Pierogi z nektarynkami i kisielem Pierożki okazały się hitem w moim domu, domownicy mówili, że lepszych pierogów nie jedli. Przygotowanie kisielu i polanie nim pierożków, był strzałem w dziesiątkę. Składniki: Ciasto : mąka pszenna - 1/2 kg olej - 2 łyżki wrząca woda - 1 szkl Nadzienie : nektarynki - 1/2 kg Kisiel nektarynkowy: nektarynki dojrzałe - 3 szt cukier - 1 łyżka(...)kilka minut. Ciasto wałkować na placek, foremką lub szklanką wykrawać krążki, na każdym krążku nakładać porcję nadzienia, dobrze zlepiać, gotować w osolonej wodzie, przez 3 minuty od wypłynięcia pierogów na wierzch. Wybierać pierogi na talerze, łyżką cedzakową. Kisiel nektarynkowy: Nektarynki wydrylować, pokroić w kostkę, przełożyć do rondla. Następnie dodać cukier i połowę wody, chwilę gotować. Mąkę rozmieszać
Kuchnia Danusiśmietanką i cukrem pudrem składniki na farsz: ok. 200-250 g serka białego 2 łyżeczki budyniu cukier do smaku ok. 2-3 łyżeczki wiśnie wydrylowane, tyle ile pierogów wykonanie: Serek mieszamy ugniatając widelcem z budyniem i cukrem. Wiśnie mogą być w całości (oczywiście bez pestek ) ale wtedy musimy formować większe pierogi. Ja użyłam mrożonych, wcześniej rozmroziłam i odcisnęłam
Domowy Smak Jedzeniaciasto podzielić na dwie części i rozwałkować kolejno na płaty o grubości około 3 mm (podsypać mąką). Obręczą o średnicy 9 cm wyciąć koła, nałożyć farsz botwinkowy i zlepić pierogi. 4. Gotowe pierogi układać na desce podsypanej mąką (można przykryć ściereczką aby się nie zeschły). W garnku zagotować lekko osoloną wodę, partiami wrzucać pierogi i gotować około(...)patelni i również pokroić na mniejsze części. Masło roztopić, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, koper i orzechy. Całość dokładnie wymieszać i chwilę smażyć aby masełko nabrało aromatu. 6. Gotowe pierogi z farszem botwinkowym podawać polane masełkiem koperkowo-orzechowym. #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura Gdy wchodzisz do kuchni… zapomnij o tym, o czym wiesz i zaufaj swoim zmysłom. Podążaj za wyobraźnią
Szalona Kuchnia EwelinyPierogi z mięsem smażone Takie pierożki możemy podawać do barszczyku czerwonego. Lubię pierogi z wody, ale najlepsze są obsmażane. Składniki : Farsz: mięso z rosołu - 500 g cebula - 2 szt tłuszcz do smażenia sól i pieprz Vegeta Natur do mięsa mielonego - 1 łyżeczka Ciasto : 1/2 kg mąki woda 1 i 1/2 szkl ciepłej wody olej - 2 łyżki sól(...)wlewać ciepłą wodę, zagniatając ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne, wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 25 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto na placek foremką do pierogów wykrawać koła, nakładać, na każde kółko porcję farszu dobrze zlepiać i gotować w osolonej wodzie od wypłynięcia na wierzch przez około 2-3 minuty. Wybierać pierogi na talerze
Kuchnia Danusigłówną rolę odgrywa szczypiorek. Ormianie przyrządzają Zhingialov Hac, który jest równie popularny w Górnym Karabachu. W Kabardino- Balkarii przygotowuję się Chyczyny nadziane gotowanymi ziemniakami i serem. Te pyszne pierogi delikatnie różnią się od siebie ciastem, ale są popularne na całym Kaukazie. Można je nadziewać czym się żywnie podoba- zieleniną, twarogiem, ziemniakami lub dynią. Spróbujcie Składniki: – 350ml kefiru(...)sposób przygotować resztę czudu. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni z obu stron na rumiano. Gotowe ciepłe placki smarować masłem i układać jednej na drugi. Smacznego Czudu- dagestańskie pierogi z zieleniną Czudu- dagestańskie pierogi z zieleniną Artykuł Czudu- dagestańskie pierogi z zieleniną pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine
