pierogi - 9277 przepisów (strona:76/619)

Pieczone pierogi z kurczakiem i brokułami 170

Pierogi z kurczakiem, brokułami oraz żółtym serem, wykonane z ciasta krucho-drożdżowego, pieczone w piekarniku. Pyszne pierożki prosto z pieca - chrupiące na zewnątrz, a w środku ze smakowitym farszem. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podałam je w towarzystwie sosu czosnkowego, który moim zdaniem idealnie tu pasuje. Takie pierożki to fajna opcja na obiad, kolację(...)także jako przekąska imprezowa. Polecam też pieczone pierogi z kapustą i grzybami , wykonane z ciasta jogurtowego. Składniki: Ciasto krucho-drożdżowe: 3 szklanki mąki pszennej + do podsypania 150 g kwaśnej śmietany  14 g suchych drożdży 150 g masła 1 jajko 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Farsz: ok. 300-350 g fileta z kurczaka 1 brokuł 1 cebula

Kuchnia MagdaLeny
Pieczone pierogi z kurczakiem i brokułami 171

Pierogi z kurczakiem, brokułami oraz żółtym serem, wykonane z ciasta krucho-drożdżowego, pieczone w piekarniku. Pyszne pierożki prosto z pieca - chrupiące na zewnątrz, a w środku ze smakowitym farszem. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podałam je w towarzystwie sosu czosnkowego, który moim zdaniem idealnie tu pasuje. Takie pierożki to fajna opcja na obiad, kolację(...)także jako przekąska imprezowa. Polecam też pieczone pierogi z kapustą i grzybami , wykonane z ciasta jogurtowego. Składniki: Ciasto krucho-drożdżowe: 3 szklanki mąki pszennej + do podsypania 150 g kwaśnej śmietany  14 g suchych drożdży 150 g masła 1 jajko 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Farsz: ok. 300-350 g fileta z kurczaka 1 brokuł 1 cebula

Kuchnia MagdaLeny
Pizza pieróg 92

Niby pizza, niby pieróg, niby calzone… Pizza pieróg to świetny pomysł dla osób, które lubią eksperymentować i znudziła im się tradycyjna pizza. Ciasto na pizzę robimy z przepisu podstawowego . Jako sos do pieroga Smok poleca sos pomidorowy . {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/pizza-pierog-kawalek-1-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/pizza-pierog-kawalek-1-198x164.jpg","https(...)zlepi\u0107 kraw\u0119dzie formuj\u0105c pier\u00f3g. Posypa\u0107 przyprawami.\r","Piec oko\u0142o 10 minut w 200st (funkcja: pizza) a\u017c ciasto b\u0119dzie zarumienione."],"recipeYield":"2 pierogi","keywords":"calzone,mi\u0119so,pizza,warzywa","totalTime":"PT1H45M"} Drukuj Pizza pieróg Czas przygotowania: 1 godzina, 30 minut/y Czas gotowania/pieczenia: 15 minut/y Czas całkowity: 1 godzina, 45 minut/y Porcje

Bardzo Gruby Smok
Pierogi z fetą i szpinakiem 160

Opis Pierogi z fetą i szpinakiem : Pierogi z fetą i szpinakiem to według mnie jedne z lepszych pierogów. Szpinak i feta to zawsze pyszne połączenie. Szpinak uwielbiam w każdej postaci, w sałatkach, zapiekankach czy z makaronem. Dlatego postanowiłam w moim domu przygotować ze szpinakiem właśnie pierogi. I był to strzał w dziesiątkę, pokochali je wszyscy mieszkańcy(...)Polecam takie połączenie zdecydowanie dla wszystkich. Bez problemu również te pierogi możecie przygotować wcześniej większej ilości i następnie je zamrozić. Idealnie sprawdzą się zarówno na rodzinny obiad czy też na przyjęcie ze znajomymi. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki ciepłej wody Szczypta soli 1 jajko Składniki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pieczone pierogi z ciasta drożdżowego z dynią i farszem z grzybów leśnych 139

Zamiast tradycyjnych gotowanych pierogów, można zrobić pierogi pieczone. Dobre na ciepło jak i na zimno. Mogą być daniem obiadowym z dodatkiem barszczu z buraków. Farsz zrobiłam głównie z lejkowca dętego. Dorzuciłam kurki, podgrzybki i prawdziwki. Nadzienie możemy zrobić dowolne np. z mięsa z rosołu i warzyw Ciasto wałkowałam na dość cienkie placki, jak na makaron. Wykrawałam koła obręczą(...)farszu jest dość dużo, ale na tę ilość ciasta w sam raz. Kapusty kiszonej nie gotuję do żadnego farszu, odciskam tylko nadmiar soku. Nie powinna być zbyt kwaśna. Pieczone pierogi z ciasta drożdżowego z dynią i farszem z grzybów leśnych Ciasto 1kg mąki orkiszowej jasnej, 45g świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 50g masła, 350g ciepłej wody, 200g dyni startej

