronie z koncentratem pomidorowym, placku z mąki z kawałkami resztek  czy bułce z parówką. Wszystko to kwestia dobrego marketingu, gdzie wystarczy czasem nadać temu oryginalną nazwę (spaghetti, pizza,  hot dog czy, jakby tego było mało, haute dog). Przy czym w przypadku kuchni orientalnej dochodzi jeszcze moda na zdrowie odżywianie (a przynajmniej uchodzące za zdrowe) jako panaceum na wszystkie(...)Szczypiorek kroimy drobno. Makaron z zupki zalewamy wrzątkiem. Odsączamy na sitku, dodajemy przyprawy z saszetki i trochę mąki, żeby nam się ładnie kleiło. Formujemy okrągły kotlet i smażymy na patelni z dwóch stron. Bułkę kroimy na pół. Na spodnią warstwę kładziemy paski marchewki, na to usmażony burger, posypujemy szczypiorkiem i przykrywamy wierzchnią warstwą

Kryzysowa Książka Kucharska
Hiszpańska carbonara 1556

Uwielbiam włoską carbonarę - to jeden z moich ulubionych makaronów. W książce Jamiego Olivera znalazłam jej zupełnie inną odmianę. Hiszpańska carbonara z oryginałem nie ma wiele wspólnego

Poezja smaku
Ryba w sosie czosnkowym 242

Być może nie wszyscy się tego spodziewają, ale ryba w sosie czosnkowym to idealna przystawka na każde przyjęcie, kolację albo śniadanie. Jeśli odpowiednio przygotujecie sos czosnkowy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Piątek: Calzone z warzywami i chorizo 4050

który podpatrzył go u właściciela (podobno najlepszej) pizzerii na Manhatnie: Rober’s Pizza. Super prosty przepis Naszym zdaniem to najlepszy i najprostszy przepis pod słońcem. Jeśli nigdy nie robiliście pizzy zacznijcie właśnie niego – na pewno Wam wyjdzie. Dobrze jest trzymać się dość ściśle wag w przepisie. Jeśli nie macie wagi użyjcie 1 i 1/2 szklanki mąki (typ 500 zupełnie(...)najmniej 4 godziny (a najlepiej na dobę). Wyciągnij ciasto z lodówki na godzinę przed pieczeniem. Krok 2 Nadzienie. Pokrój warzywa w kostkę, a chorizo w półplasterki. Rozgrzej olej na patelni i wrzuć wszystkie składniki, żeby je chwilę przesmażyć. Z warzyw odparuje trochę wody, chorizo puści sok, smaki przemieszają się. Jeśli nie masz czasu, nie zawracaj sobie głowy smażeniem, wrzuć surowe

Niedzielny kucharz
Makaron z polędwiczką i kurkami 111

Makaron z kurkami to jedno z moich ulubionych jesiennych dań. Cebula, kurki, chlust wina, śmietana i natka pietruszki – nic więcej do makaronu nie potrzeba. A

Poezja smaku
Łosoś z ryżem kalafiorowym z cukinią 92

dostarczenie mojemu organizmowi nieco mniejszej ilości kalorii niż zazwyczaj. Korzystam wtedy chętnie z różnego rodzaju zdrowych, niskokalorycznych zamienników. Klasyczny makaron zastępuję tagliatelle z cukinii , zamiast tradycyjnego chrupiącego ciasta pizzy, przygotowuję oszukany spód z kalafiora. Oba wspomniane warzywa wykorzystałam też do przygotowania „ryżu”, który zastąpił mi klasyczny ryż lub pieczone ziemniaki, często pojawiające się w mojej kuchni jako dodatek(...)Kalafiora oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do blendera i zmiksuj do osiągnięcia konsystencji przypominającej ryż/kaszę. Cebulę i cukinię pokrój w kostkę. Posiekaj drobno czosnek. Na patelni rozgrzej masło klarowane i wrzuć cebulę na średnim ogniu. Gdy zmięknie, dodaj do niej czosnek i cukinię. Smaż przez 3 minuty. Wrzuć na patelnię kalafiora, zmniejsz ogień, dodaj sól