Smaki ArmineTeraz czas na dodanie przypraw: sól i pieprz a na koniec suszone pomidory. Jeśli ktoś nie lubi to nie dodaje. Farsz szpinakowo-serowy gotowy Teraz zrobiłam ciasto na pierogi: Mąkę przesiałam z solą, dodałam masło. Wszystko posiekałam. Dodałam żółtka i jajko. Wymieszałam zagniatając ciasto. Dolewałam stopniowo wodę.... i dalej postępowałam wg przepisu na „idealne ciasto na pierogi” Ciasto odkrawałam porcjami, rozwałkowałam bardzo cieniutko, bez potrzeby podsypywania mąką. Wykrawałam okrągłe placuszki i układałam na nich przygotowany farsz. Pierogi wrzucałam na osolony wrzątek. Po zagotowaniu po ok. 2 minutach wyjęłam łyżką cedzakową na półmisek. Na talerzu polałam masłem klarowanym To kolejne pierogi ze smacznym farszem. Jeśli nie znacie takich, polecam i życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję
Kuchnia u KrysiZapraszam na pierogi ruskie z wędzonym boczkiem. Moje chłopaki bardzo lubią.. Ja zresztą też, szczególnie wtedy, kiedy mąż sam uwędzi boczek. Kupiłam sobie jakieś ustrojstwo do lepienia pierogów, ale jakoś ciężko mi się do tego przekonać. Wydaje mi się, że szybciej idzie tradycyjne lepienie. Może macie jakieś porady, co do tego urządzenia :) Chętnie się podszkolę. Składniki: Farsz(...)żeby odpoczęło. Po tym czasie, ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąką. Podzielić na dwie części. Każdą część, cienko rozwałkować. Wycinać foremką, lub szklanką krążki. Nakładać farsz i zlepiać. Gotowe pierogi, odkładać na ściereczkę, nakryć druga ściereczką, żeby nie obeschły. W dużym garnku zagotować wodę z solą. Pierogi wrzucać na wrzątek, po kilkanaście sztuk. Gotować 1-2 minuty
Agusiowe smakołykigrzybami. Chyba każdy zgodzi się ze mną, że to jedno z tych dań, których nie może zabraknąć na Wigilijnym stole. Prosty, aromatyczny farsz, delikatne ciasto – to sekret udanych pierogów. Składniki: Ciasto 300 g mąki 120 ml ciepłej wody szczypta soli Farsz 300 g kapusty kiszonej 50 g suszonych grzybów 200 ml ciepłej wody 1 cebula 1 liść laurowy(...)wszystkie składniki na ciasto. Następnie wyrabiamy je lekko, rozwałkowujemy dość cienko i za pomocą kieliszka lub szklanki wycinamy kółka. Na każdym kółku ciasta kładziemy łyżkę farszu i zlepiamy nasze pierogi. Gotowe pierogi gotujemy kilka minut w osolonej, wrzącej wodzie. Gotowe! Drukuj przepis Artykuł Pierogi z kapustą i grzybami pochodzi z serwisu Mostek w kuchni
Mostek w kuchniciasto podzielić na pół i rozwałkować kolejno na płaty o grubości około 3 mm (podsypać mąką). Obręczą o średnicy 9 cm wyciąć koła, nałożyć farsz makowy i zlepić pierogi. 4. Gotowe pierogi układać na desce podsypanej mąką (można przykryć ściereczką aby się nie zeschły). W garnku zagotować lekko osoloną wodę, partiami wrzucać pierogi i gotować około(...)oczyszczoną z ziarenek laską wanilii. Po tym czasie usunąć ze śmietany laskę wanilii, a żółtka utrzeć z cukrem na puch, dodać gorącą śmietanę i ponownie zagotować. 6. Gotowe makowe pierogi podawać z sosem waniliowym i posypane bakaliami
Szalona Kuchnia Ewelinypół i rozwałkować kolejno na płaty o grubości około 3-4 mm (podsypać mąką). Obręczą o średnicy 9 cm wyciąć koła, nałożyć nadzienie serowo-piernikowe i zlepić pierogi. 4. Gotowe pierogi układać na desce podsypanej mąką (można przykryć ściereczką aby się nie zeschły). W garnku zagotować lekko osoloną wodę, partiami wrzucać pierogi i gotować około(...)minut od wypłynięcia. 5. Gotowe pierogi można podawać posypane cynamonem. Śnieżna biel porcelany Bone China oraz delikatnie falujące kształty produktów Fala zwrócą uwagę każdego gościa. Dzięki wzmocnionym brzegom oraz specjalnej powłoce porcelana jest odporna na obtłuczenia oraz inne uszkodzenia mechaniczne, nadaje się do używania w kuchence mikrofalowej oraz mycia w zmywarce. Klasyczna elegancja linii Fala świetnie sprawdzi się zarówno