Leśny Zakątek
Pierogi leniwe z kaszą manną 138

jestem kluskoholiczką. Uwielbiam wszelkiego rodzaju mączne dania obiadowe. Wracając do przepisu... do poniższych leniwych będziecie potrzebować tylko 4 składniki: twaróg, jajko, kaszę manną i mąkę ziemniaczaną. Jeżeli poniższe pierogi chcecie podać niemowlakowi to nie dodawajcie soli do gotującej się wody. Składniki na 2 porcje: 1 kostka (250 g) twarogu półtłustego 1 jajko (L) 1/4-1/2 szklanki surowej kaszy(...)każdej części ciasta ponownie uformować wałek, lekko spłaszczyć. Za pomocą noża wykroić ukośne kawałki. Do garnka wlać wodę, ewentualnie posolić ją. Gdy zacznie wrzeć to dodać pokrojone leniwe pierogi. Gotować na średnim ogniu około 2 minuty od momentu wypłynięcia leniwych na powierzchnię wody! Ugotowane pierogi od razu wyjąć, odcedzić i przełożyć na talerz. Podawać z musem owocowym, cukrem

Ugotować
Pierogi z truskawkami 84

pierogów robię według sprawdzonego jednego przepisu: * mąka * gorąca albo dobrze ciepła woda * szczypta soli * odrobina oleju Do nadzienia: * truskawki Do polania: * śmietana albo jogurt naturalny do polania pierogów * cukier do posypania Zagniotłam ciasto. Robię je trochę na oko przyznam. Jednak ciasto w konsystencji ma być plastyczne i lepkie na tyle, by zakleić brzegi pierogów. Rozwałkowałam i wykrawałam(...)szklanką kółka. Na każde kółko kładłam połowę truskawki, jeśli była duża albo jedną małą. Niegdyś posypywałam truskawkę cukrem i tak zaklejałam pieroga, ale teraz zwyczajnie posypuję cukrem śmietanę, którą polewam pierogi przed podaniem. Czy mam pisać jakie to było smaczne? Chyba dziś sobie daruję. Myślę, że każdy zna smak tego wręcz wykwintnego dania Smacznego! Lidka Artykuł Pierogi

Pieprzyć z Fantazją
Pierogi z wątróbką, grzybami i kaszą gryczaną 139

opakowaniu. Odrobinkę posoliłam. Grzyby pokroiłam na drobne kawałki natomiast wątróbkę z cebulką zblendowałam na gładką masę. Wymieszałam kaszę, wątróbkę i grzyby. Przyprawiłam solą do smaku. Zrobiłam ciasto na pierogi. Do przesianej mąki dolałam przegotowanej ciepłej wody. Wlałam tyle, by ciasto zaczęło się sklejać. Dolałam łyżkę oleju do ciasta. Zagniotłam wszystko aż uzyskałam plastyczną masę. Rozwałkowałam, w miarę potrzeby podsypując(...)mąką i szklanką wykrawałam kółka. Nakładałam po łyżeczce przygotowanego farszu na wycięte kółka z ciasta i zalepiałam pierogi. Gotowałam w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju przez 2 minuty od czasu wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody. Ugotowane pierogi delikatnie puchną i robią się białe. Podawałam z masłem a innym ze stopioną słoninką z cebulą. Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto pierogowe (bez jajek) 116

połowa porcji wody, do tego olej i sól. To wszystko :) Na zdjęciach znajdują się ulepione wczoraj z tego ciasta uszka z grzybami, pierogi z kapustą i grzybami oraz pierogi ruskie. Serdecznie polecam :) Składniki (około 50 szt): 500 g mąki pszennej (najlepsza T500) 250 ml ciepłej wody 1,5 łyżeczki oleju 3/4 łyżeczki soli Przygotowanie: Wszystkie składniki umieścić(...)porcję, jedną porcję przełożyć na stolnicę, resztę trzymać w worku lub pod ściereczką aby nie obsychało. Ciasto wałkować na grubość według upodobań, wykrawać okrągłe kształty, faszerować i sklejać pierogi. Odłożone pierogi układać na tackach oprószonych mąką lub ściereczkach. Pierogi można od razu ugotować - wkładać delikatnie na wrzącą wodę z dodatkiem soli i od wypłynięcia gotować około