Na-talerzu.pl
Zapiekanka z kaszy jaglanej na słodko 95

 1 szklanka kaszy jaglanej,  3 duże jabłka,  1 jajko,  ½ szklanki mleka,  1½ szklanki gorącej wody,  ½ łyżeczki cynamonu,  ½ łyżki cukru

Świat Domowej Kuchni
Pesto z rukoli z kaparami 64

uwierzycie, ale przepis powstał znowu w związku z czyszczeniem lodówki. W piątek mieliśmy na kolację pizzę, a jak u nas pizza to i rukola. W sklepach klasycznie pakowana jest tak, że nie jesteśmy w stanie jej nigdy zjeść za jednym razem. Ładowałam ją do kanapek i w sumie niewiele to dało, nadal zostało jej sporo. Postanowiłam zmiksować ją z kaparami(...)pestek dyni 1 łyżka kaparów 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny garść drobno startego parmezanu pieprz sól (opcjonalnie) Rukolę myjemy. Pestki dyni prażymy chwilę na suchej patelni, do zrumienienia. Do blendera (lub rozdrabniarki) wrzucamy rukolę, pestki dyni, kapary, czosnek, oliwę i sok z cytryny. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Soli nie dodajemy (chyba, że macie potrzebę), kapary

Kardamonovy
Grill elektryczny - czy warto kupić? 142

odpowiedniej wysokości   w mniejszych modelach dodatkowa rama umożliwiająca przekształcenia grilla przenośnego w stojący grill ruszt żeliwny emaliowany przedzielony na dwie części,  z których jedną można zastąpić patelnią żeliwną lekka, innowacyjna, kompaktowa konstrukcja sprawia, że modele Q są idealne do miejskiego grillowania w zależności od modelu grille wyposażone są w jeden lub dwa wydajne palniki Do wyboru mamy(...)uzyskać optymalną wysokość grillowania narzędzia do grillowania - łopatki, szczypce, szpadki, zestaw do szaszłyków sondy do mięsa iGrill kosze do grillowania stojak na żeberka płyta żeliwa kamień do pizzy

Kuchnia MagdaLeny
Grill elektryczny - czy warto kupić? 142

odpowiedniej wysokości   w mniejszych modelach dodatkowa rama umożliwiająca przekształcenia grilla przenośnego w stojący grill ruszt żeliwny emaliowany przedzielony na dwie części,  z których jedną można zastąpić patelnią żeliwną lekka, innowacyjna, kompaktowa konstrukcja sprawia, że modele Q są idealne do miejskiego grillowania w zależności od modelu grille wyposażone są w jeden lub dwa wydajne palniki Do wyboru mamy(...)uzyskać optymalną wysokość grillowania narzędzia do grillowania - łopatki, szczypce, szpadki, zestaw do szaszłyków sondy do mięsa iGrill kosze do grillowania stojak na żeberka płyta żeliwa kamień do pizzy

Kuchnia MagdaLeny
Gnocchi z serem ricotta, cukinią i pecorino 216

coś na g. Zakładamy oczywiście wariant taki, że język włoski znamy tyle co kot napłakał (ten, który paczy ciągle), a jeśli już coś kojarzymy z tego języka to: pizza, amore i bunga bunga. Otóż we włoskim języku znajdziemy jeszcze wspomniane słowo gnocchi, które mniej więcej wymawia się nioki. A coż to, a cóż to?A nic takiego jak nasze kopytka(...)porcje ciasta.  W czasie kiedy gotuje nam się woda ( osolona)  w największym naszym garnku, smażymy na mocnym ogniu cukinię. Gdy zacznie robić się miękka, wyciągamy ją z patelni. W tym samym czasie wrzucamy kopytka partiami do garnka tak aby miały swobodę i nie skleiły się ze sobą. Po wrzuceniu części gnocchi warto delikatnie zamieszać całość by mieć pewność

Right Behind The Kitchen