Szalona Kuchnia Ewelinyruskie.Cienkie elastyczne ciasto pierogowe wypełnione farszem z ugotowanych ziemniaków z dodatkiem sera białego i podsmażonej cebuli :).Pyszne,smaczne,miękkie i domowe po prostu palce lizać :).Z tego przepisu pierogów wyjdzie dużo na 4 osoby . Polecam również wypróbować pierogi z farszem z białej kiełbasy - TUTAJ SKŁADNIKI Ciasto 1/2 kg mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1/2 kostki masła(...)ręką :). Ciasto cienko wałkujemy wykrawamy krążki lub kwadraty.Na każdą część nakładamy farsz i zlepiamy. Następnie gotujemy w osolonej wodzie,Po wypłynięciu na wierzch gotujemy na małym ogniu ok.2 min.Wyjmujemy. Pierogi można podawać z masłem,podsmażoną cebulką,kiełbaską lub z jogurtem naturalnym czy śmietaną. Ja podałam pierogi z podsmażoną kiełbaską pokrojoną w drobną kosteczkę. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaSezonowe pierogi z jagodami i kefirem. Dodałam go do ciasta zamiast mąki. Bardzo lubię kefir szczególnie latem dlatego skusiłam się na takie połączenie. Pierogi polewam jogurtem naturalnym i posypuje kruszonką z migdałów. Dzięki temu są fajne chrupiące. składniki ciasta: 250 g mąki pszennej szczypta soli 1 łyżka oleju 125 ml kefiru pozostałe: 30 dkg jagód 2 łyżki(...)zmielonych migdałów uprażonych mięta świeża 300 g jogurtu naturalnego Pierogi: Kefir podgrzewam w garnuszku ale nie zagotowuję. Wlewam do mąki, dodaję olej, sól i zarabiam ciasto rękoma. Rozwałkowuję na stolnicy podsypanej mąką na cienki arkusz. Wycinam kwadraty, układam w foremce do lepienia pierogów dodaję łyżeczkę jagód i sklejam. W garnku gotuję dwa litry osolonej wody. Pierogi
wesoła kuchniaZapraszam dziś na klasyczny przepis na przepyszne pierogi z mięsem . Wstawiam przepis dlatego, że tego rodzaju pierogi przyrządzam trochę inaczej. Nie korzystam z mięsa z rosołu czy innego wygotowanego tylko przygotowuję sobie ekstra mięso, które wrzucam na wrzątek , tak by wszystkie smaki zostały w środku, nie wygotowane mięso rosołowe, które wszystkie swoje dobra oddaje do wywaru, tylko(...)dobro znalazło się w pierożku. Polecam Wam taki sposób i zapraszam do przepisu wraz z filmikiem :-) * * * Składniki na kilkadziesiąt pierogów: *Ciasto: 3 szklanki mąki ok. 1 szklanka wrzątku szczypta soli *Farsz: ok. 800 g surowego mięsa 2 marchewki 1 pietruszka (korzeń) kawałek selera (korzeń) 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko 5 liści laurowych 3 kulki ziela angielskiego sól
Kawa z mlekiemwiem jak Wy, ale ja uwielbiam pierogi. I mam tutaj na myśli wszystkie możliwe sposoby podania, czyli gotowane, smażone, z masłem, bez dodatków itd. To samo dotyczy samych pierogów. Kocham równie bardzo te tradycyjne z kapustą i grzybami, mięsem mielonym, czy jagodami, jak i te wymyślne z ciasta szpinakowego z przeróżnym nadzieniem. Prawda jest taka, że domowe pierogi(...)Następnie szklanką lub specjalną foremką wykrawać w cieście kółka, na każde nałożyć niecałą łyżkę farszu i dobrze zlepić brzegi. W dużym garnku zagotować wodę, dodać soli i wrzucać partiami pierogi. Przemieszać je, tak aby się nie przykleiły do dna. Po wypłynięciu gotować jeszcze chwilę, po czym wyłowić łyżką cedzakową. Pierogi można podawać ugotowane np. z masłem lub ugotowane
Passions hobbies lifepodprażyć na maśle, dopóki cukier się nie rozpuści. Dodać posiekane daktyle i podsmażyć jeszcze około 1 minuty. Lekko przestudzony farsz nakładać na środek każdego krążka i zlepiać tak jak pierogi. Smażyć na głębokim oleju lub we frytkownicy, aż nabiorą złocistego koloru lub piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury około 190 stopni (grzałka góra - dół). Arabskie pierożki(...)zapiekane w piekarniku będą mniej kaloryczne. Jak lepić pierogi trzy warianty lepienia arabskich pierożków z daktylami Ta wersja jest dokładnie tak jak w przypadku lepienia naszych tradycyjnych pierogów. Z ciasta wycinamy okręgi o średnicy około 7-8 cm, napełniamy je je farszem, składamy na pół i sklejamy brzegi dociskając je np. widelcem (żeby lepiej się skleiły można
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata