Pierogi z botwinką i koperkowo-orzechowym masełkiem

Pierogi z botwinką i koperkowo-orzechowym masełkiem

Pierogi z botwinką i koperkowo-orzechowym masełkiem

Przepis na : obiad

Domowe pierogi to klasyka polskiej kuchni, która ma tysiące odsłon. Moja propozycja to wiosenne, wypełnione po brzegi farszem ze świeżej i młodej botwiny, polane koperkowo-orzechowym masełkiem, które smakują obłędnie i z pewnością będą hitem każdego stołu. Składniki: Ciasto: 500g mąki 2-3 łyżki oleju około 1 szklanki ciepłej wody szczypta soli Farsz: 2 pęczki botwiny 500g sera ricotta 4 łyżki posiekanego koperku 10 łyżek przyprawy w płynie Vegeta Natur 4 łyżki soku z cytryny 5 łyżek oleju pieprz Koperkowo-... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, pierogi przepis, ciasto, buraczki, zupa, mięso, sosy, obiad, ciasto z orzechami, zupa rybna, ciasto na pierogi

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.