Kocham..lubię..gotuję..
Najlepsze ciasto na uszka wigilijne i pierogi – Blogmas 2019 #13 115

pierogów. U mnie uszka zawsze przygotowuje się na ostatnią chwilę, aby były świeże i nie mrozimy. Wychodzi zawsze całkiem sporo uszek i dodatkowo pierogi z kapustą i grzybami. W przepisie nie podałam dokładnej liczby sztuk, jaka wtedy powstaje, bo wszystko zależy od grubości ciasta i wielkości poszczególnych(...)porcji (jedni lepią mniejsze, inni większe pierogi lub uszka ;)). Ciasto z tego przepisu robię od kliku lat i zawsze świetnie się sprawdza, bo można je rozwałkować naprawdę bardzo cienko i bardzo dobrze się lepi. Wykorzystuję mąkę orkiszową pełnoziarnistą i nie dodaję jajek, więc ciasto na uszka wigilijne z tego przepisu

Fitkot
Kuchnia Dobromil - smakowite Podlasie 94

ziemniaczane, kartacze, pielmieni i różnego rodzaju pierogi. Oczywiście są też serwowane pyszne klasyczne  domowe obiady. Na naszym stole pojawiła się najpierw zupa grzybowa, a następnie obłędne ruskie pierogi. To moje ulubione pierogi i ciężko jest mnie w tym temacie zaskoczyć, ale Dobromilowi się udało. Idealne miękkie ciasto, nie za grube, nie za cienkie, a w środku(...)wspaniały farsz z przewagą białego sera. Niebo w gębie. Zamówiliśmy też pielmieni; pyszne i delikatne ciasto, a  w środku idealnie przyprawiony mięsny farsz. Na slodko spróbowaliśmy pierogów z jagodami i gęstą wiejską śmietaną. Też rewelacyjne. Byliśmy już porządnie najedzeni, ale nie mogliśmy sobie odmówić jeszcze ciepłych drożdżowych rogali z konfiturą wiśniową i porzeczkowym lukrem, ani kawałka delikatnego sernika

Kulinarne przygody Gatity
Pierogi smażone z farszem z kapusty i grzybów 166

żółtka, 1 kg maki tortowej typ 450 + do podsypywania, 2 czubate łyżki kwaśnej śmietany 18%, 3/4 szklanki letniej wody przegotowanej, 2 pełne łyżki oleju Co potrzeba na farsz do pierogów: 1 średnia główka kapusty (1,7-1,8 kg), 1,5 kg kiszonej kapusty, 1 kg cebuli, 3 pełne garści suszonych grzybów, Przyprawa typu Kucharek, pieprz, sól Oraz(...)nieco pikantny. Gdyby okazało się, że jest za mało słony, dosypcie troszkę soli. Farsz możecie zrobić dzień wcześniej niż ciasto, możecie go również zamrozić i wykorzystać dużo później. Wykonanie pierogów: Do miski lub na blat dajemy mąkę, jajka z żółtkami, śmietanę, olej, mieszamy najpierw łyżka, a następnie wyrabiamy ręką. Dolewamy po odrobinie wody żeby nam się lepiej wyrabiało ciasto

Bułka z Chlebem
Pierogi z mięsem z rosołu 124

pomysł na tanie danie w duchu Zero Waste, by przetworzyć, zrobić kolejne, smaczne danie z jedzenia, które nam zostanie. Mięso po gotowaniu rosołu często wykorzystuję do zrobienia farszu do pierogów, pyzów czy naleśników, ale znakomicie sprawdza się również do sałatek czy do dań makaronowych – koniecznie spróbujcie! PRZEPIS NA PIEROGI Z MIĘSEM Składniki na pierogi z mięsem: ciasto(...)wody farsz: ugotowane mięso z rosołu (u mnie pierś i nogi kurczaka) 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz majeranek olej Jak zrobić pierogi z mięsem: Cebulę obieram, drobno siekam i szklę na oliwie. Mięso kurczaka obieram z kości, puszczam przez maszynkę razem ze cebulą, mieszam z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiam

Dorota Smakuje
PIEROGI LENIWE Z PRAŻONYMI CZEREŚNIAMI 163

Pierogi leniwe to takie kluski z twarogu, jaj i mąki pszennej, podawane na słodko, które raczej z wyglądu tradycyjnych pierogów nie przypominają. Każdy z pewnością zna je z dzieciństwa. Przepis na dobre pierogi leniwe powinien zawierać możliwie jak najmniej mąki, wtedy kluski będą miękkie i pulchne. Najczęściej podawane są ze śmietaną i cynamonem lub cukrem, masłem(...)bogato... z prażonymi na miodzie czereśniami, dodatkiem orzechów włoskich i odrobiną kardamonu. Wspaniała propozycja na kolację lub deser, a także obiad dla osób, które lubią obiady na słodko 😉 Składniki: Pierogi leniwe: ok. 700 g twarogu półtłustego 3 jajka 1 op. cukru z prawdziwą wanilią 1 szklanka mąki pszennej + do podsypania szczypta soli Dodatkowo: 1 łyżka miodu

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania