pizza na patelnie - 2050 przepisów (strona:108/137)

Grill elektryczny - czy warto kupić? 142

odpowiedniej wysokości   w mniejszych modelach dodatkowa rama umożliwiająca przekształcenia grilla przenośnego w stojący grill ruszt żeliwny emaliowany przedzielony na dwie części,  z których jedną można zastąpić patelnią żeliwną lekka, innowacyjna, kompaktowa konstrukcja sprawia, że modele Q są idealne do miejskiego grillowania w zależności od modelu grille wyposażone są w jeden lub dwa wydajne palniki Do wyboru mamy(...)uzyskać optymalną wysokość grillowania narzędzia do grillowania - łopatki, szczypce, szpadki, zestaw do szaszłyków sondy do mięsa iGrill kosze do grillowania stojak na żeberka płyta żeliwa kamień do pizzy

Kuchnia MagdaLeny
Grill elektryczny - czy warto kupić? 142

odpowiedniej wysokości   w mniejszych modelach dodatkowa rama umożliwiająca przekształcenia grilla przenośnego w stojący grill ruszt żeliwny emaliowany przedzielony na dwie części,  z których jedną można zastąpić patelnią żeliwną lekka, innowacyjna, kompaktowa konstrukcja sprawia, że modele Q są idealne do miejskiego grillowania w zależności od modelu grille wyposażone są w jeden lub dwa wydajne palniki Do wyboru mamy(...)uzyskać optymalną wysokość grillowania narzędzia do grillowania - łopatki, szczypce, szpadki, zestaw do szaszłyków sondy do mięsa iGrill kosze do grillowania stojak na żeberka płyta żeliwa kamień do pizzy

Kuchnia MagdaLeny
Gnocchi z serem ricotta, cukinią i pecorino 216

coś na g. Zakładamy oczywiście wariant taki, że język włoski znamy tyle co kot napłakał (ten, który paczy ciągle), a jeśli już coś kojarzymy z tego języka to: pizza, amore i bunga bunga. Otóż we włoskim języku znajdziemy jeszcze wspomniane słowo gnocchi, które mniej więcej wymawia się nioki. A coż to, a cóż to?A nic takiego jak nasze kopytka(...)porcje ciasta.  W czasie kiedy gotuje nam się woda ( osolona)  w największym naszym garnku, smażymy na mocnym ogniu cukinię. Gdy zacznie robić się miękka, wyciągamy ją z patelni. W tym samym czasie wrzucamy kopytka partiami do garnka tak aby miały swobodę i nie skleiły się ze sobą. Po wrzuceniu części gnocchi warto delikatnie zamieszać całość by mieć pewność

Right Behind The Kitchen
Makaron z kurczakiem w sosie z suszonych pomidorów 206

Wróciłam po pracy szalenie głodna z ochotą na coś konkretnego. W domu była pierś z kurczaka. W oczy rzucił mi się słoik z suszonymi pomidorami z

Poezja smaku
Zapiekanka serowa z ravioli 429

Zapiekanka serowa z ravioli Ravioli , same w sobie są dobre , a wymieszane z serem i zapieczone ze szpinakiem to po prostu bajka . Każda zapiekanka ułatwi nam

Ogrodnik w podróży
Włochy: Bruschetta 153

jedna z najbliższych naszemu sercu kuchni. Zamiast przysłowiowej wisienki na torcie, włosi użyliby oliwki na szczycie spaghetti bolognese, a zamiast dwóch kropli wody bylibyśmy podobni niczym dwa kawałki pizzy. Wiele razy słyszałam, że włosi są bardzo podobni do polaków, tak samo żywiołowi, szczerzy aż do bólu i mocno przywiązani do rodziny. Włosi tak samo jak my toną w dziesiątkach różnych(...)zioła prowansalskie sól pieprz oliwa z oliwek Bagietkę pokroić na kromki, każdą polać delikatnie oliwą, można też po prostu skropić lub rozprowadzić nożem, i podsmażyć na złoty kolor na patelni (z racji tego, że nasza bagietka była ledwo co upieczona, pominęliśmy ten fragment, smażenie byłoby bowiem straszliwą profanacją :). Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w średniej wielkości kostkę, dodać

Przepysznik - BLW i nie tylko
Enchiladas – meksykański sposób na resztki 129

świętach, bo w tortille możemy zawinąć rozmaite pieczyste ze świątecznego stołu. Kiedyś, standardowo robiło się bigos. My z kapusty robimy tartę na lekkim drożdżowym cieście, podobnym do ciasta na pizzę ( sprawdźcie przepis ), a mięso zawijamy w tortille – robiąc enchiladas. W tym roku spożytkowaliśmy w ten sposób świąteczną pieczeń z dzika, którą zrobił teść. Nadzienie enchiladas jest kwestią dość dowolną(...)ogień i dusimy około 10 minut. Na koniec doprawiamy octem i solą (jeśli bulion był solony, ostrożnie z solą). Krok 2 Nadzienie. Siekamy cebulę i wrzucamy na rozgrzany na patelni olej. Chwilę smażymy. Mięso siekamy na małe kawałki i dodajemy do cebuli. Znów chwilę smażymy, głównie po to, żeby mięso się ogrzało. Dodajemy posiekaną zieleninę. Zdejmujemy z ognia. Krok

Niedzielny kucharz
Czarny makaron z kurkami i szpinakiem 232

Makaron z kurkami to u mnie danie obowiązkowe w każde lato. Bo zawsze dostaniemy od rodziców trochę aromatycznych kurek, bo jest szybkie do przyrządzenia, proste i

