dodajemy masło, wyrabiamy chwilę aby ciasto wchłonęło tłuszcz i pozostawiamy ciasto przykryte folią na około 30 minut. W trakcie robienia pierogów ciasto powinno być przykryte folią, aby nie wysychało! Ciasto można wykorzystać do różnego farszu: mięso, owoce, ser...to, co nam przyjdzie do głowy. Jest neutralne, nie czuć prawie w ogóle szpinaku. Bardzo polecam
Leśny Zakątekszklanki cukru 2 jajka 3 łyżki śmietany 1 łyżka spirytusu 1 łyżka sody cukier puder - do posypania * można użyć sera sernikowego z wiaderka, jednak należy wówczas dodać nieco więcej mąki. Ciasto powinno mieć strukturę ciasta na pierogi. Margarynę i jajka najlepiej wyjąć ok. 1 godzinę przed zabraniem się do robienia paluszków.. Podane składniki poza sodą
Kuchnia od dwojgaśrodku każdego krążka kładziemy farsz, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 2- 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podajemy okraszone masłem. składniki na farsz z brokułami: ok. 300 g brokułu 70 g sera żółtego 130 g sera białego 1 mała cebula 4 ząbki czosnku (mniej lub więcej, wg własnego smaku) sól, pieprz tłuszcz
Domowy Smak Jedzeniaprzyprawą, usmażyć. Pieczarki pokroić w plasterki, udusić. Ser żółty zetrzeć na tartce. Wystudzone mięso i pieczarki pokroić drobno, dodać ser i keczup, wymieszać. 3. Wyrośnięte ciasto przegnieść ręką, rozwałkować, wycinać kółeczka, nakładać farsz i sklejać jak pierogi. Gotowe smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia
Kto ugości moich gości?Nasz pomysł na śniadanie - pyszna pasta twarogowa ze szczypiorkiem, rzodkiewką, serem białym i śmietaną. W przepisie celowo nie podaję proporcji, ja wykorzystałam kawałek twarogu pozostały z produkcji pierogów ruskich , późny szczypiorek i późne rzodkiewki. Wyszło wiosenne śniadanie jesienną porą. kawałek twarogu szczypiorek kilka rzodkiewek sól pieprz kilka łyżek śmietany (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szczypiorek posiekać, rzodkiewki pokroić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieoznacza to oczywiście tego, że całkowicie się na nią przestawię, ale z pewnością powtórzę w domu kilka przepisów. Takich jak: pierogi z kaszą gryczaną i obłędnym sosem ziemniaczanym złociste kluski z kaszy jaglanej chutnej z dyni i serem feta z kuskusem budyń z kaszy jaglanej z karmelizowanymi bananami i sosem karmelowym A najfajniejsze jest zawsze na końcu
Kuchnia w opałachTłuszcze 9,4 g Smak mało wyrazisty . Nadzienie przypomina pasztet rybny . Ciasto dobre w smaku przypomina makaron. Moja ocena to 7/10 Tortellini z Borowikami i serem Ricotta Opis Produktu : Grupa : Przekąski Nazwa: Tortellini Nadzienie : Borowiki z Czosnkiem Firma: Deluxe Dostępność: Lidl Waga : 250 g Cena(...)Tortelini w smaku mało wyrażiste . Smak farszu przypomina nadzienie z pierogów ruskich . Tortelini smakują jak połączenie ziemniaków z borowikami. Ciasto dobre w smaku przypomina makaron . Moja ocena to 6,5/10 . Tortellini z Szpinakiem i serem Ricotta Opis Produktu : Grupa : Przekąski Nazwa: Tortellini Nadzienie : Szpinak z serem Ricotta Firma
Sylwetka Od Kuchnirozrywa się i nie rozpada w wodzie, pierogi wspaniale się przechowuje, a podsmażone na patelni smakują wybornie. ... kolor zaskakujący, ale smak wspaniały... Składniki: Na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej + do podsypania 3/4 szklanki wody (wrzątek) duża szczypta soli 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 jajko Na farsz: 250 g białego sera (najlepiej półtłustego) 250 g ugotowanych ziemniaków (dość(...)lepiej gotuje. Farsz: Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na złoto. Ugotowane ziemniaki i biały ser przecisnąć przez praskę (lub ugnieść ugnieść). Dodać podsmażoną cebulę i doprawić solą i pieprzem (farsz powinien być dobrze doprawiony). Wymieszać. Farsz nakładać na wycięte kółka i zlepiać. Pierogi wkładać na gotującą się wodę. Od wypłynięcia gotować jeszcze około 2 minuty. Następnie układać
Słodkie okruszkiUwielbiamy pierogi ,a Wy? Jeśli tak ,to serdecznie polecamy Wam tą smaczną wersję serowo-szpinakową. Składniki Ciasto: 500 g mąki jajko 250 ml gorącej wody Farsz: 200 g sera feta 300 g świeżego szpinaku łyżeczka masła 3 ząbki czosnku około 1/2 szklanki bułki tartej pieprz biały mielony sól ziołowa Dodatkowo: oliwa z oliwek kilka szalotek Przygotowanie Normal(...)masłem. Dodajemy pokrojony w kostkę ser ,przeciśnięty przez praskę czosnek ,dusimy do całkowitego rozpuszczenia. Do smaku doprawiamy pieprzem i solą ziołową. Do zagęszczenia masy używamy bułkę tartą (wsypujemy stopniowo ,do uzyskania żądanej konsystencji) ,cały czas smażymy. Łyżeczką do herbaty nabieramy farsz i formujemy kulki. Na środek każdego kółka kładziemy kulkę farszu ,pierogi zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku
R'n'G KitchenDawno u mnie nie było pierogów, więc nadrabiam :) Składniki : Ciasto pomidorowe : - 2 szklanki mąki pszennej, - 1 szklanka wrzącego soku pomidorowego. Do mąki wlać sok, wymieszać łyżką i wyrobić ręką. W razie potrzeby dosypać mąki. Ciasto odstawić na 1/2 godziny przykryte ściereczką. Nadzienie : - około 200 g szpinaku ( użyłem mrożony w liściach ), - około 150 g fety, - około 100 g twarogu półtłustego(...)ząbki czosnku, - masło. Szpinak z przeciśniętym przez praskę czosnkiem przesmażyć na maśle. Przestudzić, dodać rozgniecione widelcem sery. Doprawić mocno pieprzem i delikatnie solą. Sok pomidorowy zazwyczaj jest słony, feta również. Ciasto rozwałkować, wycinać kółka, nakładać łyżeczkę farszu i zlepiać pierogi. Wrzucać na osolony wrzątek. Gotować 3 minuty od wypłynięcia. Do polania gotowych pierogów użyłem pomidorów suszonych z aromatycznym
Przepisy Mikołajasmaczne! Byłam w szoku, myślałam, że z pizzą nie wygra, a tu niespodzianka. Calzone jest odmianą pizzy w kształcie pieroga, do środka można dodawać wszelkiego rodzaju dodatki, takie jakie tylko chcecie - u mnie pieczarki, sos szpinakowo-pomidorowy i ser. A Wy macie jakieś ulubione dodatki? Zapraszam na Calzone." Składniki : 450 g mąki łyżeczka soli 20 g drożdży łyżeczka cukru(...)jednej z części ciasta rozsmarowujemy sos pomidorowo-szpinakowy, omijając około 1 cm paska od zewnątrz, na wierzch dodajemy resztę przygotowanych składników - tak jak na zdjęciu - i zaklejamy jak pieroga - końcówki ciasta można zwilżyć wodą, aby lepiej się sklejały. Gotowe Calzone, przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę, wierzch smarujemy wodą i posypujemy ulubionymi ziołami. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym
Słodkie PrzyjemnościSmak z dzieciństwa takie pierogi robiła moja babcia robi mój tato i mama i teraz robię i ja . Mężowi posmakowały, zniknęły jako pierwsze córka woli z serem ale może kiedyś jeszcze się przekona. Składniki: około kilograma ziemniaków 2 duże cebule 20-30 dag boczku wędzonego (może być też kiełbasa) majeranek szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku Boczek kroimy(...)oczkach, odciskamy na sicie. Wrzucamy na patelnie i smażymy, aż ziemniaki zsinieją (usmażą się) i będą szkliste. Na koniec doprawiamy dobrze solą i pieprzem. Farsz studzimy i napełniamy nim pierogi. Ciasto na pierogi zawszę robię z tego przepisu . Podajemy ze skwarkami i tłuszczem lub odsmażane. Smacznego
Mam apetyt na ...pierogi pieczone w piekarniku ! Ten przepis na pierożki drożdżowe z pieczarkami przygotowałam specjalnie dla moich dzieci. Puszyste i delikatne pierogi z pieczarkami to super pomysł na pyszny obiad. Do przestudzonego farszu pieczarkowego można też dodać tarty żółty ser lub kawałki sera mozzarella. Wówczas pierożki będą jeszcze lepsze
AniaGotuje.plPysznie, zdrowo i pożywnie. Takie pieczone pierogi to więcej zdrowia na talerzu, są mniej tłuste i choć nadal dość kaloryczne to dużo zdrowsze. Zachęcam do
Moje Małe CzarowanieDziś zabieram Was w kierunku ukochanych Indii i Nepalu! Mam dla Was przepis na pyszne ( ale to pyszne! ) Serowe pierożki / sakiewki, inspirowane pierożkami Momo, z
Ostra na SłodkoKluski ziołowe to kluski z twarogu, jajka, mąki i mieszanki świeżych ziół, ugotowane w lekko osolonej wodzie. Kluski są pyszne, pachnące świeżymi ziołami, zostały polane tylko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSmażone lub pieczone pierogi z warzywnym farszem. Danie to pochodzi z kuchni indyjskiej. Ze względu na dzieci przygotowałam je w piekarniku a nie na patelni
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatysous-vide Policzki wołowe z pęczakiem z grzybami oraz ciepłą sałatką z brukselki i boczku Polenta z suszonymi pomidorami, serem pleśniowym, purée z bakłażana i sezamu, chutneyem z dyni i jabłka oraz pianą z palonego masła Czarne pierogi z łososiem, sezamem i sosem chrzanowym Hummus Ekipa Codzisw.menu prawie w komplecie: Natalia, Asia, Karolina, Wiktoria, Monika, Michał, Michał
Food SquareDzisiaj małe pierożki z pysznym nadzieniem z wędzonej ryby i białego sera. Pyszne danie na obiad. Ciasto jest delikatne, ale zwarte a farsz wyraźny w smaku
Smaczna Pyza