Poezja smaku
Wegański quiche brokułowy 150

oreganową masą z tofu. Brzmi smakowicie, prawda? Wprawdzie gdy pierwszy raz pomyślałam o zrobieniu quiche, to wydawało mi się to zbyt skomplikowane: trzeba wyrabiać ciasto, a mnie nawet do pizzy się nie chce i robię ją na owsianym spodzie . Ale długo nie mogłam się opierać i gdy już raz wypróbowałam ten wegański quiche, to od tego czasu piekę go regularnie(...)Praktyczna uwaga: Jeżeli chodzi o przechowywanie quiche w lodówce, to polecam zawinac go szczelnie w folię aluminiową, żeby ciasto nie wyschło. Potem wystarczy podgrzać w piekarniku albo nawet na patelni na małym ogniu. Smacznego! * Inspiracją dla mnie był Peaceful Cuisine . Artykuł Wegański quiche brokułowy pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 93

Jeśli jesteście mięsożercami i szukacie ciekawego przepisu na obiad to mam dla Was smaczną propozycję Makaron zapiekany z sosem pomidorowym z mięsem mielonym i oliwkami. Wszystko

Zasmakuj Kuchni
CEBULARZ LUBELSKI 167

Ten placek z cebulą nie ma sobie równych i cała Lubelszczyzna jest z niego tak dumna, jak górale z oscypka. Cebularz w dniu 30 kwietnia 2007

potrawyregionalne
Proziaki z marchewką 112

Proziaki z marchewką Proziaki to popularne w regionie podkarpackim pieczywo na sodzie (proza w tamtejszym języku to soda), wypiekane na blasze pieca na szybko, zawsze wtedy

Dorota Smakuje
Adżarskie chaczapuri z adżapsandali 151

zaryzykowałem z grecką fetą, polską bryndzą i włoską mozzarellą. Polecam jednak dodać jeszcze jeden mocno ciągnący się podczas pieczenia ser. Chaczapuri możemy traktować jako osobne danie, podobnie jak pizzę i podać z sosem adżika albo właśnie z adżapasandali, czyli rodzajem leczo z bakłażanów, pomidorów, papryki i ziemniaków. Wersji jest mnóstwo i pewnie w każdym gruzińskim domostwie przyrządza je się inaczej(...)oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Pomidory natnij na krzyż od spodu, sparz wrzątkiem i obierz ze skóry. Następnie pokrój w ósemki. W garnku lub bardzo dużej patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć doń cebulę i smaż 3 minuty . Dodaj pokrojone ziemniaki i kontynuuj smażenie przez 5-7 minut . Dodaj pozostałe warzywa: bakłażana, paprykę i pomidory. Wrzuć ziele angielskie, gałązki

Food Square
Wyróżnienia. I pierogi z dynią, orzechami i cebulką 167

przesmażyć na rumiano na maśle lub oleju. Obraną i pozbawioną miąższu dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach; dodać do cebuli, zamieszać i zdjąć z ognia. Orzechy uprażyć na patelni bez tłuszczu, po czym posiekać je i dodać do dyni. Farsz doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem (jeśli ktoś lubi można także dodać trochę kminku). Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką(...)drób. 3. Czy lubisz fast - foody? Zdecydowanie nie :) I to wcale nie z powodów kalorycznych czy zdrowotnych. Po prostu tego typu dania najzwyczajniej mi nie smakują. Wyjątkiem jest tutaj pizza, najlepiej z dużą ilością sosu pomidorowego :) 4. Wolisz kawę czy herbatę? Trudne pytanie :) I kawę i herbatę piję w hurtowych ilościach i nie wyobrażam sobie dnia bez jednego czy drugiego

My simple kitchen
Domowe przekąski (paluszki, chipsy, krakersy) 206

lubię ułatwiać sobie życie i nie siedzę w kuchni od rana do wieczora 😊 Przepis na paluszki i frykasy zna każdy z Was. Jest to podstawowy przepis na ciasto na pizze. Mój przepis to trochę zmieniona wersja z książki Thermomix. Oczywiście polecam nie tylko mączne przekąski. Warto pomyśleć o warzywach, owocach i pysznych napojach. Ale jeśli miałabym kupować paluszki z takim(...)miski z solą i mąką wlewamy gorącą wodę i olej. Mieszamy łyżką, a później zagniatamy ręką. Ciasto dzielimy na 9 -10 części i każdą kulkę cieniutko wałkujemy. Smażymy na patelni bez tłuszczu minutę z jednej strony i 20 sekund z drugiej. Po usmażeniu placek kroimy w trójkąty, które smarujemy oliwą z przyprawami. Temperatura 180 stopni Czas pieczenia około 15 minut

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
64 przekąski na Sylwestra – na słono i słodko 100

pizza na spodzie z kalafiora FIT 5. Pizza z tortilli z ricottą i prosciutto FIT 6. Tatar z awokado i jabłek z jogurtem 7. Domowe paprykowe nachos 8. Mini pizze z bakłażana FIT 1. Babeczki z kiszoną kapustą i szynką serrano 2. Placki z cukinii z mozzarellą 3. Placki z kaszy jaglanej z łososiem, jogurtem i szczypiorkiem 4. Chipsy(...)zabaglione – zabajone FIT 7. Jaglane Kinder Country w słoiczku 8. Żytnie pączki serowe w 5 minut 1. Doughnuts – donuts – żytnie pieczone pączki z dziurką 2. Placki twarogowe – serniczki z patelni z masłem orzechowym 3. Deser Raffaello w słoiczku FIT 4. Nektarynkowe różyczki z ciasta francuskiego z nutą pomarańczy 5. Najprostszy sorbet z winogron – mrożone winogrona 6. Deser Snickers w słoiczku

Be Fit Be Strong